Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Δ. Κουτσούμπας, με τη χθεσινή ραδιοφωνική συνέντευξή του να κινείται σχεδόν αποκλειστικά γύρω από την κριτική του ΚΚΕ προς το κυβερνών κόμμα, αλλά και να επικεντρώνεται σε εσωτερικά ζητήματα που εντοπίζει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε ότι "κάθε φορά, όταν αλλάζει μια κυβέρνηση, αλλαγή γίνεται" και ότι το κόμμα και κριτική στάση πρέπει να κρατάει και να κάνει σκληρή κριτική. Ωστόσο, παρ' ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δώσει δείγματα γι' αυτά που της καταλογίζει, ο Δ. Κουτσούμπας δικαιολόγησε την από την πρώτη στιγμή σκληρά επιθετική στάση του κόμματος απέναντι στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για κυβέρνηση "αστική, αντεργατική, που έχει αριστερό, φιλολαϊκό περιτύλιγμα" και που "θα κάνει και νέες δεσμεύσεις, νέες συμφωνίες, νέα Μνημόνια, όπως κι αν ονομαστούν".
Με αφορμή πρόσφατο άρθρο του Γ. Μηλιού, με το οποίο ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι υπάρχουν διαφορετικές φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ, όμως "το ζήτημα είναι αν αυτές έχουν συνέπεια και αν στο διά ταύτα πάνε μέχρι τέλους", γιατί -όπως είπε επικαλούμενος την ιστορική εμπειρία- οι "αντιπολιτευτικές", "αντάρτικες" φωνές "λειτουργούν περισσότερο στο να ενσωματώνουν και να εγκλωβίζουν πραγματικές ριζοσπαστικές προοδευτικές φιλολαϊκές απόψεις της εργατικής λαϊκής βάσης αυτών των κομμάτων, παρά για να διευκολύνουν να απεγκλωβίζονται και να αλλάζει ρότα συνολικά ένας σχηματισμός".
Είπε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να έχει ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με αυτές τις δυνάμεις "γιατί δεν μας λένε τίποτε διαφορετικό" και ότι όποιος διαφωνεί ειλικρινά φεύγει και συμπαρατάσσεται, εάν θέλει, με το ΚΚΕ. Εκτίμησε ότι "είναι μέσα στους σχεδιασμούς τέτοιων ανθρώπων ή άλλων να φτιάξουν ένα κόμμα", προσθέτοντας ότι αναφέρεται στην Αριστερή Πλατφόρμα "ή τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ", την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Plan B και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Απέκλεισε τη συνεργασία και σε αυτό το ενδεχόμενο λέγοντας ότι αυτό δεν θα συνιστά "πραγματικά ριζοσπαστική μετατόπιση" και "θα λειτουργήσει ως ένα ακόμη ανάχωμα".
Ν.ΛΙΟΝ.