Live τώρα    
28°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
28 °C
26.1°C29.6°C
3 BF 28%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
29 °C
24.4°C31.0°C
2 BF 29%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
28 °C
25.0°C28.3°C
1 BF 32%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C22.7°C
4 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
30 °C
29.0°C29.9°C
0 BF 23%
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Στις 15 Μάη στέλνουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ / Στις 15 Μάη στέλνουμε το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής

ΣΥΡΙΖΑ

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε για τις εκλογές της Κυριακής 15 Μαΐου και την ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, η ημέρα αυτή θα αποτελέσει ορόσημο για την πολιτική αλλαγή στη χώρα.

Η πρωτόγνωρη και απαιτητική διαδικασία στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έθεσε σε κινητικότητα όλες τις οργανώσεις του κόμματος, ενώ τα μέλη του έσπευσαν να συνδράμουν με κάθε τρόπο αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο για την επιτυχημένη διεξαγωγή της διπλής ψηφοφορίας.

Πείραμα δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία προχωρά σε ένα μεγάλο πείραμα δημοκρατίας και συμμετοχής ακούγοντας τη δυνατή επιθυμία και της νέας γενιάς» υπογράμμισε ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε άρθρο του στην ιστοσελίδα News247. Απευθυνόμενος ειδικότερα στους νέους, σημείωσε ότι «οι σύγχρονες ανησυχίες και οι υψηλές προσδοκίες» που αφορούν τις νέες και τους νέους σήμερα «για μια καλύτερη και αξιοβίωτη ζωή μόνο μέσα από ένα ριζοσπαστικό, αριστερό και προοδευτικό πολιτικό σχέδιο μπορούν να βρουν πεδίο εφαρμογής».

Ειδικότερα για τις εκλογές της 15ης Μαΐου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκτίμησε πως «θα υπάρξει μια μεγάλη κοινωνική και πολιτική συνάντηση που θα πει ταυτόχρονα ότι δεν πάει άλλο και θα δώσει δύναμη και ταχύτητα στην πολιτική αλλαγή».

Ο κίνδυνος για τον κ. Μητσοτάκη είναι η ελπίδα για την κοινωνική πλειοψηφία. Νάσος Ηλιόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Μας φοβούνται»

Ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες που θέλουν να δυναμώσουν το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής έστειλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος. «Όποιος και όποια θέλει να δυναμώσει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής είναι παραπάνω από καλοδεχούμενος και αναγκαίος να έρθει να ψηφίσει στην κάλπη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Η δεύτερη κάλπη αφορά τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και σε αυτή ψηφίζουν τα ήδη εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος».

Στον πανικό της Ν.Δ. που αποκαλύφθηκε μετά την επίθεση λάσπης που εξαπέλυσε έπειτα από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αναφέρθηκε ο Νάσος Ηλιόπουλος, για να συμπεράνει: «Μας φοβούνται. Ο κίνδυνος για τον κ. Μητσοτάκη είναι η ελπίδα για την κοινωνική πλειοψηφία. Εμείς βλέπουμε την ελπίδα στα μάτια των ανθρώπων. Και στις περιοδείες που κάνει ο Αλ. Τσίπρας».

Η συστράτευση πίσω από το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής που θέλει να στείλει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι κενή περιεχομένου, αλλά έχει ξεκάθαρο πλαίσιο, όπως περιγράφεται από τις 5 δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: 1) προστασία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων από το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, 2) ανάκτηση της εργασίας, 3) στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου, 4) ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, 5) στήριξη της νέας γενιάς με ένα ολιστικό σχέδιο για τη δημόσια Παιδεία, εθνικό σχέδιο φοιτητικής στέγης, διασφάλιση οικονομικά προσιτής στέγης σε νέες, νέους και νέα ζευγάρια έως 40 ετών.

Οι περιοδείες του Αλέξη Τσίπρα ανά την Ελλάδα στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία, γεγονός που κάνει την Κουμουνδούρου να αισιοδοξεί ότι ο πήχης να επιστρέψει η ελπίδα θα επιτευχθεί.

Με έκτακτη έκδοσή της η ΑΥΓΗ που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα θα ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις της εκλογικής διαδικασίας της Κυριακής. Σε συνεργασία ο ρ/σ Στο Κόκκινο και το avgi.gr θα μεταδώσουν λεπτό προς λεπτό τον παλμό της ψηφοφορίας με webtv που θα ξεκινήσει από τις 10 το πρωί μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, όπου θα ανακοινώσουν πρώτοι και τα αποτελέσματα.  Όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο της εφημερίδας και του ραδιοφωνικού σταθμού Στο Κόκκινο θα δώσουν τη μάχη της ενημέρωσης με συνεντεύξεις ανθρώπων της πολιτικής και κοινωνικής ζωής καθώς και διαρκείς συνδέσεις από τα εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Κουμουνδούρου.

ΣΥΡΙΖΑ

Απαραίτητες πληροφορίες στον δρόμο για την κάλπη

Η εκλογική διαδικασία διεξάγεται την Κυριακή 15 Μαΐου 2022, από τις 8.00 π.μ. μέχρι και τις 8.00 μ.μ. Ψηφίζετε με την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο υγείας, άδεια διαμονής ή visa ή μπλε βεβαίωση. Με βάση την τελευταία εγκύκλιο, η εκλογική συνδρομή έχει οριστεί στα 2 ευρώ. Από την καταβολή αυτή απαλλάσσονται οι άνεργοι-ες και οι νέοι-ες έως 30 ετών.

Για πρόεδρο ψηφίζουν όλα τα μέλη από 15 ετών και άνω. Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούν να εγγραφούν όσες και όσοι το επιθυμούν μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών απευθείας στα εκλογικά τμήματα.

Ψηφίζετε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα αν εγγραφείτε την ημέρα της ψηφοφορίας ή έχετε εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου. Αν είστε ήδη μέλος και βρεθείτε εκτός της Περιφέρειάς σας, μπορείτε να ψηφίσετε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα, αλλά μόνον για πρόεδρο.

Για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούν να ψηφίσουν όλα τα μέλη του κόμματος που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21 Μαρτίου 2022. Ψηφίζετε σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της Περιφέρειας στην οποία ανήκετε.

Μπορείτε να βρείτε όλα τα εκλογικά τμήματα ανά Περιφέρεια στον χάρτη που έχει αναρτηθεί στο syriza.gr. Όσοι δεν είναι  μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ή εγγράφηκαν μετά τις 21 Μαρτίου μπορούν να βρουν τη φόρμα εγγραφής μέλους στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ (syriza.gr).

Οι εκλογές των μελών εξωτερικού διεξάγονται με ειδικό πληροφοριακό σύστημα, με την ευθύνη της ΚΕΦΕ, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν αποσταλεί στις Ο.Μ. Εξωτερικού.

Έγκριση Καταστατικού και τροποποιήσεις

Η ψηφοφορία για την έγκριση και τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά Σάββατο και Κυριακή από τις 08.00 ώς τις 20.00 το βράδυ. Δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία έχουν οι σύνεδροι που ψήφισαν στις κάλπες του συνεδρίου το Σάββατο 16 Απριλίου 2022.

Μετά από την εγγραφή τους στον σχετικό σύνδεσμο, οι σύνεδροι θα λάβουν προσωποποιημένο λινκ που θα τους επιτρέψει τη συμμετοχή στην ψηφοφορία. Στον σύνδεσμο https://synedrio.syriza.gr/odigies/ θα υπάρχει βίντεο με τις σχετικές οδηγίες καθώς και την ανάλυση με τις τελευταίες λεπτομέρειες των τροποποιήσεων του Καταστατικού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL