Live τώρα    
"Άβυσσο" ηγεσίας - βάσης και καραμανλικής παράδοσης βλέπει ο Π. Καμμένος στη Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Άβυσσο" ηγεσίας - βάσης και καραμανλικής παράδοσης βλέπει ο Π. Καμμένος στη Ν.Δ.

Μια ακόμη αφορμή για επίθεση στη φυσιογνωμία της «σημερινής Ν.Δ.» αποτέλεσε για τους ΑΝ.ΕΛΛ. η απόφαση της Ν.Δ. να απορρίψει την πρόταση της κυβέρνησης για την τοποθέτηση του Β. Πολύδωρα στην προεδρία του ΕΣΡ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ., Π. Καμμένος, αναφέρθηκε στην πολιτική πορεία του πρώην προέδρου της Βουλής, ο οποίος αποτέλεσε «ψυχή» του καραμανλισμού εκφράζοντας και πάλι την απογοήτευσή του για την επιλογή του προέδρου της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη, να συνεχίσει την πολιτική του Αντ. Σαμαρά για ενσωμάτωση ακροδεξιών πολιτικών στη Ν.Δ.

Ο Π. Καμμένος επισήμανε ότι, όπως κι ο Β. Πολύδωρας, όποιο στέλεχος της Ν.Δ. δεν συμφωνούσε με την ενσωμάτωση των «άκρων» ή τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ διαγράφτηκε ή πέρασε στο πολιτικό περιθώριο αναφέροντας ενδεικτικά τους Ευ. Στυλιανίδη, Γ. Καλατζή, Δ. Τζαμτζή και Μ. Παπαδόπουλο. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. εκτίμησε ότι οι οπαδοί της Ν.Δ. δεν διαφωνούν με την επιλογή του Β. Πολύδωρα, κάτι που πιστοποιεί την «άβυσσο» που υπάρχει μεταξύ της «σημερινής Ν.Δ.» και της βάσης του κόμματος.

Δεν ήταν δική μου πρόταση ο Β. Πολύδωρας

Ο Π. Καμμένος αναγνώρισε ότι η πρόταση για την επιλογή του Β. Πολύδωρα ως προέδρου του ΕΣΡ ήταν μια επιλογή «με κόστος για την Αριστερά», ενώ αρνήθηκε ότι ο Β. Πολύδωρας ήταν δική του πρόταση σημειώνοντας ότι πληροφορήθηκε την πρόταση αφότου ο πρώην πρόεδρος της Βουλής την είχε ήδη αποδεχθεί. Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την ικανοποίησή του για την επιλογή του Β. Πολύδωρα αφού ήταν ένας από τους υποστηρικτές του στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ν.Δ. το 1997.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Π. Καμμένος και τα στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. είχαν παροτρύνει επανειλημμένα τη Ν.Δ. να ψηφίσει υπέρ της πρότασης για τον Β. Πολύδωρα επικρίνοντάς την έντονα όταν έγινε κατανοητό ότι δεν θα συναινέσει στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Από τα «πυρά» του Π. Καμμένου και των στελεχών των ΑΝ.ΕΛΛ. δεν ξέφυγε το ΠΑΣΟΚ, το οποίο είχε αποδεχθεί τη συνεργασία με τη Ν.Δ. και τα ακροδεξιά της στελέχη, αλλά κι ο Στ. Θεοδωράκης για τη διαχρονική του σχέση με τη διαπλοκή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0