Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
30.6°C34.6°C
1 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
29 °C
26.3°C32.7°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
29 °C
28.8°C31.5°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
33 °C
26.5°C34.4°C
1 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
35 °C
34.9°C37.4°C
3 BF 18%
Αλέξανδρος Αυλωνίτης / Ο κ. Φλωρίδης θεωρεί εαυτόν υπεράνω των νόμων;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξανδρος Αυλωνίτης / Ο κ. Φλωρίδης θεωρεί εαυτόν υπεράνω των νόμων;

Επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης "Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης", Τρίτη 23 Απριλίου 2024.
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Ηγεμονίσκο» φεουδαρχικής εποχής χαρακτηρίζει τον κ. Φλωρίδη, ο βουλευτής Κέρκυρας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, καταγγέλλοντας ότι ο ίδιος παραβίασε τους νόμους με την αυθαίρετη εκδίωξη αστυνομικών από το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τη διεκπεραίωση εισαγγελικής παραγγελίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο βουλευτής τονίζει ότι ο υπουργός πρέπει να τηρεί τη νόμιμη διαδικασία και όχι να ενεργεί αυθαίρετα, υπονομεύοντας τον θεσμό της Δικαιοσύνης.

Καλεί επίσης τον υπουργό προς διερεύνηση των γεγονότων και των καταγγελλομένων και επειδή ο χώρος ελέγχεται από κάμερες ασφαλείας, να διαφυλάξει το παρεχόμενο τους για όλο το χρονικό διάστημα που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και να τα παραδώσει στην αστυνομική αρχή που διερευνά το περιεχόμενο της μήνυσης του καταγγέλλοντος δικηγόρου και να ενημερώσει τη Βουλή και τη κοινή γνώμη για όλα όσα έγιναν στο Υπουργείο του την 24η Μαΐου 2024.

Αναλυτικά η δήλωση του

Όπως φαίνεται ο κ. Φλωρίδης πήρε προαγωγή από τρολ του διαδικτύου σε «ηγεμονίσκο» φεουδαρχικής εποχής.

Και εξηγούμαι.

Χθες ο κ. Υπουργός, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, αυτοδίκησε, κοινώς «πήρε το νόμο στα χέρια του». Προσπάθησε και εν τέλει πέτυχε να εκδιώξει αστυνομικούς από τους χώρους του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίοι βρέθηκαν εκεί, χθες 24 Μαΐου 2024, προς εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προς λήψη εγγράφων που προκάλεσε και ζήτησε ο πληρεξούσιος δικηγόρος θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών και συγκεκριμένα ο κ. Ι. Απατσίδης. Κατά την διάρκεια εκτελέσεως του καθήκοντός τους, διαπιστώθηκε από τον συνοδεύοντα αυτούς πληρεξούσιο δικηγόρο, η μη πλήρης τήρηση της υποχρεώσεως της αρμόδιας Γραμματέως του Υπουργείου Δικαιοσύνης, που απέρρεε από την Εισαγγελική Παραγγελία, διότι δεν παρέδωσε όλα τα έγγραφα που υποχρεούταν να παραδώσει σύμφωνα με αυτήν.

Υπεβλήθη τότε προφορική μήνυση εναντίον της από τον καταγγέλλοντα δικηγόρο και οι ως άνω αστυνομικοί, στα πλαίσια του αυτοφώρου, επιχείρησαν να συλλάβουν την ως άνω αρμόδια γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τότε «Ένας εκ των security του Υπουργείου επιχείρησε να προσεγγίσει τον αστυνομικό, ο οποίος δεν το δέχτηκε. Συγκεκριμένα μίλησε με τον άνδρα της εταιρείας Ασφαλείας και του ανέφερε ότι πρέπει να συλληφθεί η κυρία ……… και αυτός παρακώλυε». Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ενόσω ο αστυνομικός αναζητούσε τη κα …….. και ενώ εκείνη είχε εξαφανιστεί στα ενδότερα του Υπουργείου η γραμματέας της επιχείρησε να του αφαιρέσει τα έγγραφα. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους την προειδοποίησαν πως αυτό δε είναι νόμιμο… καθώς πλέον είχε αναλάβει η Αστυνομία και αφού ανέβηκαν πάνω για να εντοπίσουν τη κυρία ..…… , εμφανίστηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης μαινόμενος.

Όπως καταγγέλλει ο δικηγόρος κ. Ι. Απατσίδης, ο κ. Φλωρίδης έσπρωξε τους αστυνομικούς από τις σκάλες φωνάζοντας: «Θα αποταχθείτε! Είστε παράνομοι εισβολείς! Να εξαφανιστείτε τώρα!» και πλησίασε τον δικηγόρο λέγοντάς του «Θα χάσεις την άδεια σου. Θα δεις τι θα πάθεις αύριο εσύ».

Έδιωξαν τους αστυνομικούς και τον δικηγόρο από τις σκάλες με βία και δεν τους επέτρεψαν να φύγουν με το ασανσέρ όπως ανέβηκαν.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Άλλη μια φορά ο Υπουργός έδειξε το πραγματικό πρόσωπο του, επιχειρώντας να διώξει μέσα από το Υπουργείο την Ελληνική Αστυνομία και το επέτυχε, επειδή έπραττε το καθήκον της.

Είναι αδιανόητο ο ίδιος ο Υπουργός Δικαιοσύνης να αρνείται να τηρήσει την νόμιμη διαδικασία. Είναι θλιβερό κι επικίνδυνο να μην έχει στοιχειώδη συναίσθηση του θεσμικού του ρόλου. Ο Υπουργός θα πρέπει να δίνει το παράδειγμα και όχι συνεχώς να φέρεται βάρβαρα και αντιθεσμικά. Για ποιον σεβασμό προς την Δικαιοσύνη μπορούμε να μιλάμε όταν ο ίδιος ο Υπουργός την υποσκάπτει, την υποτιμά, και όταν είναι η ώρα να την τηρήσει, αρνείται; Η συμπεριφορά του αυτή και εφόσον συνέβη οδηγεί στην άμεση παραίτηση του.

Κατόπιν των παραπάνω ζητάμε από τον κ. Υπουργό προς διερεύνηση των γεγονότων και των καταγγελλομένων και επειδή ο χώρος ελέγχεται από κάμερες ασφαλείας, να διαφυλάξει το παρεχόμενο τους για όλο το χρονικό διάστημα που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα και να τα παραδώσει στην αστυνομική αρχή που διερευνά το περιεχόμενο της μήνυσης του καταγγέλλοντος δικηγόρου.

Ο κ. Υπουργός επίσης έχει υποχρέωση να ενημερώσει τη Βουλή και τη κοινή γνώμη για όλα όσα έγιναν στο Υπουργείο του την 24η Μαΐου 2024.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL