"Να διορθωθούν τα λάθη, που δεν οφείλονται στην Ελλάδα, αλλά σε λάθη υπολογισμών, προκειμένου να στηριχθεί ο άνθρωπος και το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας" ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος από τον πρόεδρο της Ευρωβουλής Μ. Σουλτς, ενώ υπογράμμισε και την ανάγκη στήριξης της Ελλάδας για την παραμονή της στην Ευρωζώνη αλλά και για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. "Εμείς θα εκπληρώσουμε όλες μας τις υποχρεώσεις, όπως ακριβώς έχουμε δεσμευτεί" είπε, για να προσθέσει πως "καμία συνείδηση, ευρωπαϊκή και δημοκρατική, δεν μπορεί να ανεχθεί το φαινόμενο η Μεσόγειος, το Αιγαίο να είναι θυσιαστήριο της αξίας του ανθρώπου, νεκροταφείο αθώων ψυχών".
"Δεν υπάρχει Grexiτ, αυτό δεν υφίσταται. Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη", υπερθεμάτισε και ο Μ. Σουλτς, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα "αντιμετωπίζει σήμερα προκλήσεις που δεν έχει αντιμετωπίσει κανείς από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει οικονομική και δημοσιονομική κρίση, η οποία, σε συνδυασμό με το προσφυγικό, δημιουργούν μια δραματική κατάσταση», είπε.
Ικανοποίηση Βούτση
Εν τω μεταξύ ο κ. Σουλτς δικαίωσε τις ελληνικές απόψεις και για τους πλειστηριασμούς και για και το ασφαλιστικό, όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωβουλής. "Είμαι πολύ χαρούμενος. Έρχομαι από το γεύμα με τον Μ. Σουλτς. Αναγνώρισε ότι έχουμε δίκιο σε όλα και ότι είναι ανόητα αυτά που μας ζητούν, από τα σπίτια που πρέπει να σωθούν μέχρι και το ασφαλιστικό", ακούστηκε να λέει στα μέλη του προεδρείου, σημειώνοντας πως "μας είπε ότι 'είναι κάποιοι αρρωστημένοι εγκέφαλοι που θέτουν τέτοια θέματα και σας τα ζητάνε όλα'".
Πάντως, ο πρόεδρος της Βουλής διευκρίνισε ότι τα παραπάνω δεν αποτελούν δηλώσεις του κ. Σουλτς, αλλά ελεύθερη, πλην ακριβή απόδοση της συζήτησης που είχε μαζί του.