Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.8°C22.0°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.7°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.0°C17.7°C
1 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.8°C18.3°C
2 BF 94%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C16.2°C
0 BF 100%
Γιάννης Οικονόμου / Νόμος η ρήτρα αναπροσαρμογής - Δείχνει κόψιμο ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιάννης Οικονόμου / Νόμος η ρήτρα αναπροσαρμογής - Δείχνει κόψιμο ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν

Πολίτης σε κατάστημα της ΔΕΗ
(INTIME NEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Έντονα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Γιάννης Οικονόμου από την νομοθετική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα για μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής χωρίς διακοπή ρεύματος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνει ότι δεν βλέπει το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν χιλιάδες νοικοκυριά, αδυνατώντας να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, και τονίζει ότι η ρήτρα αναπροσαρμογής αποτελεί νόμο του κράτους. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο καλύπτει το κόψιμο του ρεύματος σε πάνω από 26.500 νοικοκυριά, αλλά δείχνει τον δρόμο για τι θα επακολουθήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρει ότι «παράλογο και επικίνδυνο -αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές για τον κ. Τσίπρα- είναι να χαρακτηρίζει πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος παράνομο το νόμο». Την ίδια ώρα δείχνει τον φόβο της κυβέρνησης στο μαζικό κίνημα που δημιουργείται ενάντια στη ρήτρα αναπροσαρμογής, ισχυριζόμενος ότι δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα το επιδεινώσει. «Όπως πικρά κατάλαβαν όσοι, την περίοδο των μνημονίων, εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τα διάφορα κινήματα-δορυφόρους του, σαν το αλήστου μνήμης "Δεν Πληρώνω", τα εύκολα λόγια και οι υποσχέσεις για μαγικές λύσεις επιδεινώνουν τα προβλήματα, δεν τα λύνουν ποτέ» τόνισε.

Εντύπωση προκαλεί και η προσπάθειά του να κάνει το μαύρο άσπρο μετά την κίνηση της Ισπανίας και Πορτογαλίας που έριξαν στο μισό τις τιμές ρεύματος. «Χάρη στις πολιτικές έμπρακτης στήριξης, οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν φθηνότερα το ρεύμα από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ. Τσίπρας, ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και τον Απρίλιο» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ανάλογη γραμμή ήταν και η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο σε πανηγυρικούς τόνους σημειώνει ότι γίνονται λιγότερες διακοπές ρεύματος σε σχέση με το 2017, όταν δηλαδή η χώρα ήταν στα μνημόνια.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Παράλογο και επικίνδυνο -αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές για τον κ. Τσίπρα- είναι να χαρακτηρίζει πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος παράνομο το νόμο. Όπως πικρά κατάλαβαν όσοι, την περίοδο των μνημονίων, εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τα διάφορα κινήματα-δορυφόρους του, σαν το αλήστου μνήμης «Δεν Πληρώνω», τα εύκολα λόγια και οι υποσχέσεις για μαγικές λύσεις επιδεινώνουν τα προβλήματα, δεν τα λύνουν ποτέ.

Η κυβέρνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά την επιβάρυνση των πολιτών από την παγκόσμια κρίση στην ενέργεια, έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 4 δισ. για να καλυφθεί μέρος των αυξήσεων. Για αυτό στις τιμές λιανικής η Ελλάδα ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το μήνα Μάρτιο. Χάρη στις πολιτικές έμπρακτης στήριξης, οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν  φθηνότερα το ρεύμα από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ. Τσίπρας, ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και τον Απρίλιο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συγκυρία είναι εκρηκτική και οι δυσκολίες για τους πολίτες μεγάλες. Η Κυβέρνηση, πέραν των όσων έχει ήδη κάνει, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, για να μετριάσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Για αυτό επεξεργάζεται ένα ακόμη εφαρμόσιμο σχέδιο ουσιαστικής παρέμβασης στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.  Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015. Ο λαός, που έπαθε κι έμαθε, δεν θα του το επιτρέψει».

Παράλογο και επικίνδυνο -αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές για τον κ. Τσίπρα- είναι να χαρακτηρίζει πολιτικός αρχηγός...

Posted by Giannis Oikonomou on Thursday, April 28, 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL