Live τώρα    
Στα «χέρια» της Coca-Cola Ολλανδίας το 15% της Σουρωτής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα «χέρια» της Coca-Cola Ολλανδίας το 15% της Σουρωτής

Στον έλεγχο της Coca-Cola Ολλανδίας περνά το 15% της πολυμετοχικής εταιρείας Σουρωτή που διατηρούσε η Τράπεζα Πειραιώς ως ενέχυρο έναντι απαιτήσεων που είχε από την εταιρεία Μυστράς, συμφερόντων του Θ. Λιακουνάκου.

Συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες, κατά τη διάρκεια του Δημόσιου Αναγκαστικού Πλειστηριασμού, κατατέθηκαν τρεις κλειστές προσφορές, μεταξύ των οποίων και της ίδιας της εταιρείας Σουρωτή. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, το τίμημα που προσέφερε η Coca-Cola Ολλανδίας ήταν υψηλότερο από το τίμημα που προσέφεραν οι άλλοι δύο διεκδικητές. Συγκεκριμένα, η Coca-Cola Ολλανδίας προσέφερε 0,71 λεπτά ανά μετοχή, το fund First Athens προσέφερε 0,66 λεπτά ανά μετοχή και η Σουρωτή 0,44 λεπτά ανά μετοχή. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, το τίμημα για το 15% της Σουρωτής που προσέφερε η Coca-Cola Hellenic αγγίζει το 1,7 εκατ. ευρώ, όταν το τίμημα που προσέφερε η Σουρωτή για να αποκτήσει το συγκεκριμένο ποσοστό πλησίασε στο 1,1 εκατ. ευρώ.

Η Σουρωτή, με μερίδιο 58%, είναι ο βασικός παίκτης στην αγορά του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της μεγέθη, πέρυσι οι πωλήσεις της διαμορφώθηκαν τα 11,599 εκατ. ευρώ, οι καθαρές ζημιές της περιορίστηκαν στις 628.488 ευρώ, από ζημιές 951.344 ευρώ που ήταν στη χρήση του 2014, ενώ η εταιρεία δεν έχει δανεισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0