Live τώρα    
Ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο / "Χρέος και τράπεζες"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ημερίδα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο / "Χρέος και τράπεζες"

Ημερίδα με θέμα "Χρέος και τράπεζες" συνδιοργανώνουν η Πρωτοβουλία των 1.000 για τη Συμπαράταξη και την Ενότητα της Αριστεράς, το δίκτυο οικονομολόγων Research on Money and Finance (RMF) με έδρα το Λονδίνο, και οι ιστοσελίδες iskra και Rproject. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (αμφιθέατρο Σάκη Καράγιωργα), με ώρα έναρξης τη 1 μ.μ.

Το πρώτο μέρος της ημερίδας περιλαμβάνει τις παρακάτω εισηγήσεις: "Η ασθένεια των ελληνικών τραπεζών και ο ρόλος του Δημοσίου", Duncan Lindo, RMF/Leeds University. "Το μη βιώσιμο ελληνικό χρέος και η σημασία της διαγραφής του", Daniel Munevar, RMF/CADTM. "Για ανάπτυξη που δεν θα διογκώνει το χρέος", Θόδωρος Μαριόλης, Πάντειο Πανεπιστήμιο. "Η κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος", Γιάννης Τόλιος, διδάκτωρ Οικονομικών, ΜΑΧΩΜΕ. "Τρόποι διαγραφής του ελληνικού χρέους", Λεωνίδας Βατικιώτης, οικονομολόγος, δημοσιογράφος.

Το δεύτερο μέρος, που ξεκινά στις 5 μ.μ., έχει τίτλο "Τράπεζες, χρέος και πολιτικά καθήκοντα". Εισηγούνται: Κώστας Λαπαβίτσας, Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (SOAS), Σεραφείμ Σεφεριάδης, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Πέτρος Παπακωνσταντίνου, δημοσιογράφος, συγγραφέας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Νταβανέλλος, μέλος Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0