Τη μετεγκατάσταση των προσφύγων σε οικίσκους έως τις 15 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.
"Ξεκινά το πρόγραμμα όπου γίνονται εγκαταστάσεις αποχέτευσης και το πλάνο είναι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να έχουν αντικατασταθεί οι σκηνές με σπιτάκια με κανονική θέρμανση", είπε απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΚΚΕ Διαμάντως Μανωλάκου. Ακόμη, ο Γ. Μουζάλας ανακοίνωσε ότι:
- Χειμωνιάτικα ρούχα εδώ και 20 μέρες έχουν δοθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ υπάρχει και έτοιμο στοκ, ώστε, αν χρειαστεί, να δοθεί και δεύτερη δόση.
-Θα δοθούν άμεσα στους πρόσφυγες χρήματα για να αγοράσουν γαλότσες.
- Την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας την έχει το κράτος, ενώ κάποιες ΜΚΟ καλύπτουν την πρωτοβάθμια φροντίδα.
- Τουαλέτες και ντους υπάρχουν και βελτιώνονται συνέχεια.
- Η σίτιση είναι επαρκής. Θερμιδικά και από άποψη βιταμινών καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες. Προφανώς, υπάρχει θέμα στο κατά πόσο είναι αρεστό αυτό το φαγητό.
Η Δ. Μανωλάκου ζήτησε να τους αποδοθεί το καθεστώς πρόσφυγα και να υπάρξει επανεγκατάσταση, αλλά ο Γ. Μουζάλας της απάντησε ότι "χρειάζονται δύο για να γίνει αυτό. Τι φαντάζεστε; Την κυβέρνηση καβάλα σε άσπρα άλογα να πάει να κατακτήσει τις Βρυξέλλες, τη Γερμανία, την Κωνσταντινούπολη;".