Live τώρα    
35°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
35 °C
31.9°C38.0°C
3 BF 30%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
33 °C
31.3°C35.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
32 °C
32.0°C38.7°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
27.8°C29.7°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
33.4°C33.4°C
4 BF 24%
Δώρα Αυγέρη / Η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι «ταγκό για δύο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δώρα Αυγέρη / Η επόμενη μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι «ταγκό για δύο»

Η Δώρα Αυγέρη

Για έναν ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ενιαίο που θα προχωρήσει με ενότητα στις συνεδριακές διαδικασίες του και στην επόμενη μέρα, αγκαλιάζοντας τα χιλιάδες νέα μέλη που εντάχθηκαν στις γραμμές του το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δώρα Αυγέρη, μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο «Kontra Channel», στον απόηχο της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Ερωτηθείσα για την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το κατά πόσο κάλυψε τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας, σημείωσε: «η εισήγηση κάλυψε σε μεγάλο βαθμό τα μέλη του οργάνου, ο στόχος όμως είναι να καλύπτει και τον κόσμο του κόμματος που δεν συμμετείχε στη σημερινή διαδικασία –και νομίζω ότι τον καλύπτει».


 

 

«Αυτό που οδηγεί το λόγο του Στέφανου Κασσελάκη είναι το τι πραγματικά αισθάνεται ο ίδιος ο κόσμος, η μεγάλη πλειοψηφία που τον κατέστησε πρόεδρο του κόμματος αλλά και η μεγάλη προοδευτική πλειοψηφία της κοινωνίας που έχει απαιτήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ του παρόντος και του μέλλοντος», υπογράμμισε η Δώρα Αυγέρη.

 «Με τη σημερινή του εισήγηση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε ένα κάλεσμα στα μέλη να κάνουν δική τους υπόθεση το παρόν και το μέλλον του κόμματος», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση σχετικά με το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι σήμερα ένα ενιαίο κόμμα, η Δώρα Αυγέρη ανέφερε: «από την πλευρά μου εκπροσωπώ τον όλο ΣΥΡΙΖΑ, έναν ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο επιδιώκει να παραμείνει ενωμένος αλλά και έναν ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να είναι αυτόνομος κυβερνητικά».

«Αυτό είναι ένα δεύτερο μήνυμα από τη σημερινή διαδικασία, στόχος είναι η πληθυντική Αριστερά, η Αριστερά της πρόσθεσης και όχι της αφαίρεσης. Και νομίζω ότι ο πρόεδρος, ο Στέφανος, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε αυτό να γίνει πράξη», δήλωσε.

«Αυτό βέβαια δεν είναι μια υπόθεση μεταξύ δύο πλευρών, δεν είναι ένα ταγκό για δύο όπως ειπώθηκε. Είναι ένας χορός που απευθύνεται σε πολλούς, ένας κυκλικός χορός. Αυτό ταιριάζει στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και τις προοδευτικές δυνάμεις», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

Όσον αφορά το χρόνο πραγματοποίησης του συνεδρίου του κόμματος, που προσδιορίστηκε από το Στέφανο Κασσελάκη στα τέλη Φεβρουαρίου, σχολίασε: «αυτό σχετίζεται με το χρόνο που απαιτείται για να γίνουν τα περιφερειακά συνέδρια, όπως προτάθηκε στη σημερινή εισήγηση του προέδρου».

«Η πραγματοποίηση συνεδρίων σε κάθε περιφέρεια της χώρας είναι, νομίζω, και κοινωνική απαίτηση. Το έδειξε και η διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών. Πρέπει να πάμε να ακούσουμε τους ανθρώπους στις περιφέρειες, σε περιοχές που επλήγησαν από τεράστιες οικολογικές καταστροφές, που αντιμετωπίζουν σήμερα την έλλειψη πόρων και τις απεντάξεις από έργα εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης –την ίδια στιγμή που η ίδια κυβέρνηση αφήνει αδιάθετα κονδύλια. Να ακούσουμε τον κόσμο σε περιοχές που αντιμετωπίζουν μεγάλη αποβιομηχάνιση, πλήττονται από τη φτώχεια, την ανεργία, την κρίση της στέγης», σημείωσε η Δώρα Αυγέρη.

«Την ίδια στιγμή, επειδή ενδυναμώνονται εργαλεία του κόμματος, που είχαν ήδη ξεκινήσει από την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα, όπως ο isyriza, χρειάζεται λίγος χρόνος για να μπορέσει αυτός ο κόσμος να ενσωματωθεί. Μιλάμε για 40.000 καινούρια μέλη», εξήγησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Ο κόσμος αυτός πρέπει να έρθει στις οργανώσεις, να καταθέσει την άποψή του για το πώς θέλει το κόμμα, να συμμετάσχει σε ομάδες θεματικές. Αυτό δεν είναι ένα “μοναχικό πιάτο”, είναι μια ανοιχτή διαδικασία. Και αυτό είναι Δημοκρατία, αυτό είναι Αριστερά», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το αν οι διαφορετικές απόψεις είναι αποδεκτές από τη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε: «σήμερα είδαμε έναν Στέφανο Κασσελάκη που επί 6 ώρες άκουγε όλες τις διαφωνίες, όλες τις ενστάσεις, έναν πρόεδρο που επιζητά τις συναινέσεις». «Οι διαφορετικές απόψεις ακούγονται ελεύθερα, βγαίνουν μάλιστα συχνά στη δημοσιότητα και αυτό σίγουρα δεν είναι χαρακτηριστικό ενός μη δημοκρατικού κόμματος», σχολίασε η Δώρα Αυγέρη.

Σε αντίθεση, όπως είπε, με όσα συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα. «Ο κ. Μητσοτάκης άφησε τα κεντρικά στελέχη της κυβέρνησης και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εκτοξεύουν εκβιασμούς και απειλές προς τους πολίτες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, έβαλε τους υπουργούς του να κάνουν τη “βρώμικη” δουλειά και τώρα τους αδειάζει.

Πρέπει να εξηγήσει, για παράδειγμα, ο κ. Μητσοτάκης αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προεκλογικά δεν έκανε καλά τη δουλειά του όταν προέβαινε σε εκβιασμούς και άρα θα απομακρυνθεί από τη θέση του, ή αν απλώς εξέφραζε τις θέσεις του πρωθυπουργού», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επικείμενης συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, ανέφερε: «τη συζήτηση αυτή την άνοιξαν στελέχη που δεν έχουν κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο στο κόμμα, οποιοσδήποτε σύντροφος έχει δικαίωμα να λέει την άποψή του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι εκφράζει την επίσημη γραμμή». «Αυτό που σίγουρα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να συμβάλει στη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων, σε πολλές περιπτώσεις, τη δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών. Το εκλογικό αποτέλεσμα σήμανε μια ρωγμή στη μονοκρατορία Μητσοτάκη και μια μεγάλη ρωγμή στο αντι-σύριζα μέτωπο. Και αυτό πρέπει να πιστωθεί και στο Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος από το βράδυ της πρώτης Κυριακής βγήκε ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους, και είπε ότι στο δεύτερο γύρο πρέπει να στηρίξουμε όλους τους προοδευτικούς υποψηφίους», τόνισε η Δώρα Αυγέρη.

«Θα μπορούσε να απόσχει από αυτή τη διαδικασία αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία και βγήκε μπροστά. Το αποτέλεσμα, ειδικά στη Θεσσαλία, και η ανατροπή που έγινε, έχει σε μεγάλο βαθμό την υπογραφή του Στέφανου Κασσελάκη», κατέληξε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL