Live τώρα    
Προαναγγέλλει "σαφάρι" ΣΕΠΕ ο Βρούτσης: Νέα ευκαιρία για "λεύκανση" των παραβατών επιχειρηματιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προαναγγέλλει "σαφάρι" ΣΕΠΕ ο Βρούτσης: Νέα ευκαιρία για "λεύκανση" των παραβατών επιχειρηματιών

Παρά το γεγονός ότι για την προηγούμενη "εξόρμηση" του ΣΕΠΕ και των άλλων υπηρεσιών δεν έδωσε το παραμικρό στοιχείο όσον αφορά στην παραβατικότητα των εργοδοτών, την αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, καθώς αυτή λειτούργησε κυρίως ως "συναγερμός" και ευκαιρία για τους παραβάτες επιχειρηματίες να μπουν σε "λευκή" λίστα, ο υπουργός ενημέρωσε ότι συνολικά οι έλεγχοι θα ξεπεράσουν τους 18.000 μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

"Τα κλιμάκια των ελεγκτών των δύο σωμάτων πλέον, αξιοποιώντας πλήρως τις πληροφορίες που παρέχει το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου 'Εργάνη', θα πραγματοποιήσουν ελέγχους σε επιχειρήσεις και περιοχές με αποδεδειγμένη παραβατική συμπεριφορά και όχι τυφλά ή σε συνεπείς επιχειρήσεις, όπως συνηθιζόταν» σημειώνει ο Γ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι μέχρι σήμερα, οκτώ μέρες μετά την πρώτη υπουργική εντολή για καθολικούς ελέγχους, έχουν διενεργηθεί πάνω από 1.120 στοχευμένοι έλεγχοι από τους 613 επιθεωρητές του ΣΕΠΕ και τους 183 ελεγκτές του ΕΦΚΑ σε επιχειρήσεις σε όλη την ελληνική επικράτεια και αυτοί θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας, ήδη οι στοχευμένοι έλεγχοι φέρνουν αποτελέσματα συμμόρφωσης, αλλά η προσπάθεια θα συνεχιστεί αταλάντευτα, καθώς αποτελεί κύριο στόχο του υπουργείου η περιφρούρηση της αγοράς εργασίας από καταχρηστικές συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων, των συνεπών εργοδοτών, αλλά και των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0