Live τώρα    
Χρονοδιάγραμμα στην Attica Bank για την εφαρμογή των αλλαγών του πορίσματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρονοδιάγραμμα στην Attica Bank για την εφαρμογή των αλλαγών του πορίσματος

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συνάντηση της διοίκησης της Attica Bank με μεικτό κλιμάκιο ΤτΕ - SSM. Σύμφωνα με πληροφορίες οι επόπτες του κλιμακίου έμειναν ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση και τις αναλυτικές απαντήσεις που έδωσε η διοίκηση σε 36 ευρήματα του ελέγχου που έγινε στην τράπεζα και περιλαμβάνοται στο γνωστό πόρισμα, το οποίο βρίσκεται στη Βουλή.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η διοίκηση της τράπεζας έδωσε ακριβές χρονοδιάγραμμα με συγκεκριμένες ημερομηνίες για το πότε θα γίνεται η κάθε κίνηση στο πλαίσιο της εξυγίανσης της τράπεζας τόσο στο λειτουργικό κόστος όσο και στο θέμα της ολοκλήρωσης της συγκέντρωσης κεφαλαίων. Το χρονοδιάγραμμα, μάλιστα, θα σταλεί τις επόμενες ημέρες και στον SSM. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ελεγκτές φέρονται να αποδέχτηκαν πρόταση της τράπεζας για δημιουργία γραφείου μετασχηματισμού, όπως θα ονομάζεται, το οποίο θα παρακολουθεί αν εκτελούνται όλα εντός του χρονοδιαγράμματος.

Από την ΤτΕ παρούσες ήταν η κ. Παπαγιαννίδου και η κ. Βουδούρη, η οποία είναι επόπτρια της ΤτΕ στην Attica Bank, ενώ το κλιμάκιο του SSM αποτελούνταν από τρεις Έλληνες και τρεις ξένους. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η κατάσταση σε ό,τι αφορά τις καταθέσεις έχει ηρεμήσει και δεν υπήρξαν χθες εκροές, αλλά μικρές εισροές

Τέλος, Δευτέρα ή Τρίτη αναμένεται να βγει ανακοίνωση σχετικά με την έκδοση ομολόγων ύψους 380 εκατ. ευρώ με εγγύηση Δημοσίου (νόμος Αλογοσκούφη), καθώς έχει ήδη δοθεί έγκριση από την DG Comp.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0