Live τώρα    
Ενημερωτική εκδήλωση ΣΕΒ / Ενημερωτική εκδήλωση ΣΕΒ: Θετικοί οι επιχειρηματίες στο νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενημερωτική εκδήλωση ΣΕΒ / Ενημερωτική εκδήλωση ΣΕΒ: Θετικοί οι επιχειρηματίες στο νέο πλαίσιο για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων

Με βασικό μήνυμα ότι ένα ενιαίο και ορθολογικό θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση, με απλουστευμένες διαδικασίες, προάγει τις επενδύσεις και ωφελεί σημαντικά την οικονομία και τη χώρα, ο ΣΕΒ διοργάνωσε ειδική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Το νέο πλαίσιο αδειοδότησης οικονομικών δραστηριοτήτων, μια κομβική μεταρρύθμιση για την επιχειρηματικότητα» τη Δευτέρα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Πολιτείας, εμπειρογνωμόνων της Παγκόσμιας Τράπεζας και ανώτατων στελεχών επιχειρήσεων.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Μπίτσιος τόνισε ότι τα θέματα της αδειοδότησης παραμένουν διαχρονικά σημαντική προτεραιότητα για τον Σύνδεσμο και εξέφρασε τη σταθερή βούληση του ΣΕΒ για συνεργασία με την Πολιτεία. Ο Κ. Μπίτσιος σημείωσε επίσης ότι το νέο πλαίσιο αδειοδότησης αποτελεί ένα πρώτο, αλλά σημαντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ο Μιχάλης Στασινόπουλος της ΕΛΒΑΛ, συμπρόεδρος της Επιτροπής Βιομηχανίας και Μεταποίησης του ΣΕΒ, τόνισε ότι «Το νέο πλαίσιο αδειοδότησης κινείται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλές αναχρονιστικές διατάξεις που επηρεάζουν αρνητικά το επιχειρηματικό περιβάλλον», ενώ ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης ανέφερε πως «Ο σχεδιασμός τόσο για τη λειτουργία όσο και για τον έλεγχο των επιχειρήσεων γίνεται σε άλλη βάση, με υγιή σχέση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η μεταρρύθμιση γίνεται, σε βάθος χρόνου, στην 'καρδιά' της Δημόσιας Διοίκησης, με τη συνεργασία του ιδιωτικού τομέα και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που μεταφέρει τις καλές διεθνείς πρακτικές».

Στα παραμένοντα σημαντικά προβλήματα, στις ευκαιρίες για βελτίωση και τις νέες προκλήσεις της Κυκλικής Οικονομίας για την Περιβαλλοντική Αδειοδότηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος του συμβουλίου του ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Γιάννης Πανιάρας. Στην παρέμβασή ο Άρης Αλεξόπουλος, επίκουρος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τόνισε ότι η μεταρρύθμιση του αδειοδοτικού συστήματος της χώρας είναι μια άσκηση βελτιστοποίησης διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι για το έργο της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ελλάδα μίλησε ο Νικόλαος Σμιτ, Local Coordinator Greece, WB, ενώ για τις εξελίξεις, τη μεθοδολογία και τον οδικό χάρτη εφαρμογής μίλησαν η Andreja Marusic, Global Lead, Business Environment Trade and Competitiveness Global Practice και η Χαριτώ Πιπεροπούλου, διευθύντρια Διεύθυνσης Αδειοδότησης Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Πάρκων της ΓΓΒ, ενώ ειδικά για τη μεταρρύθμιση των ελέγχων στη βιομηχανία μίλησε ο Florentin Blanc, Inspections Reform Expert.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0