Live τώρα    
Ζωντανή μετάδοση της συζήτησης και ψηφοφορίας από την Βουλή του αντιρατσιστικού νομοσχέδιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζωντανή μετάδοση της συζήτησης και ψηφοφορίας από την Βουλή του αντιρατσιστικού νομοσχέδιο

//parltv.live.grnet.gr/webtv/#light

 

Επι της αρχής το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, παρά τις επιφυλάξεις που διατύπωσε η τελευταία. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε παρών, ενώ οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή το καταψήφισαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εισηγήτριας του Β. Κατριβάνου έχει τονίσει ότι το νομοσχέδιο δεν διώκει το ρατσιστικό έγκλημα και έχει επικρίνει την έλλειψη ουσιαστικής προστασίας για τα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων καθώς και την έλλειψη αντιρατσιστικής εκπαίδευσης τόσο στα σχολεία όσο και στους δημόσιους λειτουργούς. Επί του επίμαχου της άρνησης των γενοκτονιών έκανε λόγο για ποινικοποίηση που πλήττει την ελευθερία του λόγου.

Καταψηφίζουν το άρθρο για τις γενοκτονίες ΣΥΡΙΖΑ και Ρεπούση

Κατά του άρθρου 2 του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, στο οποίο έχουν ενταχθεί και οι γενοκτονίες κατά των χριστιανικών πληθυσμών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (Πόντιοι, Αρμένιοι και Μικρασιάτες), τάχθηκε την Παρασκευή ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρίας Ρεπούση, η οποία δήλωσε "παρών" για όλο το σχέδιο νόμου.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε ότι με το άρθρο 2 ποινικοποιείται η άποψη, ενώ η κ. Ρεπούση τόνισε με τη σειρά της ότι με το επίμαχο άρθρο, «στρέφεται κατά της ελεύθερης έκφρασης γνώμης», και ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι διαχωρίζει πλήρως τη στάση της από την γραμμή της ΔΗΜΑΡ που υπερψηφίζει επί των άρθρων το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

 

H σημερινή τοποθέτηση της Βασ. Κατριβάνου:

//www.youtube.com/embed/RX1TIpQJ8WI

 

 


 

 

//www.youtube.com/embed/7SOG0gagojo

//www.youtube.com/embed/Zh5L2G-gDh4

//www.youtube.com/embed/Cl4ZkLz6TjQ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0