Live τώρα    
Η Ελλάδα, από τις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. σε εγκεκριμένα δάνεια από την ΕΤΕπ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ελλάδα, από τις πρώτες χώρες στην Ε.Ε. σε εγκεκριμένα δάνεια από την ΕΤΕπ

Από τις τις πρώτες χώρες, και η πρώτη μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε. σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB μέσω του EFSI, είναι η Ελλάδα, όπως αναφέρουν πηγές από το υπουργείο Οικονομίας.

Συγκεκριμένα, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης για το Σχέδιο Γιούνκερ, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι στην Ελλάδα δεν έχει γίνει καμία σχετική επένδυση, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, με βάση στοιχεία του Ιουλίου 2016 (State of play, July 2016) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή από τις πρώτες χώρες (και η πρώτη μετά τις πέντε μεγάλες οικονομίες της Ε.Ε. - Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία και Γερμανία) σε εγκεκριμένα και υπογεγραμμένα δάνεια της EIB μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI).

* Μέσω του Παράθυρου για τις Υποδομές και την Καινοτομία, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 533 εκατ. ευρώ σε τέσσερα έργα, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις 854 εκατ. ευρώ.

* Μέσω του Παράθυρου για την Εγγύηση της Χρηματοδότησης κυρίως ΜΜΕ, έχει εγκριθεί χρηματοδότηση 160 εκατ. ευρώ προς ενδιάμεσες τράπεζες, η οποία υπολογίζεται ότι θα οδηγήσει σε επενδύσεις άνω των 280 εκατ. ευρώ και θα ωφελήσει άνω των 700 ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι περισσότερα στοιχεία θα παρουσιάσει σήμερα ο υπουργός κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0