Η διεξαγωγή εκλογών αποτελεί τη μόνη διέξοδο για την κυβέρνηση και, την ίδια στιγμή, συνιστά ελπίδα για τον ελληνικό λαό, τόνισε μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Άγιο Γεώργιο στη Βόρεια Εύβοια ο Στέλιος Παππάς, συντονιστής του τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Στ. Παππάς επεσήμανε πως οι εκλογές θα πρέπει να αναδείξουν μια νέα πλειοψηφία με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα βάλει τέρμα στην καταστροφική πορεία του τόπου. Αναφερόμενος δε στην ουκρανική κρίση, ο Σ. Παππάς τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να εγκαταλείψει τη μονομερή πρόσδεση στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
"Η Ε.Ε. οφείλει άμεσα να εγκαταλείψει τη μονοδιάστατη πρόσδεσή της στον Ατλαντισμό" τόνισε ο Στ. Παππάς. Στο πλαίσιο αυτό, επεσήμανε πως η ψυχροπολεμική εχθρότητα που δείχνει η Ε.Ε. προς τη Ρωσία πρέπει να αντικατασταθεί "με πρωτοβουλίες για συνεννόηση και συνεργασία προκειμένου να εμπεδωθεί η ειρήνη" και να υπογραφεί Σύμφωνο για την ισότιμη συνεργασία και την ανάπτυξη.
Επιπλέον σημείωσε πως η ελληνική κυβέρνηση "οφείλει να συναισθανθεί ότι η τυφλή υπακοή στα σχέδια των πιο επιθετικών συντηρητικών δυνάμεων την Ε.Ε. δεν ωφελεί ούτε τους λαούς της Ευρώπης ούτε τον λαό της Ελλάδας".