Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.5°C28.0°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
18.5°C27.9°C
2 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.0°C28.2°C
1 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.8°C24.7°C
3 BF 48%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C24.6°C
0 BF 53%
Σκάνδαλο Πάτση / Διαγραφές και παραιτήσεις-ασπίδα στον Πιερρακάκη  
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο Πάτση / Διαγραφές και παραιτήσεις-ασπίδα στον Πιερρακάκη  

1324456400.jpg

Ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη, σε πολιτικό και ηθικό επίπεδο, είναι η Ν.Δ. μετά τις αποκαλύψεις ότι ο Ανδρέας Πάτσης ως ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού αγόρασε κόκκινα δάνεια ύψους 62 εκατ. ευρώ με μόλις 4,3 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διαγραφή του βουλευτή από την Κ.Ο. -και όχι από το κόμμα- δεν σώζει τα προσχήματα από τη στιγμή που έμεινε ανέγγιχτος ο Κυριάκος Πιερρακάκης. Η ευθύνη για τις απευθείας αναθέσεις 1 εκατ. ευρώ στον κ. Πάτση μέσω των ΕΛ.ΤΑ. μεταφέρθηκε εξ ολοκλήρου στον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Ταχυδρομείων Γιώργο Κωνσταντόπουλο, που υπέβαλε την παραίτησή του «για λόγους προσωπικής ευθιξίας».

«Χωρίς αποπομπή Πιερρακάκη» η διαγραφή Πάτση είναι προσχηματική, τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσε αίτημα σύγκλησης της Επιτροπής Πόθεν Έσχες στο φόντο των παράνομων και ανήθικων πρακτικών του πρώην βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Επισημαίνει πως, σύμφωνα με τον σχετικό νόμο του 2016, απαγορεύεται στους βουλευτές «να συμμετέχουν στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως είτε με παρένθετα πρόσωπα».

Ηχηρά ερωτήματα προκαλεί και ο ρόλος του γιου του βουλευτή στην εκπόνηση της γαλάζιας πολιτικής για τα κόκκινα δάνεια. Ο Πάρης Πάτσης ήταν, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της Ν.Δ., «συντονιστής θεματικής ενότητας μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων». Μετά τις αποκαλύψεις η Ν.Δ. διέγραψε τη σελίδα από τον επίσημο ιστότοπο!

Δεν παραδίδει την έδρα

Η καταιγίδα των αποκαλύψεων για τις δραστηριότητες του βουλευτή προκάλεσε πανικό στο Μαξίμου, που μέχρι χθες το πρωί ακολουθούσε την οδό της σιωπής έναντι των σφοδρών αντιδράσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Ιωάννης Μπούγας αναγκάστηκε να τον καλέσει για εξηγήσεις -έπειτα από πρωθυπουργική παρέμβαση-, που ωστόσο δεν κρίθηκαν επαρκείς, σύμφωνα με την επίσημη κυβερνητική ανακοίνωση. Ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα του και πως θα παραμείνει ανεξάρτητος. Αναζήτησε καταφύγιο στον ισχυρισμό ότι ο Π. Πολάκης έχει επιδοθεί σε ένα κρεσέντο ύβρεων και συκοφαντιών σε βάρος του και προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Kάτσης: Ομολογία ενοχής η παραίτηση του επικεφαλής των ΕΛ.ΤΑ.

Παράλληλα, ως «ομολογία ενοχής της κυβέρνησης» εξέλαβε (ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο) ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Μάριος Κάτσης την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛ.ΤΑ. Πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρκούνται στην αναφορά πως η ΕΛΤΑ Α.Ε. δεν είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου, αλλά έχει περάσει στην κυριότητα του υπερταμείου.

Οι 27 συμβάσεις με τα ΕΛ.ΤΑ.

Όπως προκύπτει από μια απλή αναζήτηση στη Διαύγεια, το όνομα του Α. Πάτση περιλαμβάνεται σε 27 συμβάσεις με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία για «δουλειές» που ανέρχονται σε 821.877 ευρώ. Η πρώτη σύμβαση με τα ΕΛ.ΤΑ. δημοσιεύτηκε στις 12.10.2020 και η τελευταία στις 27.9.2022. Η αιτιολογία που εμφανίζεται στις 27 συμβάσεις με τα ΕΛ.ΤΑ. αναφέρει χαρακτηριστικά: «για την παροχή εξειδικευμένων νομικών υπηρεσιών για θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού και κρατικών ενισχύσεων ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL