Εσωκομματικός «πόλεμος» ξέσπασε στο ΠΑΣΟΚ με το κλίμα στην Χαριλάου Τρικούπη να έχει επιδεινωθεί ήδη από το βράδυ των ευρωεκλογών.
Σήμερα, κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη σχολίασαν έμμεσα την επιστολή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ο οποίος ζήτησε επίσπευση των εσωκομματικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ.
«Το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη από κινήσεις εξωστρέφειας, κάτι που δεν υπηρετούν επισπεύδουσες και συντονισμένες δημόσιες παρεμβάσεις από εκείνους, που δήθεν ομνύουν στις θεσμικές λειτουργίες των οργάνων.
Δεν θα επιτρέψουμε να βυθιστεί η παράταξη στην εσωστρέφεια και ό,τι χτίστηκε με κόπους και θυσίες τα τελευταία χρόνια, να χαθεί σε λίγες μέρες.
Σε κάθε περίπτωση, ο σεβασμός στις καταστατικές λειτουργίες και πρόνοιες είναι ο εγγυητής της ενότητας.
Το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών θα ακολουθηθεί κατά γράμμα σύμφωνα με το καταστατικό.
Το ζήτημα τώρα είναι η δίκαιη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος για να βγουν γόνιμα συμπεράσματα και να οικοδομηθεί η στρατηγική του κόμματος και οι κινήσεις για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης» ανέφεραν κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.