Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.6°C20.1°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.0°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.4°C18.7°C
6 BF 88%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C18.5°C
0 BF 77%
ΣΥΡΙΖΑ / Απάντηση στην ακρίβεια η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ / Απάντηση στην ακρίβεια η άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ

ΤΣΙΠΡΑΣ

Πρόταση νόμου για άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ως ουσιαστική απάντηση στην ακρίβεια που σαρώνει νοικοκυριά και μικρομεσαίους. Την ώρα που η κυβέρνηση αποδεικνύει τον κυνισμό και την απόστασή της από την πραγματική ζωή με τη δήλωση Γεωργιάδη πως δεν υπάρχει θέμα ακρίβειας στην Ελλάδα, η αξιωματική αντιπολίτευση προαναγγέλλει μεγάλη καμπάνια.

Όπως εξήγησε χθες μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο Δ. Τζανακόπουλος, η αύξηση του κατώτατου στα 800 ευρώ είναι αναγκαία και για λόγους αναπτυξιακούς, για την τόνωση της ενεργού ζήτησης.

"Θα συμβάλει στην ενίσχυση των αναπτυξιακών ρυθμών, όχι με οδηγό τα συμφέροντα μερικών μεγάλων και πολύ μεγάλων επιχειρήσεων ολιγαρχικού χαρακτήρα, αλλά με οδηγό τα συμφέροντα της μισθωτής εργασίας, της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, που αυτή τη στιγμή πλήττεται έτι περαιτέρω εξαιτίας του κύματος ακρίβειας” είπε χαρακτηριστικά.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπεί τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, η κυβέρνηση και η Ν.Δ. εκπροσωπεί τα συμφέροντα των λίγων, των πολύ μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των πρωθυπουργικών φίλων” σημείωσε κάνοντας λόγο για σύγκρουση δύο διαμετρικά αντίθετων πολιτικών σχεδίων για την οικονομία και την κοινωνία.

Τη νομοθετική πρωτοβουλία είχε προαναγγείλει από το Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλ. Τσίπρας. Σε αυτό το πλαίσιο ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. αναμένεται αν προκαλέσει και εκτός ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή.

Η μεγάλη καμπάνια για την αντιμετώπιση της ακρίβειας θα αναδείξει τις βασικές θέσεις της Κουμουνδούρου για συγκεκριμένες τομές και ρυθμίσεις, οι οποίες άμεσα μπορούν να απορροφήσουν ένα μεγάλο μέρος της αύξησης των τιμών: Ενίσχυση του εισοδήματος, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, αναστολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, διαγραφή χρέους των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Αιχμή του δόρατος η Νεολαία

Μιλώντας στο άνοιγμα του Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις κεντρικές αιχμές και προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. για τη νέα γενιά: επτάωρο, 35ωρο, 800 ευρώ κατώτατος, με ενίσχυση των συλλογικών συβάσεων αορίστου χρόνου, ενίσχυση της δημόσιας Παιδείας με αύξηση της χρηματοδότησης, 20.000 διορισμοί δασκάλων και καθηγητών, διπλασιασμός σε βάθος τετραετίας των μελών ΔΕΠ στα δημόσια πανεπιστήμια με 2.000 διορισμούς ανά έτος.

Παρουσίασε ακόμη το εθνικό σχέδιο για τη φοιτητική στέγη, αλλά και τη στήριξη του δικαιώματος στη στέγαση των νέων με μείωση φορολογίας ιδιοκτητών για κατοικίες που ενοικιάζονται σε νέους, με προϋπόθεση τη μείωση του ενοικίου και την επιδότηση ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια μέχρι 40 ετών, από 140 ευρώ τον μήνα για το πρώτο άτομο έως 350 ευρώ τον μήνα για ζευγάρι με δυο παιδιά.

Συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης

Με ομιλία του Αλ. Τσίπρα ξεκινά στις 10.30 η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για την διεξαγωγή του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ στις 24-27 Φεβρουαρίου. «Στόχος είναι να αποτελέσει ένα συνέδριο συνέχειας και τομής» δήλωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Συνέχειας της πολιτικής παράδοσης της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου, αλλά και τομής, ικανό να οδηγήσει σε έναν ποιοτικό μετασχηματισμό, στην αντιστοίχιση του πολιτικού ΣΥΡΙΖΑ, της πολύ μεγάλης επιρροής που έχει το κόμμα στο πολιτικό σκηνικό, με τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ, με τη μαζικότητα του κόμματος, με τη δυνατότητά του να παρεμβαίνει σε όλες τις πτυχές οργάνωσης της κοινωνικής ζωής, στα συνδικάτα, στα κινήματα, στις θεσμικές εκπροσωπήσεις» υπογράμμισε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL