Live τώρα    
ΜΙΚΡΑ Επιχειρηματικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΙΚΡΑ Επιχειρηματικά

Διευκρινίσεις για International Life δίνει η Εθνική Ασφαλιστική

Διευκρινίσεις αναφορικά με την προκαταρκτική συμφωνία για τη μεταβίβαση τμήματος των ατομικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων της International Life Ανώνυμη Εταιρεία Ασφαλίσεων Ζωής δίνει η Εθνική Ασφαλιστική.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε, έχει προχωρήσει σε όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα ασφαλιστική νομοθεσία στη χώρα και με βάση την απόφαση 185/1/12.05.16 της Επιτροπής Πιστωτικών Κινδύνων και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, για να υποδεχθεί το υπό μεταβίβαση χαρτοφυλάκιο και να μπορεί να προχωρήσει στην απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των νέων ασφαλισμένων της.

Ειδικότερα σημειώνεται πως η απόφαση 197/1.9.2016 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος ουσιαστικά συνιστά διαβεβαίωση ότι η Εθνική Ασφαλιστική πληροί όλες τις προϋποθέσεις Φερεγγυότητας σε καθεστώς Solvency II, ώστε να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της εν λόγω εταιρείας. Τονίζεται δε πως, για να υλοποιηθεί η μεταβίβαση, θα πρέπει να ολοκληρωθεί ο νομικός έλεγχος για τη μεταβιβασιμότητα ορισμένων περιουσιακών στοιχείων της International Life Ασφαλίσεων Ζωής (συγκεκριμένα των επιλέξιμων από την Εθνική Ασφαλιστική ακινήτων). Με βάση την απόφαση 202/19.9.2016 της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων της ΤτΕ, ο έλεγχος θα διενεργηθεί από εμπειρογνώμονες επιλογής του ασφαλιστικού διαχειριστή.

Creta Farm

Ποντάρει στην εξωστρέφεια

Η εξαγωγική δραστηριότητα της Creta Farm είναι πλέον πιο συστηματική και πιο εμφαντική, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την υπογραφή νέας συμφωνίας -πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα- με βιομηχανία αλλαντικών μεγάλης ευρωπαϊκής αγοράς για την εκχώρηση των δικαιωμάτων παραγωγής των προϊόντων της κρητικής βιομηχανίας και την αποπληρωμή της με ποσοστά επί των ετήσιων πωλήσεων (royalties). Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, γενικός διευθυντής και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2016 δεν κινήθηκε με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς της διοίκησης της εταιρείας, αλλά τούτο συνέβη ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και τις επιδιώξεις της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0