Για παραπλάνηση των πολιτών σχετικά με το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.
Σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο χλεύασε δεκάδες χιλιάδες πολίτες που αντιδρούν στην δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά πανικόβλητος από τις μεγάλες αντιδράσεις, με ένα χυδαίο προεκλογικό ψέμα επιχειρεί να τους παραπλανήσει».
«Αφού θέλει να μεταφέρει την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο, τότε γιατί δεν το κάνει τώρα που παραμένει ανοιχτή η Βουλή και το παραπέμπει για μετά τις εκλογές;», αναρωτιέται η Κουμουνδούρου.
«Τη Δευτέρα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταθέτει τροπολογία για να επιστρέψουν οι μετοχές ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Δημόσιο. Θα την ψηφίσει ο κ. Μητσοτάκης ή θα επιβεβαιώσει πως πουλάει προεκλογικά παραμύθια;», επισημαίνει.
Και καταλήγει: «Στις 21 Μαΐου οι πολίτες ψηφίζουν και για να μείνει το νερό δημόσιο αγαθό, να μην καταντήσει είδος πολυτελείας, όπως έγινε με το ρεύμα μετά την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω ενεργειακής κρίσης».