«Είναι πάρα πολύ υπέρ των εργαζομένων το νομοσχέδιο» ισχυρίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και προκάλεσε τον κοινωνικό παράγοντα που μετρά πληγές από τις φονικές πλημμύρες, λέγοντας πως «το γεγονός ότι δεν εξεγείρονται εργαζόμενοι και το υποστηρίζουν, πάει να πει ότι η άποψη μου είναι η ορθή».
Τόνισε δε ότι με τις προβλέψεις για την εξαήμερη εργασία, την 13ωρη εργασία σε δύο εργοδότες και τις κατά παραγγελία συμβάσεις λύνονται «πράγματα που ισχύουν στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα και τα οποία γίνονταν παράνομα», κατηγορώντας για υποκρισία τόσο την αντιπολίτευση όσο και τους δημοσιογράφους που ασκούν κριτική, αλλά παράλληλα -όπως είπε- δουλεύουν για παραπάνω από έναν εργοδότη.
Σε σχέση με τη διάταξη της ποινικοποίησης της απεργίας, υποστήριξε πως «κατοχυρώνει το δικαίωμα στην εργασία και όχι στην απεργία. Όποιος κλείνει την είσοδο, θα πηγαίνει αυτόφωρο και στον εισαγγελέα».
Άγριο σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση
Σύσσωμη η αντιπολίτευση στηλίτευσε τις προβλέψεις του αντεργατικού νομοσχεδίου κατά την πρώτη συζήτηση που διεξήχθη στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Γαβρήλος, τόνισε πως το εργατικό δίκαιο γίνεται κουρελόχαρτο από ρυθμίσεις «αντεργατικές και σκληρά νεοφιλελεύθερες, που κανένας δεν μας τις επέβαλλε» και οι οποίες «είναι όλες εμπνεύσεως κυβέρνησης Μητσοτάκη και εκτέλεσης Άδωνη Γεωργιάδη».
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ο ειδικός αγορητής, Γιώργος Μουλκιώτης, σημείωσε ότι «η νέα ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ακολουθεί πιστά την πολιτική λογική των νομοθετικών παρεμβάσεων της προηγούμενης τετραετίας με τα οποία η ΝΔ αφαίρεσε εργασιακά δικαιώματα, αποδυνάμωσε τη συλλογική διεκδίκηση των εργαζομένων και ενίσχυσε την εργοδοτική αυθαιρεσία», ενώ ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έρχεται να νομιμοποιήσει τους πιο σκληρούς όρους εκμετάλλευσης των εργαζομένων», κάνοντας λόγο για «νομοσχέδιο – έκτρωμα».
Αντίστοιχη ήταν η κριτική και των ειδικών αγορητών των ακροδεξιών κομμάτων, όπως επίσης και του Σπύρου Μπιμπίλα από την Πλεύση Ελευθερίας.