Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.7°C21.6°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C20.2°C
1 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.1°C23.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.7°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
19 °C
18.5°C18.9°C
3 BF 63%
Έχει ο καιρός γυρίσματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχει ο καιρός γυρίσματα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ)

«Θέλω να είμαι απολύτως ειλικρινής. Κάναμε λάθος το 2018. Δεν ήμασταν ώριμοι να αναγνωρίσουμε τις μεγάλες προοπτικές που έδινε η φαρμακευτική κάνναβη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας». Αυτά είπε στη Βουλή ο  Άδωνις Γεωργιάδης σε μία ανέλπιστη έκρηξη αυτοκριτικής. Αιφνιδιάζοντας φίλους και αντιπάλους, άφησε κατά μέρος τις κορώνες για τα χασίσια και τους μπάφους που θα μοίραζε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διαφθείρει την ελληνική κοινωνία.

Διαπίστωσε αίφνης ότι είναι οικονομικά και κοινωνικά επωφελής επένδυση. Παραδέχτηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση, ξεχνώντας ότι σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά η αρνητική στάση του κόμματός του, που δεν στήριξε την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ.

Προχώρησε όμως ακόμη παραπέρα. Δεν δίστασε να ζητήσει βοήθεια και να ευχαριστήσει δημόσια ίσως το πιο συκοφαντημένο πρόσωπο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ: τον Νίκο Καρανίκα. «Η παρουσία του κυρίου Νίκου Καρανίκα ήταν θετική και το γεγονός ότι πολέμησε γι’ αυτό και πολεμά ακόμη και σήμερα τον τιμά. Διότι είναι κάτι από το οποίο η πατρίδα έχει να κερδίσει...».

Τάδε έφη ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος διέγραψε από το μυαλό του τα περί αλεξιπτωτιστή στο Μαξίμου, αρνητή στράτευσης, θαυμαστή των πρωινάδικων και της Μενεγάκη και πολλά - πολλά άλλα. Αποτελούσε κόκκινο πανί και ήταν από τους προσφιλείς στόχους της έξαλλης αντιπολιτευτικής προπαγάνδας της Ν.Δ. Χωρίς όρια αποδομούσαν συστηματικά έναν πολιτικό τους αντίπαλο, χωρίς καμία ηθική αναστολή.

Και τώρα αποδείχτηκε ότι ο συγκεκριμένος κύριος που θεωρούσαν ότι αντιπροσώπευε τον μέσο «άπλυτο συριζαίο, που δεν πιστεύει στην πατρίδα και στον Θεό» ότι άφησε έργο, μάλιστα σε έναν πρωτόγνωρο και δύσκολο χώρο. Και ενώ κάποιος θα περίμενε χαιρέκακα να πάρει την εκδίκησή του ο Ν. Καρανίκας, όχι μόνο βοήθησε στην όλη υπόθεση και δήλωσε μάλιστα ότι «τον τιμά (τον  Άδ. Γεωργιάδη) που αναγνώρισε το λάθος του».

Βέβαια, όπως φαίνεται, στο μονοπάτι αυτό πορεύεται μόνος του ο υπουργός Ανάπτυξης, με τα υπόλοιπα κυβερνητικά στελέχη να κρατούν αποστάσεις, με πρώτο και καλύτερο τον Μ. Βορίδη. Δεν έδειξε πάντως ο κ. Γεωργιάδης να δυσανασχετεί με τον ρόλο που του ανατέθηκε, αντίθετα προσπαθεί να τον αξιοποιήσει για να προσδώσει θετικά πρόσημα στα προφίλ.

Το fair play είναι άγνωστο για τους άριστους της νεοφιλελεύθερης Δεξιάς, που έσπευσαν ταχύτατα να διαλύσουν εν τη γενέσει τους όποιες προσδοκίες ή αναφορές για συναίνεση ή και αποδοχής του έργου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Για όσους πιθανώς έτρεφαν αυταπάτες η κυβερνητική διαρροή ήταν ότι υπάρχει δυσαρέσκεια για τον κ. Γεωργιάδη και ότι το Μαξίμου θα του τραβήξει το αυτί...

Δεν μας έχουν συνηθίσει οι αδίστακτοι και αναχρονιστικοί νεοφιλελεύθεροι της Ν.Δ. σε ευγένειες και φιλοφρονήσεις, ενώ είναι περισσότερο από εμφανείς οι δεσμεύσεις που έχουν απέναντι στους ακραίους της παράταξής τους.

Ποτέ δεν είναι αργά να ζητήσουν συγγνώμη από όσους διέσυραν και σε όσους έκαναν μπούλινγκ. Και μοναδική ευκαιρία είναι η επικύρωση της συμφωνίας με τη Βόρεια Μακεδονία.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL