Live τώρα    
32°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
29.8°C33.5°C
4 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
33 °C
30.0°C34.3°C
4 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
34 °C
34.0°C35.9°C
2 BF 25%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
26.8°C29.3°C
5 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
35 °C
33.4°C34.9°C
2 BF 15%
Βουλή / Αξιωματικοί πουλάνε λάδι στα υπόγεια και μεταθέτουν τις γυναίκες τους!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βουλή / Αξιωματικοί πουλάνε λάδι στα υπόγεια και μεταθέτουν τις γυναίκες τους!

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σε τσιφλίκι τους έχουν μετατρέψει τη Βουλή ορισμένοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας λειτουργώντας κάτω από τα ραντάρ της διοίκησης. Φαινόμενα οικογενειοκρατίας, εκμετάλλευση της δεσπόζουσας θέσης, μικροτακτοποιήσεις και κάθε είδους ρουσφέτια και συναλλαγές έχουν κάνει την εμφάνισή τους φανερώνοντας κλίμα ασυνήθιστης χαλαρότητας.

Την ίδια ώρα στην ΥΑΒΕ διεξάγεται ακόμα η έρευνα για τη διαρροή του βίντεο με το θανάσιμο αυτοκινητικό δυστύχημα του 23χρονου Ιάσονα. Η πρωτοφανής για τα κοινοβουλευτικά χρονικά διαρροή του βίντεο, ειδικά με τον τρόπο που έγινε, αλλά και με την επικοινωνιακή διαχείριση της οποίας έτυχε, με υπαινιγμούς κατά του νεκρού Ιάσονα, έπληξε το κύρος της υπηρεσίας και προκάλεσε τη δημόσια αποδοκιμασία ακόμη και του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν έπρεπε να γίνει» επαναλαμβάνει διαρκώς ο πρόεδρος σημειώνοντας ότι πρόκειται για προανακριτικό υλικό που είναι απόρρητο και δεν έπρεπε να βγει, ειδικά από τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αποκάλυψε η ΑΥΓΗ, η καταγραφή του βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του Κοινοβουλίου με το δυστύχημα έγινε στο αστυνομικό φυλάκιο που βρίσκεται στο προαύλιο της Βουλής, πίσω από το ασανσέρ του υπόγειου πάρκινγκ. Ακόμη όμως δεν έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα που «πρωταγωνιστούν» και σχολιάζουν το προανακριτικό υλικό. Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να συμμετέχει και ανώτατος αξιωματικός της ΥΑΒΕ. Επισήμως πάντως η Βουλή λέει ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Συνυπηρέτηση συζύγων

Δεν είναι όμως μόνο η διαρροή του βίντεο από το θανάσιμο δυστύχημα. Στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Βουλής καταγράφονται επεισόδια νεποτισμού με κύριο χαρακτηριστικό τη συνυπηρέτηση συζύγων, παρά την περί του αντιθέτου οδηγία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικοί που υπηρετούν στη Βουλή λαμβάνουν από την υπηρεσία τους ένα επιπλέον επίδομα (της τάξης των 300 - 550 ευρώ, ανάλογα με τον βαθμό και με τα χρόνια υπηρεσίας), γεγονός που κάνει επίζηλη τη μετάθεση στο Κοινοβούλιο, ειδικά για τους μόνιμα κακοπληρωμένους χαμηλόβαθμους υπαλλήλους.

Όμως φαίνεται ότι οι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΥΑΒΕ μεριμνούν ώστε στο δικό τους σπίτι να μπαίνει ένας ακόμη μισθός μέσω των δύο επιδομάτων που λαμβάνουν.

Ενδεικτικές είναι δύο περιπτώσεις συνυπηρέτησης συζύγων που τους τελευταίους μήνες προκαλούν πολλά σχόλια ανάμεσα στους αστυνομικούς της ΥΑΒΕ. Η πρώτη περίπτωση αφορά τη σύζυγο υψηλόβαθμου αξιωματικού με ευθύνη για την ασφάλεια της Βουλής, η οποία μετατέθηκε και αυτή στη Βουλή μερίμνη του συζύγου της. Για να μην ξεσπάσει όμως σκάνδαλο φρόντισαν να την τοποθετήσουν σε... «απομεμακρυσμένη» υπηρεσία.

Έτσι δεν είναι στο κεντρικό κτήριο της Βουλής, όπου υπηρετεί ο σύζυγος, αλλά στο κτήριο του πρώην δημόσιου καπνεργοστασίου που βρίσκεται στη Λένορμαν, εκεί όπου βρίσκεται η βιβλιοθήκη της Βουλής! Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο κουνιάδος του συγκεκριμένου διοικητή υπηρετεί στην αστυνομία, και μάλιστα στην ασφάλεια της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Δεν είναι όμως η μόνη περίπτωση συνυπηρέτησης συζύγων που διαπιστώθηκε το τελευταίο διάστημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, γυναίκα αστυνομικός υπηρετεί στη Βουλή και ο αστυνομικός σύζυγός της υπηρετούσε επίσης στη Βουλή, και συγκεκριμένα στην ασφάλεια του Σταύρου Καλαφάτη όταν ήταν γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Λάδι για καλές υπηρεσίες

Αυτό όμως που συζητείται πολύ έντονα ανάμεσα στα στελέχη της ΥΑΒΕ είναι η πώληση λαδιού από αξιωματικό ο οποίος βρίσκεται πολύ κοντά στον φρούραρχο της Βουλής ταξίαρχο Φώτη Ντουίτση. Ο εν λόγω αστυνομικός έχει μετατρέψει το πάρκινγκ της Βουλής σε... κατάστημα ελαιοκομικών προϊόντων. Καταγόμενος από την Καλαμάτα, φέρνει και πουλάει τενεκέδες λάδι από την πατρίδα του! Οι πελάτες του είναι οι συνάδελφοί του που υπηρετούν στην Υπηρεσία Ασφαλείας ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης.

Οι τενεκέδες με το λάδι μεταφέρονται από το ένα πορτμπαγκάζ στο άλλο, ειδικά όταν βγαίνει το φρέσκο λάδι, με τους αστυνομικούς που ελέγχουν την κίνηση στο πάρκινγκ μέσα από τις κάμερες ασφαλείας να μην ξέρουν τι να κάνουν βλέποντας τη συναλλαγή.

Δεν είναι οι μόνοι. Οι περισσότεροι αστυνομικοί υπάλληλοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς γνωρίζουν από την εμπειρία τους πως όσοι αγοράζουν λάδι από τον συγκεκριμένο αξιωματικό με την καρδιακή συμπεριφορά τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης στις υπηρεσίες (π.χ. αν θα κάνουν σκοπιά σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του Κοινοβουλίου, αν θα φορούν στολή).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL