Live τώρα    
ΔΕΗ / Ρύθμιση κοροϊδία - Μένει η αύξηση 728% στο πάγιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΕΗ / Ρύθμιση κοροϊδία - Μένει η αύξηση 728% στο πάγιο

Το λογότυπο της ΔΕΗ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Ρύθμιση που κλείνει τα μάτια στα golden boys της ΔΕΗ που αποφάσισαν να πάρουν ετήσιο μπόνους 166,5 εκατ. ευρώ στις πλάτες των καταναλωτών κατέθεσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Πρόκειται για πλαφόν στο μηνιαίο πάγιο των παρόχων ενέργειας το οποίο ωστόσο δεν αγγίζει την ΔΕΗ αν και έκανε αύξηση 728% στο πάγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι όπως ανέδειξε το avgi.gr, το πάγιο που σήμερα ανέρχεται σε 0,4225 ευρώ το μήνα εκτοξεύεται σε 3,5 ευρώ από τη Δευτέρα 1 Αυγούστου.

«Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά, ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερ-πολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι αυτό και σήμερα, φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές, ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ.

Έτσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ -κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση που αυτό δεν είναι σωστό- και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ο οποίος στη συνέχεια κατέθεσε τη σχετική νομοθετική παρέμβαση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πάγιο της ΔΕΗ επί Νέας Δημοκρατίας έχει αυξηθεί μέσα σε τρία χρόνια κατά 821%. Έτσι, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ το πάγιο στο οικιακό τιμολόγιο Γ1 ήταν μόλις 0,38 ευρώ το μήνα, σήμερα φτάνει στα 3,5 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0