Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
9.6°C13.1°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.4°C14.0°C
3 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.6°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
0 BF 100%
Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Κόβουν το νοσοκομείο στο Μάτι για να φτιάξουν μπαράκι
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυβέρνηση Μητσοτάκη / Κόβουν το νοσοκομείο στο Μάτι για να φτιάξουν μπαράκι

Το Μάτι

Η Κύπρος, το Κατάρ και χιλιάδες απλοί πολίτες έκαναν δωρεές, έδωσαν χρήματα για να γίνει νοσοκομείο στο Μάτι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το υποστήριξε, αλλά τώρα η κυβέρνησή του δεν φτιάχνει το νοσοκομείο προκειμένου να γίνει μπαράκι στο Μάτι! Η κυβέρνηση ψήφισε χθες το μνημόνιο συνεργασίας με την Κύπρο που δεν προβλέπει νοσοκομεία, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. απαίτησε την απόσυρσή του κάνοντας λόγο για σκάνδαλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ρώτησε γιατί:

- Ακυρώθηκε ο σχεδιασμός για το νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική.

- Επιλέχθηκε η κοινωνική κατοικία (και μάλιστα με τη μορφή της «συγκεντρωμένης» δόμησης) χωρίς να είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι οι δικαιούχοι και αν θα αφορά μη εγκατεστημένους πυρόπληκτους.

- Επιλέχθηκε η δασική αποκατάσταση σε μια έκταση η οποία βαρύνεται ήδη με δύο προκλητικές τροπολογίες που δίνουν τη δυνατότητα παραβίασης της δασικής νομοθεσίας για τη λειτουργία νυχτερινού κέντρου διασκέδασης - προωθείται η κύρωση, ενώ υπάρχει πολεοδομικό κενό και δεν υπάρχει Προεδρικό Διάταγμα για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο.

Κανείς από την κυβέρνηση δεν εξήγησε γιατί δεν θα γίνει το νοσοκομείο που είχε εξαγγείλει και ο Κ. Μητσοτάκης. Ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να απαντήσει σε όλα και είπε ότι τα χρήματα από τις δωρεές θα δοθούν για κατασκευή «κοινωνικών κατοικιών» στο Μάτι, ότι θα υπάρξει «χώρος υπαίθριας δασικής αναψυχής» και ότι εκεί δεν θα γίνει μπαράκι, αλλά… αναψυκτήριο που θα λειτουργεί μετά τη δύση του ηλίου!

Σπίρτζης: Μπαράκι με τα λεφτά της Κύπρου; Πλάκα κάνετε;

«Θα κάνετε δηλαδή με τα λεφτά της Κυπριακής Δημοκρατίας για τους πυρόπληκτους μπαράκια; Πλάκα κάνετε; Δεν ντρέπεστε λίγο; Και στον Οίκο του Ναύτη, σε αυτό το φοβερό οικόπεδο, δεν έχετε φροντίσει να ανοίξετε τον παραλιακό δρόμο, που αν ήταν ανοιχτός, δεν θα είχαμε τόσα θύματα μέσα στους δρόμους. Και δεν προβλέπετε να ανοίξει ο παραλιακός δρόμος προς  Άγιο Ανδρέα, αλλά να κάνετε μπαράκια. Δεν ντρέπεστε λίγο;» τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χρήστος Σπίρτζης.

«Είναι δυνατόν η χρηματοδότηση της Κυπριακής Δημοκρατίας να κατευθύνεται για τέτοιες χρήσεις προς όφελος κάποιου επιχειρηματία;» ρώτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σωκράτης Φάμελλος.

Εναντίον του νοσοκομείου τάχθηκε ευθέως ο εισηγητής της Ν.Δ. Βασίλης Οικονόμου λέγοντας: «Πού υπάρχει χωροταξικά το κενό για έναν υγειονομικό χάρτη για να μπορέσει να στοχεύσει και πραγματικά να καλύψει τις ανάγκες για ένα νοσοκομείο; Στα Μεσόγεια».

Βούτσης: Μείζον πολιτικό σκάνδαλο

Για «μείζον πολιτικό σκάνδαλο άγνοιας και λανθασμένης διάθεσης πόρων» έκανε λόγο ο Νίκος Βούτσης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «ενταφιάζετε το σχέδιο για νοσοκομείο στη περιοχή». «Είναι μια πρόταση καθαρά προεκλογική, δυστυχώς, κατασπατάλησης πόρων. Θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει ήδη να γίνει ένα μεγάλο νοσοκομείο» υπογράμμισε. «Με αυτή τη σύμβαση ντροπιάζετε την Κυπριακή Δημοκρατία, γι’ αυτό σας ζητάμε να την αποσύρετε τώρα» ανέφερε η Θεανώ Φωτίου.

Τασούλας:  Άψογη η διαχείριση του ειδικού λογαριασμού

Ο πρ. πρόεδρος της Βουλής ζήτησε να υπάρξει απολογισμός για τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον ειδικό λογαριασμό, που δημιουργήθηκε και λειτουργεί υπό την επίβλεψη της Βουλής. Ο Ν. Ταγαράς είπε ότι σήμερα έχει 24 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας απάντησε ότι έχουν δοθεί 821.000 για 11 μελέτες μέσω του υπουργείου Περιβάλλοντος, 550.000 για δαπάνες αποζημίωσης και αποκατάστασης χώρων και πάνω από 300.000 στο ΤΕΕ για μελέτες. Επίσης, διαβεβαίωσε ότι έγινε έλεγχος από ορκωτούς και ότι η διαχείριση από το 2018 και μετά ήταν άψογη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL