Την επώνυμη καταγγελία για ελέγχους και προσαγωγές σε ουρά συσσιτίου από άνδρες της ΔΙ.ΑΣ., την οποία δέχθηκε από γυναίκα που στάθηκε την περασμένη Τρίτη στην ουρά του συσσιτίου του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης Αστέγων του Δήμου Αθήνας, μεταφέρει με δήλωσή του ο δημοτικός σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πέτρος Κωνσταντίνου.
Όπως δηλώνει, του καταγγέλθηκε από την εν λόγω γυναίκα ότι "ομάδα αστυνομικών της ΔΙΑΣ προέβαινε σε έλεγχο σε ανθρώπους που βρέθηκαν εκεί για το συσσίτιο με τρόπο προκλητικό και «τσαμπουκαλίδικο». Μάλιστα προσήγαγαν ένα μετανάστη μπροστά στα μάτια της που δεν είχε χαρτιά μαζί του. Η ίδια, για να μην χάσει τη θέση της στην ουρά, λογομάχησε με τον αστυνομικό που της ζητούσε τα χαρτιά και για να μην χάσει τη σειρά της του έδωσε όλο το τσαντάκι της (!) και του είπε 'εγώ μπαίνω μέσα για να πάρω τη μερίδα μου'. Ένας δεύτερος αστυνομικός την έβριζε με χυδαίο τρόπο."
"Τυγχάνει η κυρία Σακελλαρίου να είναι σκουρόχρωμη και γι' αυτό έπεσε στις δαγκάνες της ΔΙΑΣ" καταλήγει και καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων και το Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας "να καταδικάσουν και να εμποδίζουν τέτοιου είδους χυδαίες ρατσιστικές πρακτικές".