Live τώρα    
Μητσοτάκης - Ερντογάν / Στο ίδιο μήκος κύματος για τους Αφγανούς πρόσφυγες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μητσοτάκης - Ερντογάν / Στο ίδιο μήκος κύματος για τους Αφγανούς πρόσφυγες

EUROKINISSI

Μισή ώρα διήρκησε η τηλεφωνική συνομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  με αντικείμενο τις προσφυγικές ροές που ενδέχεται να προκύψουν από την κατάληψη του Αφγανιστάν από του Ταλιμπάν και τους δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους.

Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η συνομιλία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα με κοινή εκτίμηση σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι όσον αφορά   στις προσφυγικές πιέσεις Ελλάδα και Τουρκία αντιμετωπίζουν την ίδια πρόκληση.

Μητσοτάκης και Ερντογάν συμφώνησαν στην ανάγκη να υποστηριχθούν οι χώρες της άμεσης γειτονίας, ώστε οι Αφγανοί να μείνουν όσο το δυνατόν εγγύτερα στις εστίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι Πέμπτη ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι η Τουρκία δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων της Ευρώπης. Όπως αναφέρει το Μαξίμου, το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, η οποία έχει αναλάβει αρκετά μεγάλο βάρος ως εξωτερικό σύνορο της Ε.Ε. και η οποία έχει αναγνωρίσει στο πλαίσιο της Ε.Ε. και το βάρος που έχει δεχθεί η Τουρκία.

Παράλληλα συζητήθηκε η κλιματική κρίση, με αφορμή τις πολλαπλές δασικές πυρκαγιές που έπληξαν τόσο την Ελλάδα όσο και την Τουρκία το τελευταίο διάστημα, μια κοινή πρόκληση που αφορά όλες τις χώρες της Μεσογείου.

Το περιβάλλον αποτελεί έναν τομέα που οι δύο χώρες θα μπορούσαν μπορούν να συνεργαστούν στενά και είναι ένας από τους τομείς της θετικής ατζέντας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0