Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
24.8°C29.7°C
2 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.4°C25.1°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
27 °C
26.0°C29.3°C
1 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.6°C24.9°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 45%
Σαμαράς - γάμος ομόφυλων ζευγαριών / Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη - Δεχτήκαμε μπούλινγκ και ασφυκτικές πιέσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σαμαράς - γάμος ομόφυλων ζευγαριών / Σφοδρή επίθεση σε Μητσοτάκη - Δεχτήκαμε μπούλινγκ και ασφυκτικές πιέσεις

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Σε νέο ακροδεξιό παραλήρημα με σφοδρά πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε ο Αντώνης Σαμαράς στη Βουλή, με αφορμή το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι δεν θα το ψηφίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βάλλοντας κατά του σχεδίου νόμου, ο πρώην πρωθυπουργός έκρινε ότι πλήττεται η πυρηνική οικογένεια, ότι δεν προστατεύονται τα δικαιώματα των παιδιών, ενώ τόνισε πως ανοίγει η κερκόπορτα -όπως είπε- για την παρένθετη μητρότητα και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Ο ίδιος έφτασε στο σημείο να δηλώσει ότι «δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων» και υπερασπίστηκε την εκκλησία που εκφράζει ενστάσεις, ενώ στηλίτευσε τα «φροντιστήρια» στους βουλευτές της ΝΔ και τις «ανεπίτρεπτες πιέσεις» που ασκήθηκαν σε μέλη της «γαλάζιας» ΚΟ «σε μια, υποτίθεται, ψηφοφορία, “κατά συνείδησιν”».

Ακόμα κοιτώντας προς τα κυβερνητικά έδρανα προειδοποίησε ότι «η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να οδηγήσει την κυβέρνηση να αποκοπεί από την πραγματικότητα και από την κοινωνία».

Ειδικότερα, Αντώνης Σαμαράς στρέφοντας τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού υπενθύμισε ότι το 2018 όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έφερε στη Βουλή νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, η ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη το έχε καταψηφίσει και τόνισε ότι «τώρα δεχόμαστε κάτι πολύ πιο σοβαρό όπως η τεκνοθεσία».

Σε μια προσπάθεια να απαντήσει σε επιχειρήματα όπως ότι το εν λόγω νομοσχέδιο αφορά σε ζητήματα που είναι θέσεις της γαλάζιας παράταξης αναρωτήθηκε ρωτώντας χαρακτηριστικά εάν «είναι άποψη της παράταξης οι πολυγονεϊκές οικογένειες ότι γονέας είναι όποιος το ισχυρίζεται ή επειδή το λέει ο γιος του;»

Αφορμή για τα παραπάνω, αποτέλεσε ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο στις 14/12/23 το οποίο σύμφωνα με τον Αντ. Σαμαρά αφορά στη «συνολική ανατροπή οικογενειακού δικαίου», καθώς σύμφωνα πάντα με τον ίδιο προβλέπει «απάλειψη κάθε αναφοράς σε πατρότητα και μητρότητα και αντικατάστασή τους  σε γονέας 1 και 2».

Ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζοντας τα καρφιά προς την ηγεσία της «γαλάζιας» παράταξης σημείωσε δε ότι οι ευρωβουλευτές της ΝΔ επέλεξαν την αποχή και όχι την καταψήφιση στο Ευρωκοινοβούλιο και αναρωτήθηκε τι στάση θα κρατήσουν όταν το εν λόγω ψήφισμα πάει στο ευρωπαϊκό συμβούλιο. «θα ασκήσει βέτο η Ελλάδα»;

«Θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός υπενθυμίζοντας ότι «δεν είναι δέσμευση της ΝΔ ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών».

«Αποδεχόμαστε τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ γενικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα δεχτούμε ως δικαίωμα ό,τι διεκδικεί ο καθένας». σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ εμπεριέχει φράσεις όπως «ενδεχομένως», «ίσως» και «τυχόν θεσμοθέτηση». Αυτά «δεν αποτελούν πολιτική δέσμευση» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «σε καμία κοινωνία κάποιο “θέλω” μπορεί να γίνεται δικαίωμα».

«Μπούλινγκ και φροντιστήρια»

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφερόμενος στα όσα διαδραματίστηκαν εντός της ΝΔ πριν από την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου έκανε λόγο για «κανονικό μπούλινγκ» και «φροντιστήρια» προσθέτοντας ότι δεν έγιναν αντίστοιχα «κομματικά φροντιστήρια για το δημογραφικό που αποτελεί κορυφαία απειλή για το έθνος μας», ούτε για την εξωτερική πολιτική, ούτε για την Παιδεία, ούτε για την ακρίβεια, ούτε για το αγροτικό.

«Λέγανε ότι ανήκουμε στη δύση. Αλλά δεν πρέπει να μπερδεύουμε τη Δύση με τις παθογένειές της. Ανήκω στη Δύση δεν σημαίνει ότι μαϊμουδίζω τα πάντα» σημείωσε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε:

«Έχουν μπερδευτεί οι ζυμώσεις με τις πιέσεις, που ορισμένες φορές ήταν ανεπίτρεπτες, ενόψει μιας υποτίθεται κατά συνείδηση ψηφοφορία».

«Δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα ο γάμος των ομόφυλων»

Ο πρώην πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να απαντήσει στα σοβαρά επιχειρήματα για την ανάγκη της θεσμοθέτησης την ισότητα στον γάμο, ανέσυρε από την ακροδεξιά φαρέτρα του φράσεις όπως «Woke κουλτούρα», «γονέας 1 και 2», φτάνοντας στο σημείο να δηλώσει ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών «δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα».

«Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, δεν συνιστά κομμάτι του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν συνιστά διεθνή υποχρέωση της χώρας» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «αν μια χώρα θέλει το κάνει».

«Δεν συνιστά ανθρώπινο δικαίωμα» επανέλαβε ο ίδιος και έκανε λόγο για ψευδή επιχειρηματολογία υπέρ της θέσπισης του εν λόγω δικαιώματος προσθέτοντας ότι «είναι κάτι πολύ πιο επικίνδυνο».

«Καταργούμε την πυρηνική οικογένεια»

Συνεχίζοντας τα ακροδεξιά επιχειρήματα ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι με το παρόν νομοσχέδιο το οποίο «αφορά άμεσα ελάχιστους, αλλά αγγίζει τους πάντες», «καταργούμε την πυρηνική οικογένεια».

«Εξισώνουμε ανόμοια πράγματα: τη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών με τον γάμο και την οικογένεια» δήλωσε ο ίδιος έφτασε στο σημείο να μιλήσει για δικαίωμα των γονιών στο τι θα διδάσκεται στα σχολεία για την πυρηνική οικογένεια. «Το νομοσχέδιο δεν εμποδίζει το γονέας 1 και 2» επανέλαβε ο Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι ανοίγει η κερκόπορτα για παρένθετη μητέρα ώστε να αποκτήσουν παιδιά, τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Μετατρέπουμε τη μητρότητα σε αμειβόμενη αγοραία υπηρεσία»

«Θα έχουμε παντρεμένα ομόφυλα ζευγάρια που θα χρησιμοποιούν μια γυναίκα ως τεκνοποιητική μηχανή» δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «μετατρέπουμε τη μητρότητα σε αμειβόμενη αγοραία υπηρεσία. Σε επάγγελμα και εμπόριο».

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του ο Αντ Σαμαράς σημείωσε ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο «η πολιτεία αφαιρεί οριστικά το δικαίωμα στα παιδιά να έχουν και πατέρα και μάνα. Θα υπάρξει πραγματική στέρηση και σύγχυση για τα παιδιά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL