Live τώρα    
ΝΔ / Ένας καταδικασμένος, υποψήφιος με τον Πτωχό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΝΔ / Ένας καταδικασμένος, υποψήφιος με τον Πτωχό

Τι μπορεί να σημαίνει για έναν υποψήφιο περιφερειάρχη η συμμετοχή ενός καταδικασμένου στο ψηφοδέλτιό του; Αναφερόμαστε στην περίπτωση του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού και του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου Κορινθίας Τάσου Γκιολή. Ο γιατρός Τ. Γκιολής φέρεται ότι έχει καταδικαστεί το 2015 από το Τριμελές Εφετείο Πειραιά (με την υπ’ αρ. απόφαση 425/11.03.2015) σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση.

Η υποψηφιότητα Πτωχού στηρίζεται από τη Ν.Δ., ενώ αποτελεί επιλογή του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος την Παρασκευή πήγε στο εκλογικό κέντρο του υποψήφιου στην Καλαμάτα για να τον στηρίξει επειδή αποτελεί προσωπική πολιτική του επιλογή - γενικά όλο το «σύστημα Σαμαρά» στην Πελοπόννησο «τρέχει» την υποψηφιότητα Πτωχού επειδή έχει εξαιρετικά χαμηλή αναγνωρισιμότητα. Την Τρίτη ήταν σειρά του «σαμαρικού» βουλευτή Αρκαδίας της Ν.Δ. Κώστα Βλάση να κάνει πέτρα τον καημό του (καθώς ήθελε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης) και να συνοδεύσει τον εκλεκτό της Ν.Δ. σε περιοδεία.

Είναι αντιπεριφερειάρχης για τα ΕΣΠΑ

Φαίνεται, όμως, ότι η υποψηφιότητα Πτωχού βασίζεται σε εξόφθαλμες παραφωνίες. Ο καταδικασμένος Τ. Γκιολής είναι «κληρονομιά» της θητείας Νίκα. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης, που έχει κάκιστες σχέσεις με τον Α. Σαμαρά και το «σύστημα Σαμαρά», έχει διορίσει τον Τ. Γκιολή θεματικό αντιπεριφερειάρχη ΠΕΠ/ΕΣΠΑ και ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Και η εκ νέου υποψηφιότητά του με τον Δ. Πτωχό επιβεβαιώνει ότι μπορεί να διοριστεί και πάλι στη διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ούτε όμως η σχέση με τον Νίκα ούτε η καταδίκη προβλημάτισε τον Δ. Πτωχό - ενδεχομένως η καταδίκη για ψευδή βεβαίωση να αποτελεί και τη βασική αιτία του διορισμού, θα έλεγε ένας κακόπιστος απέναντι στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη.

Η απόφαση

Υπενθυμίζεται ότι, με βάση την απόφαση του Εφετείου Πειραιά, το 2010 ο Τ. Γκιολής, γενικός παθολόγος όταν υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Κορίνθου, πιάστηκε από ελεγκτές του ΟΓΑ να συνταγογραφεί (ακόμα και αντικαρκινικά) φάρμακα, τα οποία φέρεται ότι έγραφε σε βιβλιάρια ασθενών εν αγνοία τους και μετά εκτελούσε τις συνταγές στο φαρμακείο της συζύγου του στον Πειραιά. Η συνολική ζημία του Δημοσίου μέσα σε έναν χρόνο ήταν 10.805,68 ευρώ, ενώ από τον έλεγχο του ΟΓΑ προέκυψε ότι συνταγογραφούσε σε βιβλιάρια ασθενών που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ακόμη και ανθρώπων που είχαν αποβιώσει. Οι ασφαλισμένοι αγνοούσαν τη συνταγογράφηση που γινόταν στο όνομά τους. Αναφέρεται δε ότι τα φάρμακα που συνταγογραφούσε είχαν επιλεγεί κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν μηδενική συμμετοχή από τους ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα να εισπράττει εξ ολοκλήρου το ποσό της αξίας τους. Στη δίκη κατηγορούμενος ήταν και έτερος γιατρός του Νοσοκομείου Κορίνθου, που κατέθεσε ότι τα βιβλιάρια του τα έδινε ο Τ. Γκιολής και του ζητούσε να τον εξυπηρετήσει. Μάλιστα, υπήρχαν βιβλιάρια που είχαν σκισμένες σελίδες και σε τρεις-τέσσερις περιπτώσεις εκδόθηκαν συνταγές στο όνομα ανύπαρκτων ασφαλισμένων.

Ο Τ. Γκιολής το 2014 καταδικάστηκε πρωτόδικα σε 18 μήνες φυλάκιση (με αναστολή) για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση και το 2015 ακολούθησε η τελεσίδικη απόφαση του Εφετείου για φυλάκιση 5 μηνών με τριετή αναστολή. Η δε σύζυγος φαρμακοποιός υποχρεώθηκε να επιστρέψει στον ΟΓΑ περίπου 12.135,22 ευρώ.

Η βαθιά σχέση με τη Ν.Δ.

Ο λόγος που ανατίθεται η διαχείριση του ΕΣΠΑ και των ευρωπαϊκών προγραμμάτων σε έναν καταδικασμένο για παράνομη συνταγογράφηση ενδεχομένως να σχετίζεται με το γαλάζιο βιογραφικό του. Δεν είναι τόσο οι φωτογραφίες του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι τον Ιούλιο του 2020, όταν η Κορινθία καιγόταν, ο Τ. Γκιολής ευχαριστούσε τον Μητσοτάκη, τον Χαρδαλιά «και όλους τους κυβερνητικούς που ήταν δίπλα μας». Οι τηλεοπτικές δηλώσεις Γκιολή έγιναν με φόντο τα καμένα της Κορινθίας!

Υποψήφιοι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL