Live τώρα    
Θερμάστρες διά πάσαν νόσον...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θερμάστρες διά πάσαν νόσον...

Μπαρ στην Αθήνα
(EUROKINISSI /ΕΛΕΝΗ ΡΟΚΟΥ)

Ενώ όλα δείχνουν ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι το άνοιγμα των πάσης φύσεως καταστημάτων εστίασης για λίγες ημέρες μέσα στις γιορτές, η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει «επίδομα θερμάστρας» μέχρι 5.000 ευρώ (ανάλογα με τη δαπάνη) για όσα μαγαζιά μπορούν να βγάλουν τραπεζάκια έξω. Ώστε να ζεσταίνεται ο εξωτερικός χώρος και να δουλέψουν μέσα στο δεκεμβριάτικο ξεροβόρι.

Πλην αυτού του μέτρου ουδέν άλλο έχει ανακοινωθεί, εκτός από τη νέα δόση επιστρεπτέας προκαταβολής, η οποία βεβαίως, αφού θα λάβει υπόψη και τον τζίρο του Δεκεμβρίου, το πιο πιθανό είναι να μην συμπεριλάβει όσους ανοίξουν.

Την ίδια στιγμή οι συνδικαλιστικές ενώσεις του κλάδου καλούν τα μαγαζιά να μην ανοίξουν, καθώς θεωρούν σίγουρο ότι το 60% τουλάχιστον θα παραμείνει κλειστό έτσι κι αλλιώς (όπως εκτίμησε ο πρόεδρος της  Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, που μίλησε χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο).

Οι άνθρωποι ζητάνε μέτρα και το επίδομα για θερμάστρες είναι αστεία ιστορία. Άσε που... «καταβροχθίζουν» κιλοβατώρες ρεύματος, τις οποίες κάποιος πρέπει να τις πληρώνει βεβαίως.

Υιοθετώντας -αν και δεν έχουν καμιά κομματική σχέση- τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν οι «επιστρεπτέες προκαταβολές» να γίνουν μη επιστρεπτέες. Ζητούν επιπλέον χρηματοδότηση μέσω ειδικού ΕΣΠΑ για την εστίαση. Ζητάνε απλά, ουσιαστικά μέτρα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι κ. Σταϊκούρας και Σκυλακάκης, αντιθέτως, δίνουν με το σταγονόμετρο και ετοιμάζονται να φορολογήσουν με το... «καντάρι». Με το πρώτο τρίμηνο του 2021 να έχουμε το πιθανότερο ύφεση (για μόλις 0,9% ανάπτυξη όλο το νέο έτος «ραπορτάρει» ο ΟΟΣΑ), ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει αύξηση φόρων έναντι του σχεδόν κανονικού πρώτου τριμήνου του 2020.

Πάνε καλά;

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0