Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.4°C26.6°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
23.2°C26.4°C
5 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.9°C
4 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.0°C23.8°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
27 °C
25.1°C26.9°C
4 BF 29%
Κάτι ξυπνά μέσα στην κοινωνία... υπάρχει ελπίδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κάτι ξυπνά μέσα στην κοινωνία... υπάρχει ελπίδα

Κασσελάκης
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά τα απανωτά σοκ που δέχτηκε ο ελληνικός λαός, την απαξίωση και υποβάθμιση του Κράτους Δικαίου, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας, την επερχόμενη εμπορευματοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, την περιφρόνηση του αγροτικού κόσμου, την οικονομική λαίλαπα της αισχροκέρδειας των καρτέλ που οδηγεί σε αλλαγή της κοινωνικής διαστρωμάτωσης και ισορροπίας υπέρ των ολίγων, η κοινωνία δείχνει να αρχίζει να αντιλαμβάνεται τη σκληρή νεοφιλελεύθερη ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής και διαμορφώνει τον τελευταίο καιρό μια αναθεωρητική στάση απέναντι στην κυριαρχία του κ. Μητσοτάκη. Τι κι αν κραδαίνουν τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ολημερίς την προπαγάνδα ευημερίας στα «ταϊσμένα» μιντιακά μέσα, ο λαός αντιλαμβάνεται πλέον ότι είναι επιφανειακά τα δημοσιονομικά στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού και ο μήνας δεν βγαίνει...

Η «νέα Δεξιά» που ζούμε είναι η επιστροφή της Άκρας Δεξιάς με άλλο όνομα αλλά το ίδιο επικίνδυνη γιατί χρησιμοποιεί τη δεξιά σκέψη με κατ’ επίφαση προοδευτικό λόγο, προσπαθώντας να παραπλανήσει το προοδευτικό κέντρο.

Ομως το έγκλημα των Τεμπών αφύπνισε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, που δεν δέχονται πλέον την ανομία και τη συγκάλυψη. Μετά από πολλά χρόνια, ο κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ και, μαζί με τον πόνο για τον άδικο χαμό 57 ψυχών, δείχνει συνειδητοποιημένος και αποφασισμένος να διεκδικήσει ξανά τη χαμένη αξιοπιστία του Κράτους Δικαίου και την απόδοση δικαιοσύνης.

Παράλληλα, αγρότες, κτηνοτρόφοι, φοιτητές και άνθρωποι της εργασίας ξεσηκώνονται και δείχνουν αποφασισμένοι να φωνάξουν «ως εδώ». Μετά από χρόνια, αρχίζουν να παρουσιάζονται οι πρώτες δομικές ρωγμές στη διακυβέρνηση της «νέας Δεξιάς». Κάτι ξυπνά μέσα στην κοινωνία...

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας του. Είναι ο μοναδικός πολιτικός οργανισμός που μπορεί να δώσει νέα πνοή για μια αλλαγή, για ένα σύγχρονο συμβόλαιο κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας, για ένα ελληνικό όνειρο. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που δείχνει αποφασισμένο να αλλάξει και έχει την ευκαιρία να ενσαρκώσει την ανάγκη για το νέο, για το διαφορετικό από τα έως τώρα τυποποιημένα πολιτικά στερεότυπα των τελευταίων δεκαετιών.

Επιασε τον παλμό το 2015 με τον Αλέξη Τσίπρα και έγινε κυβέρνηση γιατί άκουσε τον απλό κόσμο και απέδειξε στα δύσκολα ότι θέλει και μπορεί να τα καταφέρει. Χάραξε τον δρόμο της οικονομικής απελευθέρωσης της χώρας από την αυστηρή οικονομική επιτήρηση των δανειστών και έβαλε τις βάσεις για την ανάταξη της κοινωνίας έχοντας λύσει τον μακροοικονομικό άλυτο έως τότε γόρδιο δεσμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. οφείλει το 2024 να πιάσει και πάλι τον σφυγμό και να χαράξει νέα κυβερνητική πολιτική με τον Στέφανο Κασσελάκη. Είναι υποχρέωση όλων μας να αντιληφθούμε τις ανάγκες της κοινωνίας και να δημιουργήσουμε ένα κόμμα από την κοινωνία, με την κοινωνία, για την κοινωνία. Είμαστε ακόμα μια φορά στην εποχή που η ισότητα των ευκαιριών στην κοινωνία είναι φυσικό αίτιο ενός σωστού κοινωνικού συμβολαίου. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μια συμπεριληπτική προοδευτική πρόταση για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων της καθημερινότητας. Μια πρόταση κατανοητή από κάθε πολίτη για το πώς θα αντιμετωπίσουμε την ανισότητα, την ακρίβεια, την στεγαστική κρίση, την ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την κλιματική αλλαγή. Μια πρόταση που θα έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και θα επαναφέρει το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη. Μια πρόταση ελπίδας!

Η Λίλα Σουλελέ είναι δικηγόρος, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL