Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.3°C26.7°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.2°C23.8°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
22.2°C22.2°C
1 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
25 °C
20.4°C26.6°C
1 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
0 BF 76%
Σε ταληράκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σε ταληράκια

ΠΑΡΟΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Προσέβαλε τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των χριστιανών ο Μόσιαλος με το αστείο που ανέβασε; Και στο οποίο αντιπαραθέτει την πίστη των χριστιανών στον κρίνο με την άρνησή τους να πιστέψουν στον κορωνοϊό; Ας πούμε ότι τις προσέβαλε.

Διότι η ευθύνη των ειδικών που έχουν δημόσιο λόγο είναι να πείσουν τον κόσμο να εμβολιαστεί και να τηρεί τα μέτρα προστασίας.  Άσχετα με το τι πιστεύουν.

Ο Μόσιαλος είναι σοβαρός άνθρωπος και προφανώς έχει δικαίωμα στο χιούμορ και στην αποσυμπίεση.

Επειδή όμως είναι δημόσιο πρόσωπο, χρειάζεται μια προσοχή, το χιούμορ που χρησιμοποιεί να αμφισβητεί τις διαχωριστικές γραμμές και όχι να τις βαθαίνει και να πολώνει τα πράγματα.

Αυτή όμως είναι η μία πλευρά του ζητήματος. Η άλλη είναι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της χριστιανικής θρησκείας που ξεπετάχτηκαν από παντού να υπερασπιστούν τα ιερά και τα όσια.

Κάτι αντιεμβολιαστές ιεράρχες, για παράδειγμα, που επιμένουν ότι τον ιό τον στέλνει ο Θεός και το εμβόλιο ο Διάβολος αντί να εξηγήσουν στο ποίμνιό τους ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

Κάτι πρωινατζήδες που είναι ακριβοί στα θρησκευτικά ζητήματα και στους πατριωτισμούς και φτηνοί στα κουτσομπολιά και τα θέματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Και κάτι πολιτευτές που βγήκαν να κατηγορήσουν τον Μόσιαλο για να μαζέψουν θρησκευόμενα ψηφαλάκια.

Γιατί το λέμε αυτό: γιατί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τα τελευταία χρόνια κάνουν τους παρεξηγημένους όταν ο Ιωσήφ, η Παναγία και το μωρό ταυτίζονται με τους πρόσφυγες που πνίγονται στο Αιγαίο.

Αυτό ακριβώς είναι το θέμα της σημερινής στήλης.

Ας δούμε λίγο προσεκτικά το προσφυγικό. Γιατί σε μερικές δεκαετίες ο δυτικός πολιτισμός θα ντρέπεται γι' αυτά που κάνει σήμερα. Και γι' αυτά που λέει.

Σοβαρά τώρα, αναρωτιέται κανείς γιατί φεύγουν οι άνθρωποι από το Αφγανιστάν που έχει 40 συνεχόμενα χρόνια πόλεμο;

Γιατί φεύγουν από τη Συρία από την ώρα που η Δύση αποφάσισε να αποσταθεροποιήσει το καθεστώς του  Άσαντ ώστε να διευκολύνει τα παιχνίδια της στα ενεργειακά;

Γιατί φεύγουν από χώρες που μαστίζονται από τους εμφύλιους, τις αρρώστιες και την ασύλληπτη φτώχεια;

Τριάντα άνθρωποι πνίγηκαν μέσα σε τέσσερις μέρες σε τρία διαφορετικά ναυάγια στο Αιγαίο. Και είναι άγνωστος ο αριθμός αυτών που αγνοούνται.

Και γιατί γίνεται αυτό; Επειδή οι φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου κάνουν τις διαδρομές των προσφύγων ολοένα και πιο επικίνδυνες.

Και έτσι συνωστίζονται χωρίς σωσίβια σε σαπιοκάραβα μέσα στον χειμώνα. Για να παρακάμψουν την Ελλάδα και να πάνε από την Τουρκία στην Ιταλία.

Ο κόσμος πνίγεται στη θάλασσα γιατί η Ευρώπη παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Σπρώχνει τους πρόσφυγες πίσω, τους κλείνει σε στρατόπεδα, αρνείται να δεχτεί αιτήσεις ασύλου για εκεί που πραγματικά θέλουν να πάνε.

Και επιπλέον υπάρχουν στην Ευρώπη πολιτικές δυνάμεις που τη βαρβαρότητα απέναντι στους πρόσφυγες τη θεωρούν πολιτικό τους πλεονέκτημα.

Οπως η ελληνική κυβέρνηση για παράδειγμα. Που έχει σημαία της τη διαχείριση της κρίσης στον  Έβρο και τις στρατοπεδάρες που χτίζει με λεφτά της Ευρωπαϊκής  Ένωσης.

Και τις ομάδες μασκοφόρων με τις οποίες κακοποιεί πρόσφυγες και τους περνάει παρανόμως πίσω στην Τουρκία.

Απλώς κάνει ένα μικρό διάλειμμα για να υποδεχτεί τον Πάπα σύμφωνα με τα πρωτόκολλα και να παραστήσει ότι ακούει τον ανθρωπιστικό του λόγο.

Και μετά συνεχίζει ακάθεκτη πανηγυρίζοντας. Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, η Ελλάδα ασπίδα της Ευρώπης στους λαθροεισβολείς. Τέτοια.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL