Live τώρα    
Περισσότερες κατά 20.000 οι θέσεις εργασίας τον Απρίλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περισσότερες κατά 20.000 οι θέσεις εργασίας τον Απρίλιο

Θετικό ισοζύγιο με δημιουργία επιπλέον 19.623 νέων θέσεων εργασίας επιβεβαιώνουν τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Απρίλιο.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία καταγράφουν θετικό ισοζύγιο απασχόλησης καθώς οι προσλήψεις έφτασαν τις 80.223, έναντι 60.600 τον Απρίλιο του 2014. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι συγκεκριμένες επιδόσεις είχαν συνέπεια τη δημιουργία και διατήρηση επιπλέον 19.623 θέσεων εργασίας, ενώ οι μηνιαίες αυτές επιδόσεις είναι οι καλύτερες από τον Ιανουάριο του 2001 (15ετία).

Επίσης θετικό -και σε επίπεδο 15ετίας- είναι το ισοζύγιο της απασχόλησης του πρώτου τετραμήνου του 2015 (Ιαν. - Απρίλ.) με 108.387 θέσεις εργασίας, από 101.476 θέσεις το αντίστοιχο τετράμηνο του 2014 (παρά και τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικράτησαν στον τομέα της απασχόλησης τον Ιανουάριο του 2015, λόγω της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών).

Θετικό τέλος είναι το ισοζύγιο απασχόλησης και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με την καλύτερη επίδοση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (25.533 θέσεις) και τη δεύτερη καλύτερη από την Περιφέρεια Κρήτης (19.492 θέσεις).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0