Live τώρα    
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Η αδιέξοδη πολιτική Μητσοτάκη δεν «φτιασιδώνεται»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Η αδιέξοδη πολιτική Μητσοτάκη δεν «φτιασιδώνεται»

Παύλος Μαρινάκης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

«Επιμένει ακούραστα στο παραμύθι με τις δεκάδες μειώσεις φόρων ο Παύλος Μαρινάκης, τόσο που πιστεύουμε πως μάλλον το έχει πιστέψει και ο ίδιος». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σημειώνοντας ότι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο διαψεύδει φυσικά η πραγματικότητα και η κοινή εμπειρία των πολιτών που μειώσεις ακούνε αλλά το μόνο που βλέπουν και βιώνουν είναι η συνεχής, διογκούμενη και ασταμάτητη φορολογική τους αφαίμαξη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται συγκεκριμένα σε τηλεοπτική συνέντευξη του Π. Μαρινάκη στο κανάλι BlueSky, στην οποία επανέλαβε τα περί μείωσης 59 φόρων συνολικά από το 2019, δεν παρέλειψε να υποσχεθεί μείωση σε 12 ακόμα την επόμενη χρονιά, και φυσικά απέρριψε για  μια ακόμη φορά οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, όπως από καιρό έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Αν είναι έτσι, λοιπόν, τότε γιατί, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του κυβερνητικού προϋπολογισμού για το 2025, αναμένεται να πληρώσουμε 2,5 δισ. περισσότερους φόρους τη νέα χρονιά, εκ των οποίων το 1,5 δισ. αφορά τον ΦΠΑ, που πλήττει ιδίως τα φτωχότερα νοικοκυριά; Από πού θα προκύψει το 1 δισ. περισσότερος φόρος εισοδήματος; Όσο για τον ισχυρισμό του Π. Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη που φορολόγησε “τον πλούτο και τα υπερκέρδη”, αυτός αγγίζει τα όρια του κακόγουστου ανέκδοτου» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η αλήθεια είναι πεισματάρα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη φοροεπιδρομή, αυξάνοντας τα κρατικά έσοδα με αυξήσεις φόρων που επιβαρύνουν τα μεσαία και χαμηλά νοικοκυριά, ενώ η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι τελευταία στην Ευρώπη. Η αδιέξοδη πολιτική Μητσοτάκη δεν “φτιασιδώνεται”, όσο κι αν προσπαθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος» καταλήγει με έμφαση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Επιμένει ακούραστα στο παραμύθι με τις δεκάδες μειώσεις φόρων ο Παύλος Μαρινάκης, τόσο που πιστεύουμε πως μάλλον το έχει πιστέψει και ο ίδιος. Τον διαψεύδει φυσικά η πραγματικότητα και η κοινή εμπειρία των πολιτών που μειώσεις ακούνε αλλά το μόνο που βλέπουν και βιώνουν είναι η συνεχής, διογκούμενη και ασταμάτητη φορολογική τους αφαίμαξη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε τηλεοπτική του συνέντευξη (BlueSky) επανέλαβε συγκεκριμένα τα περί μείωσης …59 φόρων συνολικά από το 2019, δεν παρέλειψε να υποσχεθεί μείωση σε 12 ακόμα την επόμενη χρονιά, και φυσικά απέρριψε για  μια ακόμη φορά οποιοδήποτε ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, όπως από καιρό έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αν είναι έτσι, λοιπόν, τότε γιατί, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του κυβερνητικού προϋπολογισμού για το 2025, αναμένεται να πληρώσουμε 2,5 δισ. περισσότερους φόρους την περισσότερη χρονιά, εκ των οποίων το 1,5 δισ. αφορά τον ΦΠΑ, που πλήττει ιδίως τα φτωχότερα νοικοκυριά; Από που θα προκύψει το 1 δισ. περισσότερος φόρος εισοδήματος; Όσο για τον ισχυρισμό του Π. Μαρινάκη ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η πρώτη που φορολόγησε «τον πλούτο και τα υπερκέρδη», αυτός αγγίζει τα όρια του κακόγουστου ανέκδοτου.

Η αλήθεια είναι πεισματάρα: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τη φοροεπιδρομή, αυξάνοντας τα κρατικά έσοδα με αυξήσεις φόρων που επιβαρύνουν τα μεσαία και χαμηλά νοικοκυριά, ενώ η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων είναι τελευταία στην Ευρώπη. Η αδιέξοδη πολιτική Μητσοτάκη δεν «φτιασιδώνεται», όσο κι αν προσπαθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0