Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.5°C14.5°C
3 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
11.9°C15.6°C
3 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.7°C14.0°C
4 BF 83%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.8°C14.9°C
4 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 100%
Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαφανίσει τους μικρομεσαίους
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να εξαφανίσει τους μικρομεσαίους

Δικηγόροι σε πορεία
(INTIME NEWS/ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ)

Στην άμεση επανακατάθεση της πρότασης νόμου για πλήρη προστασία της α΄κατοικίας προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όπως τονίζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «συνεχίζουμε με πολιτικές και κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες και τεκμηριωμένες προτάσεις που απαντούν στα προβλήματα των πολιτών».

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι «κάθε μέρα που περνά η καταστροφική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εντείνει τις ανισότητες και τα κοινωνικά αδιέξοδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Με έναν καταιγισμό νομοσχεδίων που έρχονται με διαδικασίες εξπρές και χωρίς ουσιαστική διαβούλευση η κυβέρνηση ομολογεί την απουσία πολιτικής βούλησης για τη πάταξη της φοροδιαφυγής και επιβεβαιώνει την προεκλογική εξαπάτηση των πολιτών, επιβάλλοντας οριζόντια-άδικη φορολόγηση στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Πληροφορίες από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολιάζουν ότι είναι προφανές ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι «να εξαφανίσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σύμφωνα με τις επιταγές της έκθεσης Πισσαρίδη. Επαγγελματικοί σύλλογοι, επιμελητήρια- η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας- είναι ανάστατοι, αλλά η κυβέρνηση απειλεί και εκβιάζει ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό».

Χαρακτηριστική άλλωστε είναι και η αναφορά της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, η οποία εκπροσωπείται από τον Ιωάννη Μασούτη:

«Οι διατάξεις του νομοσχεδίου και ειδικότερα εκείνες που καθορίζουν “ελάχιστο τεκμαιρόμενο κέρδος από την άσκηση ατομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας”, αποτελεί παραδοχή αποτυχίας ελέγχου του φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος πρέπει να ενισχυθεί. Η βάση της οριζόντιας τεκμαρτής φορολόγησης, ίδια για όλους, χωρίς να εξετάζει την πραγματική φοροδοτική ικανότητά τους, δημιουργεί σοβαρά ζητήματα».

Παράλληλα πηγές της Κομουνδούρου σχολίαζαν ότι την ίδια ώρα που το ιδιωτικό χρέος και τα «κόκκινα» δάνεια αποτελούν «θηλειά στο λαιμό» για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και «η ΝΔ εμμένει στην ανάλγητη πολιτική της που αφήνει απροστάτευτη την πρώτη κατοικία, με το ρεκόρ δεκαετίας στους πλειστηριασμούς να οδηγεί στα πρόθυρα μεγάλης κοινωνικής κρίσης».

«Η εικόνα έξωσης του 82χρονου με αναπηρία στη Χαλκιδική μιλά από μόνη της. Στο προσωπικό του δράμα καθρεφτίζεται η “κοινωνική πολιτική” ενός κόμματος που χρωστάει 400+ εκατομμύρια ευρώ απέναντι στους οφειλέτες λίγων χιλιάδων ευρώ. “Κοινωνική πολιτική” που πετάει τους ανασφάλιστους έξω από τα δημόσια νοσοκομεία και συνεχίζει την υποβάθμιση του ΕΣΥ» επισημαίνουν οι πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν ότι «οι τραγικές εικόνες στο νοσοκομείο “Έλενα” με γιατρούς, λεχώνες και μωρά να παραμένουν χωρίς θέρμανση εδώ και δύο βδομάδες αποτελούν ντροπή για τη χώρα μας».

Την ίδια ώρα η Ελλάδα σύμφωνα με τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ:

 • Είναι πρώτη στην ακρίβεια τροφίμων στην ΕΕ.
 • Είναι στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης η Ελλάδα σε θέματα κοινωνικής προστασίας Οι παροχές για την οικογένεια και το παιδί είναι περίπου οι μισές σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρώπης (1,4% του ΑΕΠ έναντι 2,4% του ευρωπαϊκού Μέσου Όρου ενώ και οι δαπάνες για τα ΑμεΑ είναι περίπου οι μισές σε σχέση με το Μ.Ο της Ευρώπης. Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση μειώνει κατά 10% τις δαπάνες του ΟΠΕΚΑ).
 • Βρίσκεται στη 16η θέση της Ευρώπης σε ύψος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
 • Περικόπτει τα προνοιακά επιδόματα με την ετήσια μείωση των προνοιακών παροχών των Ασφαλιστικών Ταμείων κατά 655 εκατομμύρια ευρώ!
 • Παραμένει στις ελάχιστες χώρες της ΕΕ που δεν διαθέτουν κοινωνικές κατοικίες.
 • Τελευταία σε ποσοστό επενδύσεων προς ΑΕΠ (13,7%). Ετήσιο επενδυτικό κενό 18 δισ. ευρώ
 • 24η στους «27» στην αγοραστική δύναμη.
 • Έχει επίσης αρνητική απόκλιση:
 • Σε δαπάνες για υγεία. Χρειαζόμαστε 3 δισ. ακόμη για τη σύγκλιση
 • Δαπάνες για παιδεία. Χρειαζόμαστε 1,25 δισ. για σύγκλιση
 • Δαπάνες για αναπηρία. Χρειαζόμαστε 2,7 δισ. για σύγκλιση

«Με λίγα λόγια η χώρας μας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, διαρκώς αποκλίνει από την ΕΕ», σχολιάζουν πηγές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν ότι «απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση που διαλύει καθημερινά τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιλέγει το δρόμο της σκληρής αλλά δομικής και υπεύθυνης αντιπολίτευσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL