Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.6°C14.0°C
2 BF 93%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.4°C12.7°C
5 BF 84%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.6°C13.2°C
0 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C15.8°C
5 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
9 °C
8.4°C10.0°C
3 BF 100%
Βουλή / Προσέλαβαν τη σύζυγο του Γιώργου Κουμουτσάκου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλή / Προσέλαβαν τη σύζυγο του Γιώργου Κουμουτσάκου

Και τις συζύγους των βουλευτών άρχισε να προσλαμβάνει η Βουλή!  Όπως αποκαλύπτει η ΑΥΓΗ, στο ελληνικό Κοινοβούλιο προσελήφθη η σύζυγος του βουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Κουμουτσάκου Ρεγγίνα Καρρά. Η ασυνήθιστη για τα κοινοβουλευτικά χρονικά πρόσληψη έγινε την τελευταία ημέρα εργασιών της Βουλής, πριν κλείσει για τις διακοπές του Πάσχα, και υπογράφεται από τον πρόεδρο του σώματος Κώστα Τασούλα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρ. Καρρά στο επίσημο βιογραφικό του Γ. Κουμουτσάκου δηλώνεται ως σύζυγος του βουλευτή και πρ. υπουργού και πρ. ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκου. Ταυτόχρονα είναι και κόρη του καθηγητή της Νομικής Αργύρη Καρρά, ο οποίος ήταν γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου στις κυβερνήσεις Καραμανλή την περίοδο 2004 - 2009. Η οικογένεια Καρρά έχει ιστορία στη Ν.Δ., καθώς ο Α. Καρράς είχε διοριστεί από τον Καραμανλή ως ο πρώτος επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ μετά τη Μεταπολίτευση, ενώ το 1976 διορίστηκε γενικός γραμματέας Τύπου και Πληροφοριών και το 1978 γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η ΑΥΓΗ, ο διορισμός της Ρ. Καρρά στη Βουλή έγινε στις 23 Απριλίου, με το σχετικό έγγραφο να υπογράφεται από τον Κ. Τασούλα. Η Ρ. Καρρά θα παρέχει ανεξάρτητες υπηρεσίες νομικού συμβούλου στο Τμήμα Νομικής Υποστήριξης της Βουλής για ένα έτος και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα 19 Απριλίου 2021 - 18 Απριλίου 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αμοιβή τής Ρ. Καρρά, σύμφωνα με την απόφαση Τασούλα, την οποία δημοσιεύει η ΑΥΓΗ, ορίζεται στο ποσό των 1.750,00 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Επισημαίνεται ότι ως ανεξάρτητος σύμβουλος η Ρ. Καρρά θα μπορεί να κρατήσει και την εργασία της στο δικηγορικό γραφείο Καρρά, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη Βουλή, στην οδό Βαλαωρίτου.

Υπογραμμίζεται ότι για να προσληφθεί η Ρ. Καρρά στη Νομική Υπηρεσία της Βουλής, απολύθηκε δικηγόρος η οποία αμειβόταν με μπλοκάκι και 800 ευρώ καθαρά τον μήνα και δεν διατήρησε το γραφείο της, ενώ είναι και μητέρα ανήλικων τέκνων. Η σύμβαση της συγκεκριμένης δικηγόρου έληξε στις 25 Μαρτίου και δεν ανανεώθηκε παρά το ότι υπήρχε θετική εισήγηση του προϊσταμένου της...

Για την απόλυση της εργαζόμενης των 800 ευρώ υπήρξε σφοδρή αντιπαράθεση στο σωματείο των εργαζόμενων της Βουλής. Η Ενωτική Δράση Εργαζομένων Βουλής κατήγγειλε την απόλυση, ενώ η προσκείμενη στην πλειοψηφία Ενιαία Κίνηση Υπαλλήλων Βουλής υποστήριξε πως η αντιπολίτευση κινδυνολογεί και ξεπέρασε το θέμα τής απόλυσης με τη φράση «εργαζόταν με σύμβαση έργου (‘μπλοκάκι’), η οποία έληξε αυτοδικαίως».

Οι δύο αποφάσεις τής Βουλής για την πρόσληψη της συζύγου Κουμουτσάκου και ακόμα ενός δικηγόρου. Και οι δύο στη θέση απολυμένης δικηγόρου των 800 ευρώ, που είναι και μητέρα δύο ανήλικων παιδιών

Στη θέση ενός προσέλαβαν δύο

Σε κάθε περίπτωση, η αρνητική στάση τού προέδρου της Βουλής για την ανανέωση της σύμβασης εξηγείται, καθώς είχε ήδη ξεκινήσει η μεθόδευση για την πρόσληψη όχι μόνο της Ρ. Καρρά αλλά και ακόμη ενός δικηγόρου! Από τις 23 Μαρτίου το Τμήμα Προμηθειών της Βουλής είχε ζητήσει με υπηρεσιακό σημείωμα την πρόσληψη δικηγόρου.

Όμως η Βουλή, αφού απέλυσε τη δικηγόρο των 800 ευρώ, έγινε… ανοιχτοχέρα. Στη θέση μίας δικηγόρου των 800 ευρώ πήρε δύο δικηγόρους με συνολική αμοιβή 3.250 ευρώ καθαρά! Εκτός από τη Ρ. Καρρά (που αμείβεται με 1.750 ευρώ καθαρά), προσελήφθη και ο Λεωνίδας Ερωτοκρίτου με αμοιβή 1.500 ευρώ καθαρά!

Πρόκειται για έναν νέο δικηγόρο -αποφοίτησε από τη Νομική Κομοτηνής μόλις το 2015-, ο οποίος συστήνεται με νόημα: «Με γοητεύει η πολιτική. Απεχθάνομαι τον λαϊκισμό»...

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία: Το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια

Τα παραπάνω σχολίασε δηκτικά το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αφορμή την απόλυση μητέρας ανηλίκων και την πρόσληψη της συζύγου του κ. Κουμουτσάκου, που ανέδειξε η ΑΥΓΗ.

«Μετά το ρεκόρ μετακλητών εικοσαετίας, το γιουρούσι της ΝΔ στο κράτος συνεχίζεται με νέα επεισόδια», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει:

«Η Βουλή απέλυσε δικηγόρο, μητέρα δύο ανηλίκων που λάμβανε 800 ευρώ, για να προσλάβει τη σύζυγο του κ. Κουμουτσάκου ως παράλληλη απασχόληση με 1750 ευρώ.

Μέχρι τώρα ο κ. Μητσοτάκης έβαζε και από τα παράθυρα τα ρουσφέτια του, αλλά έτσι που το πάνε δεν θα μείνουν ούτε τα παράθυρα στο Δημόσιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL