Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
24.1°C29.0°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.0°C25.7°C
4 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
29 °C
28.8°C33.7°C
1 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.9°C25.2°C
4 BF 47%
Θέμης Χειμάρας / Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα - Όλο το παρασκήνιο και η επιστολή του
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέμης Χειμάρας / Παραιτήθηκε από το βουλευτικό αξίωμα - Όλο το παρασκήνιο και η επιστολή του

ΧΕΙΜΑΡΑΣ
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKNISSI

Μετά από έξι ημέρες από την αποκάλυψη του σκανδάλου με πρωταγωνιστή τον Θέμη Χειμάρα ο οποίος έπαιρνε παρανόμως δημόσια χρήμα, ο βουλευτής της ΝΔ  υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, δηλώνοντας ότι παραμένει στις τάξεις της ΝΔ και εκθειάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Θέμης Χειμάρας ακόμα και στην επιστολή παραίτησής του δεν ζητά συγγνώμη από τους πολίτες για τις παράνομες «χρυσές δουλειές» με το δημόσιο αλλά από τη Νέα Δημοκρατία και τον πρωθυπουργό, τους οποίους έφερε, όπως αναφέρει, σε δύσκολη θέση. Παράλληλα προσπαθεί να ισχυριστεί ότι δεν υπέπεσε σε μέγα σκάνδαλο αλλά σε «ακούσια παράλειψη».

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή παραίτησής του « Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω. Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης».

Στην προκλητική επιστολή παραίτησής του, κρύβεται και το παρασκήνιο των ημερών καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να διαγράψει τον βουλευτή καθώς με αυτόν τον τρόπο θα ομολογούσε το σκάνδαλο.. Οι πληροφορίες αναφέρουν ακόμα ότι το Μαξίμου, εκτιμά ότι δεν αντέχει έναν «Πάτση νούμερο 2» και γι΄αυτό κρίθηκε ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να παραιτηθεί ο Θέμης Χειμάρας μη παραδεχόμενος το σκάνδαλο και αποθεώνοντας τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Να σημειωθεί ότι τη θέση του στην ΚΟ τη ΝΔ λαμβάνει η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, πρώτη επιλαχούσα από στον νομό Φθιώτιδας. 

Αναλυτικά η δήλωση παραίτησης του Θέμη Χειμάρα

«Δήλωση για την παραίτηση από το Βουλευτικό αξίωμα.

Στις εκλογές του 2019, οι πολίτες της Φθιώτιδας μου έκαναν την τιμή να με εκλέξουν Βουλευτή, για να εργαστώ για τον τόπο μου, να υπηρετήσω την χώρα μου και να ενισχύσω την προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που υπηρετώ από μικρό παιδί, για την δημιουργία μιας ισχυρής Ελλάδας. Το ασυμβίβαστο που αναδείχθηκε τις τελευταίες ημέρες, σε σχέση με την επιχειρηματική μου δραστηριότητα και παρά το γεγονός ότι από τα στοιχεία που έχω προσκομίσει δεν προκύπτει αύξηση των πωλήσεων κατά την διάρκεια της κοινοβουλευτικής μου θητείας, εγείρει ζητήματα. Αναγνωρίζοντας πως μια ακούσια παράλειψή μου, έγινε η αιτία για να φέρω σε δύσκολη θέση το κόμμα που υπηρετώ και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την εμπιστοσύνη και τη φιλία τους, αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη που μου αναλογεί και δηλώνω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα, παραδίδοντας την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, όπως οφείλω. Δεν θα επέτρεπα ποτέ, ένα τέτοιο ζήτημα που με αφορά, να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους πολιτικούς μας αντιπάλους, προκειμένου να πληγούν οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη, που με πίστη υπηρετεί η Κυβέρνησή της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευχαριστώ τους συμπατριώτες μου για την στήριξη και την εμπιστοσύνη και ζητώ συγνώμη από όσους άθελά μου στενοχώρησα. Δηλώνω ότι παραμένω στην πρώτη γραμμή της μάχης με την Νέα Δημοκρατία, δίπλα στον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη, για την Ελλάδα που μας αξίζει, για μια Φθιώτιδα ισχυρή».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL