Live τώρα    
31°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
31 °C
29.4°C34.1°C
2 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
30 °C
26.6°C32.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
27.0°C27.1°C
2 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
30 °C
28.8°C31.1°C
2 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
30 °C
29.9°C30.7°C
0 BF 37%
Στέφανος Κασσελάκης / Οι πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα στις ευρωεκλογές - Επικίνδυνος για τη χώρα ο Μητσοτάκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στέφανος Κασσελάκης / Οι πολίτες να στείλουν ένα μήνυμα στις ευρωεκλογές - Επικίνδυνος για τη χώρα ο Μητσοτάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης παραχωρεί συνέντευξη
(SCREENSHOT)

Κάλεσμα στους πολίτες που απείχαν από τις τελευταίες εκλογές να στείλουν ένα μήνυμα στις 9 Ιουνίου απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη στην τηλεόραση του Ant1 και την εκπομπή «Στούντιο με Θέα» με τη δημοσιογράφο Φαίη Μαυραγάνη.

«Είναι οι πρώτοι που χρειάζονται και επιθυμούν την πρόοδο στη χώρα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δυνατότητα με μία άμεση επαφή να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους, το μέλλον τους, τα όνειρά τους. Όσοι απείχαν έχουν για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο πολιτικής με πολίτες. Να στείλουν ένα μήνυμα σε αυτές τις εκλογές εκτός αν είναι τόσο χαρούμενοι για τη χώρα μας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Παράλληλα, ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ βρίσκεται κοντά στο 20% στις ευρωεκλογές και σημείωσε ότι ο «στόχος μας είναι να περιορίσουμε τη λιτότητα». «Ήμασταν ένα κόμμα που μας είχαν αφήσει για τελειωμένους πριν μερικούς μήνες. Έκτοτε όχι μόνο έχουμε αναστηθεί, έχουμε σηκώσει ανάστημα, έχουμε στήσει στέρεες βάσεις και θεμέλια για το μέλλον και έχουμε ένα ρεύμα στην κοινωνία. Μιλάμε για μία ριζική αλλαγή» είπε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι «το πιο αριστερό είναι να υπάρχει συλλογικότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. Μία αριστερή χώρα ξέρει να δίνει εργασιακά δικαιώματα, μισθούς αξιοπρέπειες, να μην αφήνει ολιγοπώλια στα τρόφιμα και το ρεύμα».

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος όπως είπε δουλεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. «Δεν τον θαυμάζω, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα, έχει ένα προοδευτικό περιτύλιγμα καλοστυμένο εκεί που θέλει και κατά τα άλλα έχει πολιτικές που φτωχοποιούν και καταπατούν το κράτος δικαίου. Δουλεύει προς τη λάθος κατεύθυνση. Διαφωνούμε τελείως φιλοσοφικά. Αυτό που κάνει με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, την τεράστια επισφάλεια στα εργασιακά, αυτή την καταστροφή στα εργασιακά δικαιώματα, με τις συλλογικές συμβάσεις που δεν υπάρχουν, η πολιτική του με τις τράπεζες και τα ολιγοπώλια, δεν μπορώ εγώ να συμφωνήσω με αυτά τα πράγματα. Δεν είναι αυτή η πολιτική μας».

Η συνέντευξη ξεκίνησε από το βαν του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, το οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης χαρακτήρισε μία καινοτομία, το κινητο γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ. Στη συνέχεια, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περπάτησε με τη δημοσιογράφο σε κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, ενώ είχε θερμές συνομιλίες με κατοίκους και καταστηματάρχες.

«Ό,τι βγάζω προς τα έξω είναι αυθεντικό. Το να είχα επικοινωνιολόγο θα ήταν μία πολύ άχαρη δουλειά για αυτόν τον άνθρωπο γιατί δεν θα άκουγα τίποτα αυτά που θα έλεγε. Δεν πρόκειται να αλλάξω αυτό που είμαι» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ρωτήθηκε σχετικά.

Αναφερόμενος στα θέματα της οικονομίας, υπογράμμισε ότι «χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Έχουμε λάβει πάρα πολλά κονδύλια από την Ευρώπη. Γιατί είμαστε πάντα στο κάτω μισό της Ευρώπης και δεύτεροι στον πάτο σε αγοραστική δύναμη; Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί σωστά στην Ελλάδα;».

Ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας για την ακρίβεια, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει «για ποιο λόγο η ελληνική φέτα και το λάδι είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα με σχέση με το εξωτερικό. Θα μάθει την απάντηση από την φον ντερ Λάιεν;» διερωτήθηκε με νόημα. Τόνισε ότι μπορούν να βρεθούν χρήματα από τον περιορισμό της σπατάλης: «Να σας θυμίσω ότι 2,5 δις απευθείας αναθέσεων για ψηφιακά έργα ερευνώνται από την ευρωπαϊκή εισαγγελία, υπάρχει τεράστια σπατάλη. Λεφτά πληρώνουμε. 37 δισ. ευρώ χτίσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση δεν είναι αν υπάρχουν λεφτά επειδή το είπε ο κύριος Παπανδρέου πριν 15 χρόνια. Το ερώτημα είναι πού πάνε τα λεφτά».

«Οι πολιτικοί έχουν απογοητεύσει και προδώσει τον κόσμο, η πολιτική δεν μπορεί να είναι κληρονομικό δικαίωμα ή καριέρα πρέπει να είναι λειτούργημα. Τα 10.000 ευρώ αφορολόγητο που προτείνουμε είναι λιγότερο από 1000 ευρώ το μήνα. Πώς θα πληρώσουν τις ανάγκες τους οι άνθρωποι, πώς θα σχεδιάσουν το μέλλον τους και να κάνουν οικογένεια;».

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, σημείωσε ότι όλα είναι κοστολογημένα και αναφέρθηκε στην κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις που «θα είναι μία ένεση ρευστότητας, θα έχει μεγάλη απόδοση στην οικονομία. Θα υπάρχει απόσβεση σε τρία χρόνια. Ένα τέτοιο μέτρο βοηθάει συγχρόνως στην πάταξη της φοροδιαφυγής».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε αιχμές για τη στάση των ΜΜΕ απέναντι στο θέμα των Τεμπών, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν έχω ακούσει τη λέξη Τέμπη από κανάλι εδώ και καιρό. Να δω τη κυρία Καρυστιανού στα κανάλια. Να βγει πριν τις εκλογές».

Ερωτηθείς για το κατά πόσο είχε απευθύνει κάλεσμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου και στον Γιάννη Βαρουφάκη, είπε: «Δεν ήταν άνοιγμα στους αρχηγούς των κομμάτων. Αυτό το ξεκαθάρισα. Ήταν σε όλο τον προοδευτικό κόσμο και ειδικά στο προοδευτικό κέντρο που αυτή τη στιγμή εξαπατάται από τη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ, τον κύριο Γεωργιάδη και τον κύριο Βορίδη. Θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα, δεν είναι σκακιέρα».

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ήρθαμε να συναντήσουμε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Κασσελάκη. Καλημέρα -είπαμε να μιλάμε στον ενικό- Στέφανε.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Καλώς όρισες στο κινητό μου γραφείο, απέναντι από το πάγιο γραφείο μου στην Κουμουνδούρου.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θα ανεβώ ένα σκαλί, Στέφανε, γιατί είσαι πολύ ψηλός, να έχουμε μια ισορροπία.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ανέβα κι άλλο.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Τι είναι αυτό; Πολύ αμερικάνικο μου φαίνεται.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Καταρχάς κάτι το οποίο είναι καινοτόμο, δεν είναι αναγκαστικά και αμερικάνικο, σώνει και καλά. Και γενικά αυτή ξενομανία που έχουμε καμιά φορά ως κοινωνία, καλό είναι να μην την κάνουμε και πράξη και εμμονή.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ελληνικό είναι;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι είναι μια καινοτομία. Προφανώς έχει και κάποια αποτυπώματα από το εξωτερικό, αλλά από εκεί και πέρα δεν είναι ένα λεωφορείο όπως είχε ο Ομπάμα και η Κλίντον. Για ποιο λόγο; Διότι τα λεωφορεία στην Ελλάδα δεν χωράνε στους δρόμους.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θέλω να μας ξεναγήσεις...
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Καλώς όρισες, καταρχάς.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Καλώς σας βρήκα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εδώ είναι ένας συνδυασμός κινητού γραφείου μου και κινητού περιπτέρου του κόμματος.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εδώ κοιμάσαι, ξεκουράζεσαι; Βλέπεις κόσμο; Τι κάνεις εδώ;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι δεν κοιμάμαι εδώ, αλλά εδώ βλέπω κόσμο.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Να μπούμε μέσα;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Έλα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εδώ βλέπω φυλλάδια...
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Φυλλάδια με τις προτάσεις μας, τους δέκα στόχους που έχουμε στην ευρω-διακήρυξη που έχουμε ετοιμάσει. Είμαστε το μόνο κόμμα το οποίο έχει ένα ευρω-πρόγραμμα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θα πάρω ένα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Πάρε. Εδώ, μέσα στην ημέρα, πριν φτάσω στην τοποθεσία της ομιλίας ή περιοδείας, υπάρχουν εθελοντές οι οποίοι εξηγούν σε ψηφοφόρους, σε ενδιαφερόμενους τις θέσεις μας, γράφουν μέλη κι άλλους εθελοντές, άρα μιλάμε για κάτι κινηματικό. Αυτό είναι σαν ένα γραφειάκι...
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Και από εδώ κάθεσαι και ξεκουράζεσαι;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτό μας βοηθάει στο να κάνουμε παρουσιάσεις με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τις υποψήφιες ευρωβουλεύτριες όταν είμαστε κάπου. Αντί να στήνουμε επιτόπου σε ένα καφέ, είμαστε έξω και στέκονται όλοι εδώ και μιλάει ο ένας με τον άλλον και απευθύνονται στον κόσμο ο οποίος μας παρακολουθεί. Άρα είναι ένα ωραίο σκηνικό.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα δεν είναι μόνο για εσένα, είναι για όλο το κόμμα, δηλαδή.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είναι για όλο το κόμμα, βέβαια.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θέλεις να κάτσουμε λίγο; Βλέπω έχεις έναν καναπέ.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Να κάτσουμε. Εδώ έχουμε ένα μικρό καθιστικό, στο οποίο καμιά φορά κάθεται ο κόσμος και μπορούμε να αναλύσουμε θέματα σε μεγαλύτερο βάθος.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ωραία, να καθίσουμε λίγο; θέλεις; Εγώ στον καναπέ;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Βέβαια.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ευχαριστώ πολύ.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Με είχε βάλει και ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. πρωθυπουργός, στον καναπέ του στη Βουλή, ο οποίος πρέπει να είναι -ο καναπές, όχι ο πρωθυπουργός, αλλά μπορεί και παρόμοιας ηλικίας- κοντά στα 50 κάτι χρόνια.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ήταν άβολος;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Τελείως.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Είναι για να μη λες πολλά, να φεύγεις.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Βούλιαζα. Όσο εκείνος ήταν σε μια πολύ καλή καρέκλα, εγώ βούλιαζα στο παλιό έπιπλο.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα δεν σε περιποιήθηκε ο πρωθυπουργός.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν ξέρω. Καταρχάς ο προϋπολογισμός της Βουλής για τα έπιπλα είναι αρκετά στρυφνός, δεν είναι εύκολο να αλλάξεις έπιπλα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Κάτσε λίγο να τα πάρουμε με τη σειρά.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αλλά ο καναπές παίζει να έχει την ίδια ηλικία με τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι 20 χρόνια μεγαλύτερός μου.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θα σε γελάσω, δεν ξέρω πόσο είναι ο καναπές, άμα πάω στο Μαξίμου για συνέντευξη θα ρωτήσω τον πρωθυπουργό.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Στη Βουλή είναι αυτός ο καναπές, στο Μαξίμου δεν έχω πάει.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ωραία. Θέλω να σε ρωτήσω, διάβασα σε μια συνέντευξή σου που έλεγες ότι σκηνοθετείς τον εαυτό σου, ότι δεν έχεις επικοινωνιολόγο. Όλο αυτό που βγάζεις προς τα έξω -και σε είδα πριν και με τους κυρίους που πέρασαν- είναι αυθόρμητο; Είναι ρόλος; Τι είναι;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι, αυθεντικό είναι.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Έτσι είσαι;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ναι.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Δεν έχεις ανάγκη δηλαδή, λες, να σκηνοθετηθείς από κάποιον, το κάνεις μόνος σου στον εαυτό σου.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όπως μπορείς να φανταστείς, το να είχα επικοινωνιολόγο θα ήταν μια πολύ άχαρη δουλειά γι' αυτό τον άνθρωπο.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Δεν θα έκανες τίποτα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν θα άκουγα καταρχάς, γιατί δεν πρόκειται να αλλάξω αυτό το οποίο είμαι. Από εκεί και πέρα αυτό το οποίο θέλουμε να κάνουμε -καταρχάς είμαστε ένα κόμμα που μας είχαν αφήσει για τελειωμένους πριν από μερικούς μήνες.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Αλήθεια είναι αυτό.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Και έκτοτε έχουμε όχι μόνο αναστηθεί, έχουμε στήσει ανάστημα, έχω σηκώσει δηλαδή ανάστημα, έχουμε στήσει στέρεες βάσεις και θεμέλια για το μέλλον και έχουμε κι ένα ρεύμα αυτή τη στιγμή στην κοινωνία. Άρα μιλάμε για μια ριζική αλλαγή στη ροή των πραγμάτων.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θα τα δούμε όλα αυτά, αν μου επιτρέπεις θέλω να μείνω λίγο ακόμη σε εσένα. Με έχει εντυπωσιάσει ότι τον τελευταίο καιρό έχεις μια ανάγκη, έτσι όπως λες ότι το κάνεις και μόνος σου, να δείχνεις το σπίτι σου στο Κολωνάκι που κοστίζει 1.800.000.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν είναι ανάγκη.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Κάτσε να στο βάλω όλο μαζί όπως το έχω στο μυαλό μου και θα μου πεις τι είναι.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ζητώ συγγνώμη για τη διακοπή.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Παρακαλώ, ελεύθερη κουβέντα έχουμε. Το σπίτι σου στο Μανχάταν, μαθαίνω ότι θα κάνεις γύρισμα στο σπίτι σου στις Σπέτσες, αγόρασες ένα καινούργιο αυτοκίνητο, καλορίζικο, είναι και πράσινο το αποτύπωμα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν το αγόρασα, leasing το κάνω.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Μια χαρά.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Γιατί αισθάνομαι άσχημα όταν βλέπω το υπηρεσιακό αυτοκίνητο να είναι αναμμένο με τη μηχανή να δουλεύει με βενζίνη στην κίνηση. Το αυτοκίνητο είναι φουλ ηλεκτρικό, βάλαμε κι εδώ μπροστά στην Κουμουνδούρου τον κατάλληλο φορτιστή. Και μάλιστα ένας από τους στόχους που έχουμε είναι να γίνουμε το πρώτο κόμμα στην Ελλάδα που θα είναι κλιματικά ουδέτερο. Άρα θα βάλουμε και φωτοβολταϊκά πάνω.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θα είναι όλα πράσινα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Θα είναι όλα πράσινα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Μπράβο.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Άρα αρχίζουμε αυτή τη διαδικασία. Και με μεγάλη χαρά όσοι είναι μέλη του κόμματος που έχουν τεχνογνωσία …
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα μένετε στην Κουμουνδούρου, δεν φεύγετε από την Κουμουνδούρου.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ναι, θα μείνω στην Κουμουνδούρου.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Αυτό είναι οριστικό.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Μου αρέσει πολύ εδώ.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Σου αρέσει εδώ, ωραία.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Μου αρέσει η περιοχή γιατί έχει μια πολυπολιτισμικότητα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Αλήθεια είναι αυτό.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Και είναι ένα παράδειγμα μιας ανάπτυξης σε μια πόλη, που μπορεί να γίνει με ένα τρόπο που δεν δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, εάν το κάνουμε σωστά. Άρα μου αρέσει αυτό σαν περίγραμμα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Όλη αυτή η υπερπροβολή του πλουτισμού σου, που τον έχεις αποκτήσει με τη δουλειά σου, με τον κόπο σου, με ό,τι έχεις κάνει, προς τα έξω, ποια ανάγκη σε κάνει να το κάνεις αυτό στον κόσμο; Γιατί το κάνεις;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Η ανάγκη των διαρροών που δυστυχώς υπάρχουν στην Ελλάδα και στο  μιντιακό σύστημα, το οποίο δεν σέβεται.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Γιατί το κάνουν άλλοι, δηλαδή, το κάνεις εσύ;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εγώ το διέρρευσα το συμβόλαιο για το σπίτι μου;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εσύ δεν φώναξες στο σπίτι σου να δέχεσαι δημοσιογράφους;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Συγγνώμη, ποιος έδειξε το σπίτι μου πρώτος στην τηλεόραση;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Λέω γι' αυτό που έκανες εσύ, που το έδειξες μετά.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Για ποιο λόγο το έκανα;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Γιατί το έκανες;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Διότι πήραν ένα ιδιωτικό συμβόλαιο, το έβαλαν στην τηλεόραση, έβαλαν το διαμέρισμα, έβαλαν έπιπλα που δεν υπάρχουν και στην ουσία θα μιλούσαν γι' αυτό το πράγμα, για μήνες.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εσύ δεν θα μπορούσες να περιφρουρήσεις δηλαδή τα προσωπικά σου δεδομένα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Βεβαίως. Είχα συμβόλαιο εμπιστευτικότητας.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εσύ δεν φώναξες μετά τα κανάλια και το έδειξες; Γιατί είχες αυτή την ανάγκη;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Για ποιο λόγο το έκανα;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Για ποιο λόγο το έκανες;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Διότι είχε ήδη φανερωθεί από τα κανάλια ποια ήταν αυτή η αγορά και πού και πώς. Άρα από τη στιγμή που είχε ήδη γίνει το κακό, αναγκάζομαι να αντιδρώ και να καίω το θέμα, πολύ απλά.
Δεν είναι δυνατόν να ασχολείται ο κόσμος με έναν άνθρωπο από το εξωτερικό, που δεν είχε πάρει ένα ευρώ από τον Έλληνα φορολογούμενο, ένα ευρώ δεν έχω πάρει και να ασχολείται με το που αγοράζω διαμέρισμα, αντί να πάει να κοιτάξει τα δεκάδες ακίνητα που έχει ο πρωθυπουργός στο όνομά του, να ψάξει το πόθεν του. Δηλαδή είναι τελείως παρανοϊκό αυτό το οποίο γίνεται.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Δε νομίζω ότι θα φέρει κανείς αντίδραση σε αυτό που λες...
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Άρα λοιπόν γιατί ασχολείστε;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εσύ έδωσες δικαίωμα σε κάποιες εκπομπές να ασχοληθούν με όλα αυτά.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Διαφωνώ.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα θα μου απαντήσεις. Επίσης οι εικόνες που ήρθαν από το εξωτερικό από το Μανχάταν, δεν τις βρήκαν οι εκπομπές.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν ήταν από το Μανχάταν.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Τι ήταν;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είναι έξω από το Μανχάταν, στο σπίτι μας εκεί.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Στις Σπέτσες δεν θα κάνεις γύρισμα στο σπίτι σου;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι μέσα στο σπίτι μου.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ξέρεις γιατί επιμένω σε όλα αυτά; Γιατί είπες πολύ σωστά και συμφωνεί ο κόσμος με αυτό, ότι απευθύνεσαι σε έναν κόσμο ο οποίος, όπως είπες, έχει φτωχοποιηθεί, είναι κοινωνικά αποκλεισμένος, είναι 26% και αυτό το 26% κοινωνικά αποκλεισμένο δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει όλα αυτά που εσύ έχεις. Άρα δεν είναι προκλητικό για έναν αριστερό πολιτικό;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προκλητικό θα ήταν εάν είχα πλουτίσει εις βάρος του ελληνικού λαού, εις βάρος αυτής της μερίδας του λαού. Αυτό το οποίο θέλω να κάνω, είναι να προσφέρω στη χώρα μας και να δώσουμε την ευκαιρία αλλάζοντας τα πάντα. Τα πάντα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Πώς θα αλλάξεις τα πάντα;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Πρώτα απ' όλα χρειάζεται ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα. Δεν είναι δυνατόν ένας μικρομεσαίος επιχειρηματίας να πληρώνει τον ίδιο φόρο εισοδήματος όσο πληρώνει μια εισηγμένη εταιρεία στο Χρηματιστήριο. Γενικά, δομικά είμαστε μια χώρα η οποία είναι στην ΕΟΚ – Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1981, είμαστε η 10η χώρα που έγινε μέλος της Ένωσης και έχουμε λάβει πάρα πολλά κονδύλια από την Ευρώπη. Σωστά; Το πρώτο φτωχό μέλος, που έγινε. Άρα, γιατί είμαστε πάντα στο κάτω μισό της Ευρώπης και τώρα δεύτεροι από τον πάτο σε αγοραστική δύναμη;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Δεν μου απάντησες για εσένα, όμως.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Περίμενε. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί στην Ελλάδα τόσα χρόνια; Πώς δηλαδή το 26% που είναι στα πρόθυρα του κοινωνικού αποκλεισμού, αυτό δεν δείχνει ότι κάτι δεν λειτουργεί; Φταίει ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος ξενιτεύτηκε από τη χώρα του, που είναι 21 χρόνια στην Αμερική και γυρνάει χωρίς να περιμένει να γίνει Πρόεδρος του κόμματος...
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Δεν είπε κανείς ότι φταις.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Άρα λοιπόν;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Το δικό μου το ερώτημα ποιο είναι: αν ένας πρόεδρος ενός κόμματος που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, άρα αριστερό κόμμα …
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτά είναι στερεότυπα που ανήκουν στο παρελθόν.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα δεν είναι αριστερό κόμμα;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Το γεγονός ότι κάποιος είναι αριστερός, δεν μπορεί συγχρόνως σύννομα να έχει πλουτίσει.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Όχι, δεν είπα ότι δεν μπορεί, απλώς ένας άνθρωπος σαν κι εσένα που έχει αυτό τον πλούτο, που είναι καπιταλισμός αυτό, από τον καπιταλισμό έγινες πλούσιος.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτά είναι στερεότυπα ότι είναι καπιταλισμός.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Τι είναι;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτό που έχει η Ελλάδα δεν είναι καπιταλισμός αυτή τη στιγμή, είναι κρατικοδίαιτο.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εσύ τι έχεις;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Σου εξηγώ. Ποιο είναι το εναλλακτικό μοντέλο;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εγώ ξέρεις τι θέλω να καταλάβει ο κόσμος;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είναι το σοβιετικό; Ο κομμουνισμός; Ποιο είναι το εναλλακτικό μοντέλο τη σήμερον ημέρα; Αυτή είναι η δική μου ερώτηση: ποιο είναι το εναλλακτικό μοντέλο στην παγκόσμια οικονομία στην οποία ζούμε;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Πολλά εναλλακτικά μοντέλα υπάρχουν, απλά εξαρτάται τι θα διαλέξει ο καθένας. Ο καπιταλισμός είναι ένα πολύ ωραίο μοντέλο, αρκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να βάλει κι ένα «Κ» στο τέλος να είναι και καπιταλισμός. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αριστερό κόμμα. Αυτό ρωτάω.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ποιο είναι το εναλλακτικό μοντέλο διαχείρισης της παγκόσμιας οικονομίας τη σήμερον ημέρα;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα καπιταλισμός.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Βρισκόμαστε στην παγκόσμια οικονομία, έχουμε παγκόσμιες αγορές, ανταγωνιζόμαστε με πάρα πολλές χώρες. Μέσα στη χώρα μας πρέπει να έχουμε ανοιχτές αγορές αλλά ρυθμισμένες. Η αγορά ενέργειας -το ρεύμα στη Γερμανία είναι πολύ πιο ρυθμισμένο από ό,τι στην Ελλάδα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Όντως. Άρα εσύ είσαι ένας καπιταλιστής αριστερός, Στέφανε;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Με κάθε σεβασμό, έχεις ένα μεγάλο μικρόφωνο στην τηλεόραση και επιμένεις σε λέξεις οι οποίες όντως συμβολίζουν κάτι από το παρελθόν, αλλά δεν αλλάζουν τίποτα έμπρακτα και ίσως να μην έχουν καν αναφορά στο σήμερα. Δηλαδή τι πρέπει να κάνουμε; Να μην έχουμε τράπεζες; Ποιο είναι το εναλλακτικό σύστημα;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εγώ δεν είμαι εναντίον όλων αυτών που λες, η απορία είναι στο κόμμα που είσαι αν αυτό μπορεί να στηριχθεί. Αν θα αλλάξει αυτό το κόμμα και θα γίνει κεντρώο, ας πούμε.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Πάλι πας σε ταμπέλες. Ξέρεις τι είναι το πιο αριστερό πράγμα απ' όλα; Να υπάρχει η συλλογικότητα και η κοινωνική αλληλεγγύη. Άρα μια χώρα η οποία έχει αναπληρωτές στα σχολεία, επικουρικούς στα νοσοκομεία, εποχικούς πυροσβέστες, είναι μια ανάλγητη χώρα. Αυτή δεν είναι αριστερή χώρα.
Μια αριστερή χώρα ξέρει να δίνει εργασιακά δικαιώματα, μισθούς αξιοπρέπειας, ξέρει να μην αφήνει ολιγοπώλια στα τρόφιμα και στο ρεύμα για να φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό. Ξέρει να φορολογεί με έκτακτη εισφορά τις τράπεζες για τα υπερκέρδη τους. Αυτή είναι σύγχρονη αριστερή πολιτική. Τυχαίνει και ανήκει σε ένα παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα; Ναι, αυτό είναι το σύστημα στο οποίο ζούμε αυτή τη στιγμή. Αλλά μέσα σε αυτό…
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα είσαι καπιταλιστής αριστερός.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Πάλι πας σε ταμπέλες.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Είσαι χωρίς ταμπέλες;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν είμαι χωρίς ταμπέλες, είμαι με πρακτικές λύσεις για τον αδύναμο συμπολίτη μας. Αυτό είναι η σύγχρονη αριστερά. Για ένα νέο, ο οποίος δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του και έχουμε ένα πρόβλημα στέγης. Και πραγματικά νομίζω πρέπει όλη αυτή η συζήτηση να πάει παρακάτω από το ότι «α, είσαι αριστερός καπιταλιστής, α, έχεις ένα διαμέρισμα εκεί…». Τι αλλάζει στη ζωή του κόσμου αύριο;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ο κόσμος δεν θα μπορέσει ποτέ να αποκτήσει όλα αυτά που του δείχνεις και θέλει να ακούσει πώς θα διαχειριστεί τη δική του ζωή.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτό που λες δεν ισχύει. Εάν  η χώρα λειτουργεί σωστά και δεν ήταν η χώρα στην οποία αν δεν έχεις το σωστό επώνυμο, ή δεν έχεις γεννηθεί στη σωστή γειτονιά, πας χαμένος, δεν θα ίσχυε αυτό που λες. Προφανώς ισχύει τώρα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ωραία. Πάμε να σε κεράσω ένα καφέ.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Πάμε να μιλήσουμε λίγο γι' αυτό το καπιταλισμός – ξεκαπιταλισμός. Εάν η πραγματικότητα ότι ένα προϊόν πωλείται με ένα νόμισμα είναι καπιταλισμός, με αυτή την πολύ στενή έννοια, όντως ζούμε σε αυτό το σύστημα. Αυτό το προϊόν έχει ΦΠΑ. Εμείς λέμε ότι στα βασικά αγαθά, σε αυτό το τεράστιο κύμα ακρίβειας, πρέπει να υπάρχει 0% ΦΠΑ. Για εμένα αυτό είναι αριστερή πολιτική μέσα σε ένα πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας, του παγκόσμιου καπιταλισμού στον οποίο ζούμε. Λέει ο πρωθυπουργός «μα δεν γίνεται αυτό, θα κοστίσει τόσο».
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: 2,5 δισ., λέει και λέει: «Πού θα τα βρείτε;».
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Λέμε εμείς: να βάλεις έκτακτη εισφορά στις τράπεζες στα υπερκέρδη τους που είναι πάνω από 3 δισ. Νάτο. Εκεί να πάει. Και εκείνος δεν το κάνει.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ξέρεις τι σας λέει εδώ;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Τι; Ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Όχι, ότι αυτά μπορεί να τα έχετε τον πρώτο χρόνο, δεν θα τα έχετε το δεύτερο ή τον τρίτο. Τι θα κάνετε;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν είναι μόνιμα αυτά τα μέτρα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Για πόσο καιρό τα θέλετε; Για πόσο καιρό τα προτείνετε;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όσο διαρκεί αυτή η ακρίβεια, η οποία, όπως ξέρετε, δεν είναι εισαγόμενη όπως έλεγε ο πρωθυπουργός προεκλογικά και μετά είπε τη χώρα μπανανία. Και τώρα πάει και στέλνει επιστολές;
Να σας κάνω μια ερώτηση; Όταν ήταν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο σπίτι του στα Χανιά, γιατί δεν της το είπε για την ακρίβεια; Να εξηγήσει ο πρωθυπουργός για ποιο λόγο η ελληνική φέτα και το ελληνικό λάδι είναι πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι στο εξωτερικό. Αυτό μπορεί να μας το εξηγήσει;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Αυτό το θέτουμε όλα τα κανάλια κάθε φορά και θέλει απάντηση, δεν έχω καμία αμφιβολία σε αυτό.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Θα μάθετε την απάντηση από επιστολή στην κ. φον ντερ Λάιεν;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εγώ θέλω να ρωτήσω τώρα από εσάς που έχω εδώ, την πρώτη χρονιά λοιπόν θα πάρετε τα 2,5 δισ. από τα υπερκέρδη. Τη δεύτερη, την τρίτη, την τέταρτη από πού θα τα πάρετε;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτή η φοροελάφρυνση είναι ένα μέτρο τόνωσης και μείωσης της φτώχειας στη χώρα μας.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Για πόσο καιρό;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Για όσο διαρκεί αυτή η ακρίβεια.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Και αν μετά δεν υπάρχουν τα υπερκέρδη, από πού θα βγουν τα χρήματα;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Υπάρχει τεράστια σπατάλη στο κράτος. Να σας θυμίσω ότι 2,5 δισ. ευρώ ερευνώνται αυτή τη στιγμή από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία για σπατάλη σε έργα ψηφιακής μορφής, απευθείας αναθέσεις; Ξέρετε ότι οι κανονισμοί που έγιναν εν μέσω covid για να μπορούν να γίνονται απευθείας αναθέσεις με πιο γρήγορο τρόπο, ακόμη ισχύουν;
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα απ' όλα αυτά, λέτε;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Υπάρχει τεράστια σπατάλη στο κράτος.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Απ' όλα αυτά. «Λεφτά υπάρχουν» λέτε κι εσείς, το είχε πει ο Γιώργος Παπανδρέου.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Μη βάζετε λόγια στο στόμα μου. Σας λέω το εξής: λεφτά πληρώνουμε. 37 δισ. χτίσαμε επί ΣΥΡΙΖΑ, από το 0 στα 37 δισ. Όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είπε αυτή τη φράση, είχε 0 η Ελλάδα. Όταν έχεις 0 δισ., προφανώς λεφτά δεν υπάρχουν. Όταν έχεις 37 δισ. και το κρατάς σταθερό αυτό το μαξιλάρι όσο υπάρχει ανάπτυξη και ο Έλληνας πληρώνει τόσους φόρους, η ερώτηση δεν είναι αν υπάρχουν λεφτά, επειδή το είπε ο κ. Παπανδρέου πριν από 15 χρόνια, η ερώτηση είναι πού πάνε τα λεφτά. Πού πάνε τα λεφτά;
Για ποιο λόγο οι Έλληνες, που πληρώνουν τους δεύτερους πιο υψηλούς έμμεσους φόρους στην Ευρώπη, έχουν το πιο ακριβό ρεύμα, τα πιο ακριβά τρόφιμα, τον μεγαλύτερο πληθωρισμό στα τρόφιμα, έχουν τη 2η πιο χαμηλή αγοραστική δύναμη, έχουν τη χειρότερη κατάσταση στη νεανική στέγη με 72% των νέων -72% των νέων 18 έως 35 ζουν ακόμη στο παιδικό δωμάτιο. Για ποιο λόγο με αυτή τη χώρα δομικά έτσι; Για ποιο λόγο;
Και η απάντηση ξέρετε ποια είναι; Η απάντηση είναι ότι οι πολιτικοί έχουν απογοητεύσει και έχουν προδώσει τον κόσμο. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι κληρονομικό δικαίωμα και δεν μπορεί να είναι καριέρα. Πρέπει να είναι λειτούργημα και είναι καιρός να υπάρξει μια νέα ομάδα, που θα σκεφτεί την πολιτική με αυτό τον τρόπο.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Πρόεδρε, να πάω λίγο και στο δικό σας οικονομικό πρόγραμμα. Το ένα είναι αυτό που είπαμε πριν με τον ΦΠΑ. Το άλλο, επειδή είδα ότι καταθέσατε μια πρόταση νόμου, έχει μια σειρά από θέματα όπως για τον φόρο εισοδήματος και για τον ΕΝΦΙΑ. Δεν ξέρω αν έχετε κοστολογήσει αυτό το πρόγραμμα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όλα είναι κοστολογημένα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Γιατί το υπουργείο Οικονομικών λέει ότι κοστίζει 10 δισ. τη χρονιά, άρα είναι μνημόνιο.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Το υπουργείο Οικονομικών ούτε καν έβαλε τα μερίσματα στις αλλαγές που κάνουμε. Όταν λέμε για την κατάργηση της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος στις επιχειρήσεις, που είναι 1,8 δισ. ευρώ, καταρχάς αυτό δεν είναι καν κόστος στη χώρα. Ξέρετε γιατί; Διότι αυτό έχει προπληρωθεί από τις επιχειρήσεις. Είναι μια αδικία που διορθώνουμε. Θα βάλει μια τεράστια ρευστότητα μέσα στις επιχειρήσεις, που αυτή τη στιγμή τους βάζει σε έναν φαύλο κύκλο φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. Θα είναι λοιπόν μια ένεση ρευστότητας, θα έχει μεγάλη απόδοση στην οικονομία με απόσβεση, θα έλεγα, μέσα σε τρία χρόνια.
Αυτή η ένεση ρευστότητας εφάπαξ έχει μια απόδοση στην οικονομία, η οποία θα έχει μια απόσβεση σε τρία χρόνια με του πολλαπλασιαστές που εμείς υπολογίζουμε βάσει, κέντρων οικονομικής επιστήμης και οικονομετρίας. Ένα τέτοιο μέτρο συγχρόνως βοηθάει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, φέρνει δισεκατομμύρια στη χώρα επειδή θα υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο που θα είναι απλό και θα διαρκέσει τουλάχιστον μια δεκαετία.
Εάν το κάνεις αυτό, πιστεύω, μαζί με μια νέα σχέση πολιτικών και πολιτών και τομές στη Δικαιοσύνη για να μην μπλέκει ένας επιχειρηματίας για πέντε χρόνια στα δικαστήρια και να εύχεται για σωστή απονομή δικαιοσύνης, ξαφνικά δημιουργείς ένα νέο οικονομικό μοντέλο στη χώρα. Και ειδικά άμα αναγκάσεις τις τράπεζες να δίνουν σωστά επιτόκια στις καταθέσεις, αντί να υπάρχει αυτή η αισχροκέρδεια μεταξύ καταθέσεων και χορηγήσεων.
 
(Συζήτηση με πολίτες)
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Γεια σας. Πως είστε;
ΠΟΛΙΤΗΣ: Καλά.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εσείς ποιος είστε;
ΠΟΛΙΤΗΣ: Άβα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Γεια σου Άβα, όλα εντάξει;
ΠΟΛΙΤΗΣ: Μακάρι να είστε...
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Το από μέσα μετράει, σας ευχαριστώ πολύ.
 
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτή η σχέση με τους πολίτες ότι θα υπάρχει τακτική, αδιαμεσολάβητη επικοινωνία σε όλη την επικράτεια και όχι ένα κλειστό κύκλωμα στεγανό...
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θα συνεχιστεί, λέτε.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ένας ξύλινος λόγος, όλα μετρημένα το κάθε μήνυμα το οποίο στέλνεις. Για εμένα η πολιτική δεν είναι καριέρα. Δεν έχω γεννηθεί με βλέψεις να γίνω πρωθυπουργός.
 
(Συζήτηση με πολίτες)
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Τι γίνεται; Πως πάει;
ΠΟΛΙΤΗΣ: Εργασία και χαρά.
ΠΟΛΙΤΗΣ: Θα ήθελα πάρα πολύ να κάνουμε μια συζήτηση για την εστίαση, γιατί εδώ κανένας δεν ξέρει τι θα πει εστίαση. Κανένας πολιτικός δεν ξέρει τι περνάει αυτός ο κλάδος, που είναι ο νούμερο ένα κλάδος για τα έσοδα στην Ελλάδα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Πάμε να μιλήσουμε σε όποιον θες.
 
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Μα δεν είπε κανείς ότι μέσα στην κοινωνία δεν υπάρχουν προβλήματα και είναι θετικό ότι ακούγονται τα προβλήματα. Έτσι πρέπει να κάνουν οι πολιτικοί.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ακούγονται; Εγώ δεν έχω ακούσει τη λέξη «Τέμπη» από κανάλι εδώ και καιρό.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Πώς δεν την έχεις ακούσει τη λέξη «Τέμπη».
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Να δω την κ. Καρυστιανού στα κανάλια.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Την έχουμε πάρει εκατό φορές την κ. Καρυστιανού.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Να βγει πριν τις εκλογές λοιπόν. Η κ. Καρυστιανού έχει συγκεντρώσει πάρα πολύ κόσμο και συγχρόνως έχει στείλει αυτή την επιστολή στον πρωθυπουργό...
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Τιμή μας θα είναι να μιλήσουμε μαζί της.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ωραία. Θα της μεταβιβάσω λοιπόν ότι έχει πρόσκληση από εσάς.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Πολύ ευχαρίστως.
 
(Συζήτηση με πολίτες)
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Καθυστερείς τον πελάτη σου.
ΠΟΛΙΤΗΣ: Όχι, ο πελάτης είναι δικός μας. Εύχομαι στις επόμενες εκλογές να είστε νικητής, μέσα από την καρδιά μου.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ευχαριστώ πάρα πολύ.
ΠΟΛΙΤΗΣ: Δεν έχω να πω κάτι άλλο.
 
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ποιο είναι το καφέ; Θα σε κεράσω καφέ, Στέφανε, ποιο είναι το στέκι σου;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν θέλω καφέ, έχω πιει. Κέρνα με μπύρα, άμα θες.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Φαντάζομαι ότι τόσες περιοδείες τόσα χωριά τα κεράσματα θα είναι ατελείωτα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Γι' αυτό τον λόγο όταν δεν έχω περιοδείες,  προσπαθώ να τρώω λίγο καλύτερα και να εξασκούμαι.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Για να γυρίσουμε λίγο στο κομμάτι το πολιτικό και να κλείσουμε με ένα θέμα που έχει μείνει ανοιχτό.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εξασκούμαι, είπα; Να ασκούμαι. Να εξασκούμαι στα ελληνικά μου και να ασκούμαι στη γυμναστική!
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Προλαβαίνεις;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είμαι πάρα πολύ κουρασμένος γι' αυτό και όταν είμαι κουρασμένος, τα ελληνικά μού βγαίνουν πιο δύσκολα από τα αγγλικά.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Λογικό είναι.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όταν είμαι φρέσκος, είναι ίσα βάρκα ίσα νερά.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Κοίταξα το πρόγραμμά σας και βλέπω τι προτείνετε. Λες 10+10.000 αφορολόγητο, 10.000 μονοπρόσωπα, άρα 10+10 για ένα ζευγάρι. Δεν υπάρχει ο κίνδυνος να μη πληρώνει κανένας;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Καταρχάς αυτό είναι λιγότερο από 1.000 € το μήνα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: 10+10 20.000 ένα ζευγάρι;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ένα ζευγάρι δεν είναι δυο ψυχές; Τι τρώνε; Μισό φαγητό τρώει ο καθένας; Πώς θα πληρώσει για τις ανάγκες ή για να κάνει παιδιά; Δεν πρέπει να έχουν μερικές οικονομίες στο πλάι; Το μόνο σίγουρο είναι ότι με 20.000 € δυο άνθρωποι δεν πρόκειται να έχουν.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θέλω, Στέφανε, να πάμε λίγο στο θέμα των ευρωεκλογών. Είμαστε πολύ λίγες μέρες πριν, βλέπω ότι είσαι σε διαρκείς περιοδείες, όπως και όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, και κάνεις κάποια ανοίγματα. Έκανες άνοιγμα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στον Γιάννη Βαρουφάκη...
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν ισχύουν αυτά.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Τι είναι; Δεν είναι ανοίγματα;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι. Δεν ήταν άνοιγμα στους αρχηγούς των κομμάτων, αυτό το ξεκαθάρισα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Στους ψηφοφόρους τους;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Σε όλο τον προοδευτικό κόσμο -και σας το λέω ειλικρινά- και ειδικά στο προοδευτικό Κέντρο, που αυτή τη στιγμή εξαπατάται από τη συγκυβέρνηση με την ακροδεξιά του ΛΑΟΣ των κ.κ. Γεωργιάδη και Βορίδη.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Αν έλεγε κάποιος ότι θέλεις να τους πάρεις τους ψηφοφόρους;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εμείς θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα. Για εμάς δεν είναι σκακιέρα «έλα εδώ, να σου πάρω έναν…» και τα λοιπά. Εάν όντως ο σκοπός της πολιτικής είναι να προσφέρεις και να κάνεις τη ζωή του πολίτη καλύτερη, τότε αυτό το παιχνίδι αν είναι να πάρεις ψηφοφόρους, εντάξει, επηρεάζει προσωπικές φιλοδοξίες.
Στο λέω ειλικρινά: εάν υπάρχει ένα άτομο το οποίο μπορεί να εμπνεύσει περισσότερο από εμένα, να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο, να διοικήσει τη χώρα καλύτερα, να εκπροσωπήσει καλύτερα τη χώρα στο εξωτερικό, βρες το μου να το στηρίξω. Δεν είμαι εδώ για να γίνω σώνει και καλά ο επόμενος μεγάλος…. Θέλω να προσφέρω.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα Στέφανε, απευθύνεσαι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, στους ψηφοφόρους του ΜέΡΑ25 και στους ψηφοφόρους της Ζωής Κωνσταντοπούλου να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Καλά καταλαβαίνω;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Απευθύνομαι πρώτα απ' όλα στους πολίτες που απείχαν στις τελευταίες εκλογές. Πρέπει να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Απέχουν επειδή έχουν απογοητευτεί. Είναι οι πρώτοι οι οποίοι χρειάζονται και επιθυμούν την πρόοδο στη χώρα μας. Και με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή έχουν τη δυνατότητα με μια άμεση επαφή να επηρεάσουν την καθημερινότητά τους, την πραγματικότητά τους, το μέλλον τους, τα όνειρά τους. Άρα όσοι απείχαν στο παρελθόν, έχουν για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο πολιτικής με πολίτες. Να συμμετέχουν και στις επικείμενες εκλογές, αλλά και σε όλες τις μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις. Αλλά σίγουρα να στείλουν ένα μήνυμα σε αυτές τις εκλογές, εκτός αν είναι όντως τόσο χαρούμενοι και περήφανοι για τη χώρα μας σήμερα.
Δεύτερον, απευθύνομαι σε όλο τον προοδευτικό κόσμο. Για τους ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός αντανακλά το προοδευτικό Κέντρο, απλά να κοιτάξουν το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας: τα χουντικά συνθήματα που τσάκισαν τα πάντα, υμνήτριες του Κασιδιάρη, «ανθέλληνες οι Συριζαίοι» που λέει μια υποψήφια ευρωβουλεύτριά τους, «τους σκοτώσαμε όλοι» που λέει μια άλλη υποψήφια ευρωβουλεύτρια, για τα παιδιά στα Τέμπη.
Εάν αυτό και ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Βορίδης και όλη αυτή η ομάδα που συγκυβερνά με τον κ. Μητσοτάκη είναι αυτό που θέλει το προοδευτικό Κέντρο, τότε να ξανασκεφτούμε τι πάει να πει προοδευτικό Κέντρο, ειλικρινά το λέω. Εμείς δεν έχουμε τέτοιες αποκλίσεις από τη φιλοσοφία μας. Είμαστε μια συμπαγής φιλοσοφία.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Του Κέντρου  ή της Αριστεράς;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Της Κεντροαριστεράς.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θέλω να σε πάω λίγο στον πρωθυπουργό. Διάβασα μια συνέντευξή σου που έλεγες ότι είναι δουλευταράς. Αφού τον θαυμάζεις, σε τι θα συνεργαζόσουν μαζί του;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν τον θαυμάζω, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνος για τη χώρα. Θεωρώ ότι έχει ένα προοδευτικό περιτύλιγμα καλοστημένο εκεί που θέλει και κατά άλλα έχει πολιτικές που φτωχοποιούν, δημιουργούν τεράστιες ανισότητες και καταπατούν το κράτος Δικαίου.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα το δουλευταράς δεν είναι...
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δουλεύει αλλά στη λάθος κατεύθυνση, δυστυχώς.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Είναι δουλευταράς προς τη λάθος κατεύθυνση;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εξάλλου έχει και πολλά χρήματα να μοιράσει, άρα τον απασχολεί και αυτό.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα δεν θα συνεργαζόσουν σε τίποτα μαζί του.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Διαφωνούμε τελείως φιλοσοφικά. Τελείως. Αυτό που κάνει με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και την τεράστια επισφάλεια στα εργασιακά, αυτή την καταστροφή στα εργασιακά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις που δεν υπάρχουν, η πολιτική με τις τράπεζες και τα ολιγοπώλια στο ρεύμα. Δεν μπορώ εγώ να συμφωνήσω με αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ. Δεν είναι αυτή η πολιτική μας.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ενόψει των ευρωεκλογών σε ακούω να βάζεις τον πήχη και να λες ότι θες το «2» μπροστά. Είσαι κοντά σε αυτό τον στόχο;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Είμαστε, ναι.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Το βλέπεις να συμβαίνει;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι το βλέπω να συμβαίνει, το μετράμε. Είμαστε κοντά.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Αν δεν συμβεί, θα θεωρήσεις ότι είναι αποτυχία;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Όχι βέβαια, αλλά πιστεύω ότι η κοινωνία θα πάρει μια νέα πνοή. Ξέρεις, σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Εδώ μπροστά είμαστε το μόνο κόμμα που έχει μια ευρω-διακήρυξη, έχει τους δέκα ξεκάθαρους στόχους που θέλουμε στην Ευρώπη. Ένας από αυτούς και θεωρώ καίριος είναι λιγότερη λιτότητα. Αυτό το οποίο έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι δική της συμφωνία και είναι, κατά τη γνώμη μου, άκρως αντικοινωνική.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θα το αλλάξετε αυτό;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Θα προσπαθήσουμε. Αλλά μέχρι να γίνουμε κυβέρνηση, θα έχει υπάρξει...
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Γιατί η Ευρώπη επιβάλλει κι ένα καινούργιο όρο «να μη βγαίνουμε έξω από το πλαίσιο».
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Η κάθε χώρα πρέπει να διαπραγματεύεται το δικό της πρόγραμμα και για δημοσιονομική προσαρμογή, αλλά και για ανάπτυξη. Όταν έχεις τεράστια σπατάλη στη χώρα μας, αυτό, ξέρετε, φτωχοποιεί τον ελληνικό λαό και τη γενιά μου μακροπρόθεσμα. Όταν επενδύεις παραγωγικά σε κλάδους όπως είναι η στέγη για τους νέους, η έρευνα, η καινοτομία, η δημόσια Υγεία, η οποία αποδίδει δημοσιονομικά στη χώρα επειδή έχεις πιο παραγωγικούς πολίτες, μαζί με ένα δημογραφικό πρόβλημα που έχουμε, προφανώς τότε μιλάμε για μια μακροπρόθεσμη απόδοση.
Μια χώρα δεν είναι μια εταιρεία που βγάζει αποτελέσματα και παίρνει ένα bonus ένας διευθύνων σύμβουλος. Είναι μια κοινωνία, η οποία πρέπει να έχει συνέχεια, βιώσιμη ανάπτυξη. Άρα πρέπει να επενδύουμε με στόχο την μακροπρόθεσμη απόδοση. Όταν λέμε για στέγη και επένδυση στη στέγη, αυτή η επένδυση σε ένα γενναίο παρεμβατικό πρόγραμμα στέγης, επιστρέφει επιτόπου στο ΑΕΠ της χώρας. Άρα αλλάζει κυριολεκτικά τη δομή της κοινωνίας.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Πάμε στην τελική ευθεία αυτής της κουβέντας. Διάβαζα μια συνέντευξή σου που έλεγες ότι, πριν τα 40, θέλεις να γίνεις πατέρας. Θέλεις να γίνεις πατέρας και πρωθυπουργός πριν τα 40; Και το πατέρας, ισχύει αυτό που έλεγες στην αρχή για δυο παιδιά;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ναι. Θα ήμασταν τυχεροί να είχαμε έστω και ένα παιδί.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Μέσω παρένθετης ή με υιοθεσία;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Αυτό θα είναι μια προσωπική απόφαση, αυτό θα είναι κάτι το οποίο θα μου επιτρέψεις να πάρουμε αυτή την απόφαση την κατάλληλη στιγμή και όταν είναι να ανακοινωθεί, θα ανακοινωθεί. Γενικά μπορεί να υπάρχει μια άδικη, κατά τη γνώμη μου, προκατάληψη, ένα στερεότυπο ότι φανερώνουμε την προσωπική μας ζωή, δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι το κάνουμε αυτό. Ίσως επειδή ο κόσμος έχει συνηθίσει σε τόσο ξύλινο και προβλέψιμο λόγο, να βλέπει ένα φρέσκο πρόσωπο, ένα ζευγάρι το οποίο είναι διαφορετικό από ό,τι έχει συνηθίσει και να θέλει να μάθει. Αλλά δεν είμαστε εμείς αυτοί οι οποίοι δίνουν στα πρωινάδικα το σπίτι μας, την πρόσκληση γάμου και τα λοιπά. Άλλοι τα βγάζουν.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Μα εδώ έχει γίνει κόντρα στα πρωινά για το αν έχεις τον τραγουδιστή τάδε στον γάμο σου ή αν δεν θα τον έχεις. Όλο αυτό σε βοηθάει πολιτικά;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν τα προκαλώ εγώ αυτά.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Πώς γίνονται αυτά;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ρωτήστε αυτούς που τα βγάζουν. Ειλικρινά, δεν το προκαλώ.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Εσένα θεωρείς ότι σε βοηθάει αυτό;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προφανώς και δεν με βοηθάει. Αλλά από την άλλη δεν το προκαλώ. Ειλικρινά, λέω στον κόσμο ότι δεν επιθυμώ να απορροφάμε την προσοχή του κόσμου με τόσο σαχλά θέματα.
Από εκεί και πέρα, προφανώς πουλάει κάτι για να το παρουσιάζουν έτσι. Τι πουλάει; Ίσως να πουλάει ένας αυθεντικός πολιτικός, ο οποίος δεν κωλώνει να μπει μέσα στον κόσμο, δεν κωλώνει να πει τα πράγματα με το όνομά τους, ο οποίος δεν έχει ανάγκη να κάνει καριέρα στην πολιτική και άρα το προσωπικό κομμάτι έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δηλαδή ταιριάζει με την αυθεντικότητα στον πολιτικό λόγο. Ειλικρινά εύχομαι αυτή η υπερπροβολή και η προσοχή που έχει κουράσει και εμένα, πίστεψέ με, εύχομαι τουλάχιστον να φανεί χρήσιμη για την κοινωνία μας, μακροπρόθεσμα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Θα σου κάνω μια τελευταία ερώτηση. Το είχα απορία από όταν ήρθες στην Ελλάδα και είπες «εγώ θέλω να ασχοληθώ με αυτό, αλλά εγώ είμαι πλούσιος δεν έχω ανάγκη…».
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν είπα «πλούσιος», δεν είπα αυτή τη λέξη.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Δεν είσαι πλούσιος;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Μη μπαίνουμε στο θέμα αυτό.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Ωραία. Ό,τι είσαι με γεια σου με χαρά σου, δικαίωμά σου.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δεν είπα αυτή τη λέξη.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Η απορία μου είναι: επειδή ξέρουμε -από εσένα έχει γίνει γνωστό- όταν έφυγες από την Ελλάδα, ότι έφυγες με κάποιες οικονομικές δυσκολίες. Η απορία μου είναι πότε έγινες ευκατάστατος στην Αμερική; Σε τι ηλικία;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Το 2022.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Δηλαδή τώρα κοντά.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ναι, τρία χρόνια.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Μέχρι πρότινος ήσουν δηλαδή δύσκολα...
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ναι, ήταν στον αγώνα. Ήταν στο άγχος, στο πώς μπορώ να αναπτύξω τη δραστηριότητά μου επιχειρηματικά, συγχρόνως να καλύψω τις προσωπικές μου ανάγκες.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Άρα είσαι ευκατάστατος μόνο έναν χρόνο ουσιαστικά.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δυο με τρία χρόνια.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Και πώς άλλαξε τόσο πολύ αυτό;
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Διότι ρευστοποίησα την εταιρεία την οποία διοικούσα. Και από τα αποτελέσματα μπόρεσα να πληρωθώ. Είναι τόσο απλό. Δεν υπάρχει κάποια κρυφή συνταγή.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Νομίζω ότι είπαμε πολλά. Καλή επιτυχία να σου ευχηθώ και νομίζω ότι θα έχει ενδιαφέρον να τα ξαναπούμε μετά τις εκλογές, με τα συμπεράσματα που θα έχεις βγάλει.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Να κάνουμε μετά τις εκλογές και μια βόλτα και να μιλήσουμε με τον κόσμο αδιαμεσολάβητα.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Νομίζω ότι το κάναμε και σήμερα.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Το κάναμε, αλλά να μιλήσουμε.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Πολύ ευχαρίστως.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Δηλαδή είδες ότι αυτό που έχει ενδιαφέρον σήμερα, ήταν ότι πολύς κόσμος ήθελε να μιλήσει στην κάμερα, το οποίο δεν συμβαίνει συχνά.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Καταρχάς να πω ότι έρχονταν σε εσένα...
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Ναι, αλλά ήθελαν να μιλήσουν στην κάμερα. Το είδαμε. Ήθελε να μιλήσει, ήθελε να πει κάτι, ενώ άλλες φορές, πριν από δυο μέρες, δεν γινόταν αυτό.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Επειδή υπάρχει ανάγκη στον κόσμο να πει, νομίζω καλό είναι να τα πει και στην κάμερα, καλό είναι να τα πει και στους πολιτικούς να βρίσκονται λύσεις.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Καλό είναι οι πολιτικοί να ακούν και να μη λένε «κάφρους», «ανθρωπάκια», «μάπες», «μειοδότες», «ανθέλληνες», «βδέλλες»…Έχω χάσει το μέτρημα από την τοξικότητα της Νέας Δημοκρατίας. Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει.
Φ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗ: Να ‘σαι καλά, ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη.
ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Εγώ ευχαριστώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL