Με συγκεκριμένα κριτήρια μοριοδότησης θα πραγματοποιούνται οι μεταθέσεις εντός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, διαβεβαίωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής τους εκπροσώπους των τριών ομοσπονδιών του υπουργείου Οικονομικών, σε συνάντηση που είχε μαζί τους.
Στη συνάντηση, όπου κύριο ζήτημα ήταν η μισθολογική εξομοίωση όλων των εργαζομένων στις υπηρεσίες του υπουργείου, ο Γ. Πιτσιλής ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια ικανοποίησης περισσότερων μεταθέσεων στο πλαίσιο των υπηρεσιακών αναγκών και θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστεί ο σκόπελος της διετίας που ορίζει ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας για τους νεοδιοριζόμενους.
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών, το θέμα της μισθολογικής εξομοίωσης τέθηκε από τον διοικητή της ΑΑΔΕ στους θεσμούς, κατόπιν συνεννόησης και εξουσιοδότησης από τον υπουργό Οικονομικών κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, αλλά δεν επήλθε συμφωνία διότι η θέση των θεσμών είναι ότι η χορήγηση της προσωπικής διαφοράς καταστρατηγεί το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου. Οι θεσμοί θεωρούν πως τα περιγράμματα θέσης μπορούν να λύσουν το πρόβλημα της εξομοίωσης με την καθιέρωση θέσεων εργασίας αυξημένης ευθύνης. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ είπε στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών ότι θα συνεχιστεί η προσπάθεια της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς ώστε να υπάρξει λύση με νομοθετική ρύθμιση.
Εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε υπάρχει plan b και η πρόθεσή του είναι να λύσει το θέμα μέχρι το τέλος του 2017 με εξοικονόμηση δαπανών στον προϋπολογισμό της ΑΑΔΕ, ή κάνοντας χρήση του άρθρου 29 του ιδρυτικού νόμου της αρχής, σύμφωνα με το οποίο προβλέπεται ειδικό μισθολόγιο μέσω και των περιγραμμάτων θέσης, χωρίς περικοπή μισθού στους υπηρετούντες υπαλλήλους.
Για το σχέδιο αξιολόγησης του προσωπικού, έγινε γνωστό ότι αυτό θα δοθεί εγκαίρως, ίσως και μέσα στο επόμενο δίμηνο, και θα υπάρξει ικανός χρόνος για συζήτηση τουλάχιστον τριών εβδομάδων. Ο διοικητής της ΑΑΔΕ τόνισε ότι δεν θα φύγει κανείς από την ανεξάρτητη αρχή με την αξιολόγηση, εκτός και αν ο ίδιος προκαλέσει -σε ακραίες περιπτώσεις- με τη συμπεριφορά του.