Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C25.8°C
4 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.7°C26.6°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
26 °C
25.4°C26.0°C
3 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C23.8°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.2°C
0 BF 68%
Κωνσταντίνος Ζέρβας / «Γαλάζια» πυρά κατά του Μητσοτάκη για την πανδημία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κωνσταντίνος Ζέρβας / «Γαλάζια» πυρά κατά του Μητσοτάκη για την πανδημία

Ζέρβας Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ/EUROKINISSI)

Σκληρή κριτική κατά του πρωθυπουργού με αιχμές για την αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση άσκησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Οι κατηγορίες και μάλιστα «εκ δεξιών» κάνουν λόγω τόσο για ελλιπή στοιχεία για τα κρούσματα, όσο και για μειωμένα αντανακλαστικά αναφορικά με το lockdown. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσε πως από τις 22 Οκτωβρίου είχαν ζητήσει αυστηροποίηση των μέτρων που όμως η κυβέρνηση αγνόησε επιδεικτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η τελευταία φορά που έγινε μια ουσιαστική σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη ήταν την Πέμπτη το απόγευμα στις 22 Οκτωβρίου όταν είχε έρθει ο κ. Χαρδαλιάς. Στη σύσκεψη εκείνη ήταν παρόντες οι κ.κ. Τζιτζικώστας, Καϊτεζίδης, Κυρίζογλου και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου. Τότε ήταν και η τελευταία φορά που ήρθε ο κ. Χαρδαλιάς στη Θεσσαλονίκη. Τότε είχαν δοθεί τα δεδομένα της στιγμής. Η Θεσσαλονίκη να φανταστείτε τότε ήταν στο «κίτρινο». Φαινόταν ότι πηγαίναμε στο «πορτοκαλί», με τάσεις για «κοκκίνισμα». Εμείς είχαμε εισηγηθεί, όλοι οι αυτοδιοικητικοί, όπως και ο πρύτανης, αυστηρότερα μέτρα. Μεγαλύτερους περιορισμούς στις μετακινήσεις κτλ. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο τι εισηγούνται οι αυτοδιοικητικοί, που δεν είναι στο χέρι τους να εισηγούνται τέτοια πράγματα, αλλά και τι πληροφορία έχουμε, κάτι το οποίο ακόμη και σήμερα δεν υπάρχει», τόνισε ο δήμαρχος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Παρά το γεγονός ότι η Βόρεια Ελλάδα πλήττεται με σφοδρότητα από το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης προς την Αυτοδιοίκηση για την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο, επανέλαβε ο γαλάζιος δήμαρχος, εκθέτοντας τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

«Θέλαμε να έχουμε την κατανομή για να ξέρουμε τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή και πού εντοπίζεται το πρόβλημα. Αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε σήμερα. Τα ζήτησα κι από τον πρωθυπουργό στην τελευταία συνάντησή μας», δήλωσε με νόημα Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ο ίδιος περιγράφοντας την δραματική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε «εντεταλμένο της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλονίκη, που θα συντονίζει όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορωνοϊού.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να υπάρχει η παρουσία ενός τέτοιου ανθρώπου, από τη στιγμή που η Πολιτική Προστασία προΐσταται αυτής της κρίσης, για να συντονίζει όλους, αλλά και για να έχουμε την απαιτούμενη ενημέρωση. Διότι διαφορετική είναι η κατάσταση στο δήμο Θεσσαλονίκης, διαφορετική στους δήμους Λαγκαδά ή Ωραιοκάστρου».

Ερωτηθείς γιατί δεν αποδίδουν στο βαθμό που θα έπρεπε τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος είπε ότι «η βελτίωση θα είναι αργή. Κανείς δεν πίστεψε ότι θα είναι γρήγορη. Εφαρμόστηκε αυτή την περίοδο ένα πολύ πιο χαλαρό, ένα πολύ πιο «φιλελεύθερο» lockdown.

Τέλος παραδεχόμενος το αλαλούμ στη διαχείριση της πανδημίας σημείωσε πως «σε μια τέτοια κρίση λάθη έχουν γίνει από όλους. Οι νίκες είναι δύσκολες, οι ήττες έχουν πάρα πολλούς ενόχους».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL