Live τώρα    
Μεικτές τάσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεικτές τάσεις

Μεικτές αντιδράσεις προκαλεί στην επιχειρηματική κοινότητα το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια. Σοβαρούς κινδύνους κερδοσκοπίας εις βάρος τόσο των τραπεζών όσο και των επιχειρήσεων δημιουργεί η πώληση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων, εκτιμά ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Ο ίδιος καλεί τις τράπεζες να έλθουν σε συμφωνία με τις επιχειρήσεις προκειμένου να αναδιαρθρώσουν μόνοι τους τα δάνεια με μία απομείωση της τάξης του 30%-40%. Έντονη ανησυχία διατυπώνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ) υποστηρίζοντας ότι «μετά τις 15 Φεβρουαρίου 2016 χιλιάδες μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, που δεν θα έχουν καταφέρει να υπαχθούν στον νόμο Κατσέλη, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο απώλειας της επιχείρησής τους».

Στον αντίποδα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος χαρακτήρισε το νέο σχέδιο διαχείρισης των κόκκινων δανείων «απαρχή ενός αναπτυξιακού κύκλου για την ελληνική οικονομία» για να προσθέσει: «Η εκκαθάριση του όλου ζητήματος των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων είναι προς τη σωστή κατεύθυνση..

Γ.Α.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0