"Θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε διαφορετικά" τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, επανέλαβε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής συμφωνίας για τις θαλάσσιες μεταφορές με την Κίνα. Ο υπουργός τόνισε ότι "δεν πρέπει να κινούμαστε ανάμεσα σε έναν φοβικό αρνητισμό από τη μία και σε μία παράδοση άνευ όρων από την άλλη".
"Για τα επόμενα τριάντα χρόνια που διαφαίνονται για τους διεθνείς μεταφορικούς δρόμους ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη και άλλα λιμάνια της Ελλάδας μπορούν να είναι στην πρωτοπορία της παγκόσμιας διαδικασίας. Ως εκ τούτου θα έπρεπε πολύ διαφορετικά να τα αντιμετωπίσουμε" τόνισε ο Θ. Δρίτσας και επεσήμανε ότι "η διαπραγματευτική μας θέση απέναντι σε οποιαδήποτε αξιοποίηση των λιμανιών του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αλλά με άλλους όρους και με διαφορετικές εξειδικεύσεις, θα έπρεπε να είναι πιο φιλόδοξη στην πορεία των πραγμάτων και να μην υπάρχει μία "λατρεία" στην παροχή των πλουτοπαραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας σε άλλες αξιοποιήσεις από άλλους, χωρίς να καταλαβαίνουμε τι πλούτο έχουμε στα χέρια μας".
Ο υπουργός επεσήμανε ότι με τους σχεδιασμούς που επικράτησαν τα προηγούμενα χρόνια δεν αξιοποιήθηκαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ελληνικών λιμένων.
Κ. ΠΟΥΛΑΚΙΔΑΣ