Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.6°C
4 BF 68%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.6°C17.6°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Βροχοπτώσεις μέτριας έντασης
16 °C
16.0°C16.0°C
3 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.8°C17.8°C
4 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.5°C18.9°C
0 BF 59%
ΣΥΡΙΖΑ / Εξόρμηση στην κοινωνία στον δρόμο προς το συνέδριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ / Εξόρμηση στην κοινωνία στον δρόμο προς το συνέδριο

ΤΣΙΠΡΑΣ

Με πανελλαδική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., με περιοδείες, εκδηλώσεις και επαφή με τους πολίτες, θα εγκαινιαστεί επί της ουσίας η πορεία προς το 3ο Συνέδριο του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης που συνεδρίασε το Σάββατο επιβεβαίωσε την εισήγηση του Αλ. Τσίπρα στο Πολιτικό Συμβούλιο, έτσι το συνέδριο θα διεξαχθεί στις 24-27 Φεβρουαρίου. Μάλιστα το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως τόνισε στην τοποθέτησή του ο γραμματέας του κόμματος, θα "τρέξουν" δύο μεγάλες πολιτικές καμπάνιες.

Η μία αφορά την ακρίβεια και θα κορυφωθεί με την κατάθεση πρότασης νόμου για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Η δεύτερη θα είναι καμπάνια προσανατολισμένη στην μαζικοποίηση, στην εγγραφή νέων μελών, στην αντιστοίχιση του πολιτικού, του κοινωνικού και του εκλογικού ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. "Έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε κινητικότητα και ενδιαφέρον και να μαζικοποιήσουμε το κόμμα", είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος. Παράλληλα, θα ξεκινήσει μεγάλη πολιτική εξόρμηση, όπου ο πρόεδρος και τα στελέχη θα επισκεφθούν όλες τις Περιφέρειες της χώρας οργανώνοντας εκδηλώσεις και συζητήσεις καθώς και τις 13 περιφερειακές συνδιασκέψεις που προανήγγειλε ο Αλ. Τσίπρας.

Στο συνέδριο αναμένεται να πάρουν μέρος 5.000 αντιπρόσωποι. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λίστες εγγραφής νέων μελών που θα έχουν δικαίωμα ψήφου και εκλογής ως αντιπρόσωποι στο συνέδριο θα κλείσουν στις 15 Ιανουαρίου, ενώ ο προσυνεδριακός διάλογος στις οργανώσεις θα ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου. Επίσης, στο συνέδριο θα συμμετέχουν ως καλεσμένοι 100-150 προσωπικότητες που αντιπροσωπεύουν την κοινωνία. Η ΚΕΑ προχώρησε επίσης στη συγκρότηση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και της Επιτροπής Αποφάσεων και Καταστατικού.

Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις, με τις διαφωνίες και τις ενστάσεις που καταγράφηκαν να είναι οι γνωστές. Υπήρξε, για παράδειγμα, ο προβληματισμός στελεχών της "Ομπρέλας" σε σχέση με την ποσόστωση 20% στη νέα Κεντρική Επιτροπή για τα στελέχη που προέρχονται από την Προοδευτική Συμμαχία και για τους "αριστίνδην" αντιπροσώπους. Αντίθετα, στελέχη της Κίνησης Μελών υποστήριξαν σθεναρά τις ποσοστώσεις ως μέσο ενίσχυσης της διεύρυνσης και της εμπλοκής των νέων μελών και στελεχών που συστρατεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ανάγκη να αποτυπωθεί ως στρατηγική επιλογή η Προοδευτική Συμμαχία μίλησαν στελέχη προερχόμενα από τη διεύρυνση.

Ένα συνέδριο που αφενός θα συντελέσει σημαντικό βήμα στη διεύρυνση, στον μετασχηματισμό και στην οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος. Αφετέρου, εκ των πραγμάτων, θα διεξαχθεί και με τα μάτια στραμμένα στις κάλπες και στον στόχο της μεγάλης πολιτικής αλλαγής. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε το διακύβευμα και τον στόχο: Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που θα διασφαλίσει την προοδευτική διακυβέρνηση. "Οι επόμενες εκλογές, όπου θα εκφραστεί αυθεντικά η λαϊκή βούληση, δε θα είναι άγονες. Γιατί η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή των εκλογών, θα δώσει νέα προοδευτική κυβέρνηση στην υπηρεσία του τόπου και της κοινωνίας, τη Δευτέρα το πρωί", είπε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας -όχι τυχαία- να αναφερθεί στις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και την κούρσα της αρχηγίας.

Το μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου και θα επισφραγιστεί στο συνέδριο είναι ξεκάθαρο: Η προοδευτική διακυβέρνηση έχει ως προϋπόθεση την καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. στις εκλογές, όποτε αυτές και αν γίνουν, ασχέτως τού ποιος θα είναι στο τιμόνι του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Ο ίδιος έθεσε το πλαίσιο: "Το 3ο Συνέδριο δεν θέλουμε να είναι, και δεν θα είναι, ούτε συνέδριο χειροκροτητών ούτε αρένα μηχανισμών. Αλλά μια πλούσια, βαθιά ανταλλαγή ιδεών, προβληματισμού, αυτοκριτικής και πάνω απ' όλα αφετηρία αγώνα και κινητήρια δύναμη δράσης".

Με την εκλογή νέου Κ.Σ. ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Νεολαίας

Με τη συζήτηση και την ψήφιση των θέσεων, του καταστατικού και της πολιτικής απόφασης και με την εκλογή του νέου Κεντρικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής το 2ο Συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Οι τοποθετήσεις των συνέδρων -πάνω από 300 από όλη τη χώρα- αφορούσαν τη στρατηγική για τη μαζικοποίηση της οργάνωσης και τη δραστηριοποίησή της στους κοινωνικούς χώρους της νεολαίας. Από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια έως τους χώρους δουλειάς, τον πολιτισμό, τις γειτονιές. Παράλληλα έγινε απολογισμός για τη δράση και την παρέμβαση από την ανασυγκρότηση της οργάνωσης μετά τη διάσπαση του 2015 έως σήμερα.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε με παρέμβασή του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τα μέλη της Νεολαίας να βρεθούν και να δημιουργήσουν όρους συστράτευσης με τους δεκάδες χιλιάδες νέους που βρίσκονται στο στόχαστρο της πολιτικής Μητσοτάκη και ψηφίζουν σταθερά ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του νέου 51μελούς Κεντρικού Συμβουλίου, που θα εκλέξει και το νέο γραμματέα, αφού ο Σωτήρης Αλεξίου θα περάσει στο κόμμα, όπου τον... υποδέχτηκε στην ομιλία του ο Δ. Τζανακόπουλος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL