Live τώρα    
31°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
28.4°C32.9°C
5 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
31 °C
29.9°C32.5°C
3 BF 39%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
32 °C
32.1°C34.0°C
2 BF 47%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
26.1°C28.2°C
5 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
34 °C
32.9°C33.9°C
2 BF 17%
ΜέΡΑ25 / Ανεξαρτητοποιήθηκε με αιχμές η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜέΡΑ25 / Ανεξαρτητοποιήθηκε με αιχμές η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου

Η βουλευτής Κωνσταντίνα Αδάμου
(INTIME NEWS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Την ανερξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΜεΡΑ25 ανακοίνωσε η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνα Αδάμου. Νωρίτερα, ο επικεφαλής του κόμματος Γιάνης Βαρουφάκης είχε γνωστοποιήσει την παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, της βουλευτή

Σε επιστολή της η Κωνσταντίνα Αδάμου καταγγέλλει την ηγεσία του κόμματος για αντιδημοκρατική και αυταρχική συμπεριφορά ενώ υποστηρίζει ότι «προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία και την ισότητα και την υπεράσπιση των αδυνάμων αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές».

Αναλυτικά η δήλωσή της:

Δηλώνω την ανεξαρτητοποίηση μου από το ΜέΡΑ25, διότι θεωρώ ηθικό μου χρέος και καθήκον προς τους συμπολίτες μου και προς τον εαυτό μου, την τήρηση των κεκτημένων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, η ισότητα, η ισηγορία, η ισονομία και ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο.

Όταν εντάχθηκα στο εν λόγω κόμμα, πίστεψα στα όμορφα στημένα λόγια που διακήρυτταν… όμως 2 χρόνια τώρα έγινα παρατηρητής αντιδημοκρατικών, αντισυντροφικών, αντιδεοντολογικών και αυταρχικών συμπεριφορών που λάμβαναν χώρα τόσο προς εμένα, όσο και προς άλλους συνοδοιπορους μου. Δυστυχώς ήταν πολύ δύσκολο να βρει κανείς το δίκιο του.

Το αποτέλεσμα ήταν να παρεμποδίζεται με ποικίλλους τρόπους η συμμετοχή μου στο κοινοβουλευτικό έργο, για το οποίο έδωσα όρκο στον ελληνικό λαό να επιτελώ με όλες μου τις δυνάμεις.

Προσωπικά δεν μπορώ να υποστηρίξω ένα κόμμα που μεταμφιέζεται σε κάτι που δεν είναι. Ένα κόμμα που διακηρύττει την αμεσοδημοκρατία, την ισότητα και την υπεράσπιση των αδύναμων, αλλά κάνει πράξη τον αυταρχισμό, και προβαίνει σε αυθαίρετες αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Δυστυχώς οι όμορφες εξαγγελίες είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου.

Θα ήθελα να γνωστοποιήσω σε όλες και σε όλους ότι θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για τα δίκαια αιτήματα και δικαιώματα όλων των συμπολιτών μου.

Ως ανεξάρτητη, πλέον, βουλευτής θα μπορώ να σας εκπροσωπώ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με λιγότερα εμπόδια.

Επιστροφή της κοινοβουλευτικής έδρας ζητά το ΜέΡΑ25

Οι οργανώσεις ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης με ανακοίνωση που αναδημοσιεύει ο Γιάνης Βαρουφάκης, ζητούν επιστροφή της έδρας ενώ κατηγορούν την Κωνσταντίνα Αδάμου για «προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιοτελείς σχεδιασμούς και πολιτικά "εγώ".

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΜέΡΑ25:

Μετά από δύο χρόνια συνεχούς δυναμικής πολιτικής, κοινωνικής και κοινοβουλευτικής παρουσίας του ΜέΡΑ25 στο πλευρό της κοινωνίας και των αγώνων της, έχουμε την επιλογή της κ. Αδάμου να ανεξαρτητοποιηθεί από την Κ.Ο. (προφανώς για να αποφύγει τις δημοκρατικά συναποφασισμένες καταστατικές διαδικασίες του κόμματος).

Καλή συνέχεια κ. Αδάμου. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ΜέΡΑ25 θα συνεχίσει –ίσως και με καλύτερους όρους– τον αγώνα μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο μιλώντας για αυτά για τα οποία τα κόμματα του μνημονιακού τόξου αρνούνται να μιλήσουν. Γνωρίζετε επίσης ότι στόχος όλων όσων συμμετέχουμε σε αυτή την ανιδιοτελή προσπάθεια, είναι η ανατροπή της χρεοδουλοπαροικίας. Σε αυτή τη μεγάλη μάχη, καταλάβατε μάλλον ότι προσωπικές φιλοδοξίες, ιδιοτελείς σχεδιασμοί και πολιτικά «εγώ» δεν έχουν θέση.

Αναμένουμε την επιστροφή της κοινοβουλευτικής έδρας την οποία καταλάβατε λόγω των ψήφων των πολιτών που επέλεξαν το ΜέΡΑ25 στη Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ως ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης, προχωράμε με αίσθημα ανακούφισης μιας και αισθανόμαστε ότι αγωνιζόμαστε πλέον με καλύτερους όρους για την πόλη και τα κινήματα. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει σύσκεψη όλων των μελών μας για να οργανώσουμε τα καθήκοντα μας χωρίς τα βαρίδια της προηγούμενης περιόδου.

Οργανώσεις ΜέΡΑ25 Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL