Υπέρ της έναρξης διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων τάχθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Λαφαζάνης, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με εκπροσώπους τοπικών φορέων των νομών εκ των οποίων θα διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ, που ζήτησαν αλλαγές στην όδευση και τη χωροθέτηση του αγωγού.
Συγκεκριμένα, στη συνάντηση υπό τον υπουργό συμμετείχαν εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων, κινήσεων πολιτών και αγροτών των Νομών Σερρών, Δράμας και Καβάλας, καθώς και ο δήμαρχος Δοξάτου Γ. Δαλακάκης, ενώ παρόντες ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α. Σταμπουλή, Η. Ιωαννίδης, Α. Τσανάκα, Δ. Εμμανουηλίδης και Χ. Καραγιαννίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων ζήτησαν την τροποποίηση στην όδευση και τη χωροθέτηση του αγωγού ΤΑΡ, όπως και στη χωροθέτηση του συμπιεστή έξω από την πόλη των Σερρών και ανέπτυξαν τους οικονομικούς, αναπτυξιακούς και περιβαλλοντικούς λόγους των αιτημάτων τους.