Στην ανάγκη τερματισμού της λιτότητας και την επιστροφή σε αναπτυξιακές πολιτικές συμφώνησαν χθές ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ) Χένρι Μαλός.
Κατά τη συνάντηση αντάλλαξαν απόψεις για την ανάγκη τερματισμού της πολιτικής μονομερούς λιτότητας στην Ευρωζώνη και την ανάγκη στροφής σε μια πολιτική βιώσιμης ανάπτυξης, μείωσης της ανεργίας και ενίσχυσης των πολιτικών συνοχής. Στη διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκαν ισχυρές συγκλίσεις ανάμεσα στους στόχους που θέτει η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και στους στόχους που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα ελληνική κυβέρνηση. Συζητήθηκαν επίσης προτάσεις για την από κοινού προώθηση αυτών των συγκλίσεων, μέσω πρωτοβουλιών στο επίπεδο της κοινωνίας των πολιτών.
Ο Δ. Παπαδημούλης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Χ. Μαλός για την εποικοδομητική συμβολή του στην αναζήτηση ευρωπαϊκών λύσεων ικανών να εξασφαλίσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και να λειτουργήσουν ως μοχλός ανάπτυξης και εργασίας.