Ήταν 4 Ιουλίου 2023 όταν με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία - και έχοντας ρίξει τα χαρτιά - προέβλεπε νίκη του Κώστα Μπακογιάννη στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων και ανακοίνωνε ότι θα στηρίξει τον ανιψιό του πρωθυπουργού στις επόμενες εκλογές για την προεδρία ΚΕΔΕ.
«Με την ευκαιρία ανακοινώνεται ότι μετά τη μάχη των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο η Νέα Δημοκρατία θα υποστηρίξει την υποψηφιότητα του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στις επόμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου της ΚΕΔΕ».
Στην ίδια ανακοίνωση η ΝΔ έδινε συγχαρητήρια στον Λάζαρο Κυρίζογλου για την εκλογή του ως προέδρου της ΚΕΔΕ μετά την υπουργοποίηση του μέχρι τότε προέδρου, Δημήτρη Παπαστεργίου, και παράλληλα αδειάζοντάς τον.
Οι εκλογές πέρασαν, ο Κώστας Μπακογιάννης κατέρρευσε αφού έχασε εμφατικά από τον Χάρη Δούκα και έτσι η ΝΔ δεν θα μπορούσε παρά να υποστηρίξει για την προεδρία της ΚΕΔΕ τον Λάζαρο Κυρίζογλου, δήμαρχο Αμπελοκήπων- Μενεμένης ο οποίος επανεκλέχθηκε για 6η φορά, με το θηριώδες ποσοστό του 81,66%.
Με σημερινή (11/12) ανακοίνωση η ΝΔ κάνει λόγο για «τον έμπειρο αυτοδιοικητικό» και δηλώνει την υποστήριξή στο πρόσωπό του για την προεδρία της ΚΕΔΕ.
«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) έχει Πρόεδρο τον έμπειρο αυτοδιοικητικό Λάζαρο Κυρίζογλου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ο οποίος εξελέγη πρόσφατα με ομόφωνη απόφαση των παρατάξεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ. Η Νέα Δημοκρατία στηρίζει την υποψηφιότητά του στις επόμενες εκλογές της ΚΕΔΕ».