Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Πόσα σχολεία θέλουν να κλείσουν; Πόσους εκπαιδευτικούς να απολύσουν;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πόσα σχολεία θέλουν να κλείσουν; Πόσους εκπαιδευτικούς να απολύσουν;

Φοιτητής μπροστά σε λάπτοπ για τηλεκπαίδευση
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Να το πούμε σε απλά ελληνικά, γιατί είναι και κάποια κοινοβουλευτικά αστέρια του κόμματος των αρίστων που με την ελληνική γλώσσα δεν τα πάνε και τόσο καλά. Σε απλά ελληνικά λοιπόν, κυβερνητικοί βουλευτές μας λένε ότι τα μικρά νησιά των Κυκλάδων, η Δονούσα, το Κουφονήσι, η Ηρακλειά, η Σχοινούσα, η Σίκινος, η Φολέγανδρος, η Θηρασιά, η Ανάφη, η Κίμωλος, η Αντίπαρος, τα ορεινά χωριά της Νάξου, της  Άνδρου και της Τήνου δεν χρειάζονται σχολεία. Δεν χρειάζονται Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια. Δεν χρειάζονται τα παιδιά των νησιών δασκάλους και καθηγητές, καθώς βουλευτές της Ν.Δ. μας λένε ότι η τηλεκπαίδευση μπορεί να αντικαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση και ένα κομμάτι του μαθητικού πληθυσμού της χώρας να μαθαίνει γράμματα μέσω  Ίντερνετ.

Μιλάμε για τον απόλυτο εκσυγχρονισμό ή τον απόλυτο παραλογισμό, με την κυβέρνηση να πιάνεται απ’ όπου μπορεί ώστε να κάνει την κρίση ευκαιρία και σε κάθε ευκαιρία να είναι έτοιμη να νομοθετήσει ό,τι πιο ακραίο, ό,τι πιο αναθεωρητικό και ό,τι πιο αντιδημοκρατικό περιέχει το εγχειρίδιο του ελληνικού νεοφιλελευθερισμού.  Έτσι και τώρα. Με αφορμή την πανδημία, άνοιξαν τη συζήτηση για τη δυνατότητα αξιοποίησης της τηλεκπαίδευσης για ορεινές περιοχές και νησιά αντί εκπαιδευτικών στην τάξη.

Σε απλά ελληνικά, βάζουμε λουκέτο σε εκατοντάδες εκπαιδευτικές μονάδες, γλιτώνουμε από έναν μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών και αφήνουμε τα παιδιά της δεύτερης ταχύτητας να ψάχνουν σύνδεση στο  Ίντερνετ για να αποκτήσουν πρόσβαση στη μόρφωση.

Όπως επισήμανε ο Νίκος Φίλης, το δόγμα «τηλεκπαίδευση παντός καιρού, δηλαδή η υποκατάσταση του σχολείου από την οθόνη, είναι αντιπαιδαγωγικό μέτρο, που μάλιστα μεγαλώνει τις κοινωνικές ανισότητες» και καλό είναι να γίνει γνωστό στους κατοίκους των νησιών και της ορεινής Ελλάδας ώστε να αντιληφθούν εγκαίρως τα σχέδια της Ν.Δ. για τα παιδιά τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL