Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις αναφορικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, με την κυβέρνηση να βρίσκεται βαρύτατα και συνεχώς εκτεθειμένη, αφού όπως προκύπτει υπήρξε παράλληλη παρακολούθηση από την ΕΥΠ και το Predator.
Ο Στέλιος Κούλογλου κατά την συνάντησή του με την επιτροπή της PEGA, ανακάλυψε πως η ελληνική κυβέρνηση είχε πρόσβαση στο κακόβουλο λογισμικό του Predator.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ερευνητές δημοσιογράφοι εντόπισαν τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέκτησε πρόσβαση στο predator, απορρίπτοντας άλλη εταιρεία με σκοπό να φέρει «την Intellexa με το παράνομο λογισμικό υποκλοπών εν κρυπτώ και χωρίς θεσμικό έλεγχο».
«H Krikel, που συνδέεται με την Intellexa, απέκτησε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ως συνεργάτης τρίτης εταιρίας, της ιταλικής RCS Lab, προμηθευτή της ΕΥΠ» τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο Στέλιος Κούλογλου εξηγεί και σχολιάζει καυστικά ότι «στο πλαίσιο για τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ αφήνει περιθώριο κατάχρησης και παράνομων υποκλοπών».
Σε συνάντηση @EP_PegaInquiry με ερευνητές-δημοσιογράφους μάθαμε τον τρόπο που η @govgr απέκτησε πρόσβαση στο Predator. Απέρριψε άλλη εταιρία για νόμιμη αγορά λογισμικού ώστε να φέρει την Intellexa με το παράνομο λογισμικό υποκλοπών εν κρυπτώ και χωρίς θεσμικό έλεγχο #PredatorGate
— Stelios Kouloglou (@SteliosKoul) November 3, 2022
H Krikel, που συνδέεται με την Intellexa, απέκτησε πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της ΕΥΠ ως συνεργάτης τρίτης εταιρίας, της ιταλικής RCS Lab, προμηθευτή της ΕΥΠ. Το πλαίσιο για τις νόμιμες συνακροάσεις της ΕΥΠ αφήνει περιθώριο κατάχρησης και παράνομων υποκλοπών #PredatorGate
— Stelios Kouloglou (@SteliosKoul) November 3, 2022
